Fredag 060428

I kväll blev det så vi träffades i Håsjö - jag, Ylva & Lotten med vovvar. Mixo var jätteduktig, tror att det nuvarande tänket kan vara bra för honom - håller tummarna!
Viska är också jätteduktig även om markeringarna inte sitter 100 - men det ska väl gå att ordna, man har ju läst böcker - MÅNGA böcker :-)
Vira fixade stoppsignal och även en dirigering som jag först trodde att hon skulle kunna ta som en markering. Blev påmind om VAD hon höll på med och rättade in mig i ledet, gör man en markering ska man väl ändå inte dirigera in hunden till apporten - tack Lotten för på minnelsen!
Tänk vad vi kan ha roligt när vi tränar, kvällen har verkligen innehållit det mesta. Apporteringsträning, stubbträning, passivitet, rastning, titta på träningsplats, skott, kolla hur mycket väta skorna tål och framför allt SKRATT`!!! Vet inte hur mycket skratt det blev men det känns i magen än...................och då har man skrattat gott - tack brudar för ett par trevliga och glada timmar.

I dag har jag flyttat det mesta av mina saker ur kontoret in på A-M:s gamla rum - å vilken känsla! Jag behöver inte backa in för att ta mig till min stol. Sökte min hammare för att spika upp lite saker på väggarna men tänka sig - den var borta, undrar vilket rum den ligger på?

I morgon är det dags för anatomidelen i SKK:s uppfödarutbildning. Kerstin Henriksson leder oss i SKK:s lokaler inne i Östersund. Känner mig riktigt inspirerad inför dagen - det är intressant med anatomi tycker jag.

Nattinatti

060422-23 Fjällsta

Vilken helg!
Första hundhelgen för året och vilken känsla. Har varit i Fjällsta hos Thord & Marith Hemmingsson och haft apporteringsträning. Förutom att det har blåst en del småspik har det varit fantastiskt.

Vi började lördagen med lite "kolla-av-varann-övningar", sedan delades vi upp i 2 grupper - en som apporterat förut och en som inte hade provat på det förut. Jag gick med Amber och eftersom vi har apporterat lite så hamnade vi i "apportgruppen". Gick en bit upp i skogen och gjorde lite markeringar, vilket Amber klarade sådär i mina ögon - kan kanske bero på mig en del - men hon har inte den där gnistan som tänder henne tyvärr. Ja hur som helst så fortsatte vi på eftermiddagen med ett motivationsfält för Amber och Pärlas del och det gick jättebra för båda två. Efter det så gjorde flaten Ville och labben Chazzy ett kanonbra fältjobb båda två. Ville en härlig hanhund som verkligen jobbade underbart trots att Pärla nyss slutat löpa (vilket vi kom på medans vi satt där och tittade på Ville). Efter honom var det Chazzys tur, vilken brud på fältet! Hon rensade alltihopa och lämnade alla i hand - KANON! Eva har verkligen hittat lösningen på avlämningarna, mot alla regler :-) men det funkar! Superbra jobbat Eva!

Söndagen började med linjetag, vilket Amber tyckte var lite svårt men vi löste det tillsammans. Efter fikat hade vi önskat lite tips på stoppsignaler så då fick Vira jobba lite - gick bra men vi ska gå tillbaka till lite basicövningar, mest för att lära henne att sätta sig ner på den signalen. Jag har haft henne stående för att försöka hålla uppe lite fart men som det såg ut idag så är det nog ingen fara att lära om henne. Vi provar väl - en gång är ingen gång sägs det ju :-)
Efter lunchen skulle jag då ta ut Amber igen men nej, gick inte - halt. Hennes framben håller tydligen inte till att jobba på det viset :-(. Nu i kväll verkar det ha gett med sig igen men...........frågan är hur mycket man ska pressa henne????? Kanske bättre att hon får gå mera eftersök och man kastar lite med henne när man ser att hon vill ha lite extra - ja jag vet inte men hon ska i alla fall inte arbeta för att behaga mig och på det få ont - ALDRIG! Hon är en ljuvlig hund och sånna ska man vara rädd om!

Pricken över i var ju att Rebecca tog med sig sin mamma och Trixa på lördagen och kom ut i skogen för att hälsa på en stund, det värmde Farmors hjärta - Tack!
Där blev det åxå en liten berättelse om ett "bajj" - kolla in deras
blogg!


Nä nu ska jag gå och titta på TV en stund - har inte sett en minut på burken på hela helgen.

060416 Östersundmöte.....

....blev det i dag. Träffade Catarina & Birgitta i dag och gick igenom Gällöprovet - jag ska vara kommisarie där i år - spännande!!
På vägen hem smög vi förbi Brunflo och snusade på Rebecca, ja givetvis hälsade vi även på Anders, Anna & Trixa. Gick en sväng med hundarna och jösses vad dom hade roligt.

I går gjorde vi valptest på Wilmas valpar. Det var vad nu en nybörjare kan se och avgöra en väldigt jämn kull, stadiga och nyfikna kändes det som. Det är intressant det där för vi gjorde samma med hennes förra kull och den har vi ju hunnit "kolla upp" och det mesta stämmer in. Det vi såg på dom vid 7 veckor höll hyfsat när dom var ca 7 mån - häftigt!

Slut för i dag........

Bispgårdenträning 060413

Träning i Bispgårdens slalombacke i kväll  Eva hade "tänkt till" innan vi kom. Vira började med ett linjetag som hon gjorde jättebra, sedan skickade jag Amber på ett fält. Hon plockade in 3 dummies som hon lämnar av i hand - jätteduktig!
Vira & Chazzy gick ut på hyfsat långa markeringar, hämtade varannan och då möttes dom på in/ut-vägen - vilka pärlor ( ;-)) vi har Eva!
När vi var på väg hem så saknades en dummie, såg den och skickade ut Vira. Hon gick lite snett ut, blåste stoppsignal som hon reagerade direkt på, dirigerade åt vänster som hon lyssnade på och hittade den - jamen kan man önska mer?? Nä, det kan man inte! Man vet också vid sånna här tillfällen att hon faktiskt vet vad en dirigering är men jag måste nog fylla på med lite avstånd...........

Ordet passivitet finns ju alltid med i retrieverträning och det är mina hundar helt underbara på, dom sitter där jag har satt dom, i alla fall Vira. I kväll blev frestelsen för stor för Amber, matte lekte med Mixo JÄTTELÅNGT bort och då kom hon...............Ylva försökte visserligen få stopp på henne men hon lyssnade inte riktigt - kan det bero på att hon heter Amber *hihi*

Nästa helg så startar årets första hundhelg hos Thord & Marith Hemmingsson i Fjällsta. Eva & jag åker på fredagkväll hade vi tänkt så vi är på plats i tid på lördagmorgon :-) Packar gör jag som vanligt på tisdag så det blir gjort!

Finns inte så mycker mer att skriva om, ska gå och lägga mig - LEDIG I 4!!!! hela dagar. Ska göra valptest på Wilmas valpar på lördag - mycket spännande!

Nja, nu är det gunatt och Glad Påsk på er alla!

Måndag 060410

Måndag som sagt - bluuääääää! Tur man har en bra helg i bakfickan att luta sig tillbaka mot!

Fredag hade vi lite avd.fest med ostbricka, vindruvor och lite annat snask - var bara ett par timmar men jättekul så länge det varade.
Lördagen var väl vad vi många hade väntat på ett tag :-) - kanonkväll, tack Lotten. En härlig kväll med många glada skratt och ack så ont i fötterna jag hade när jag kom hem efter all dans men som sagt - KANONKUL!!

Söndag var det dags för ögonlysning på Vira, minns inte om det var för 3:e eller 4:e gången, skit samma - hon var helt OK. Han trodde att om hon skulle paras med en brun så kunde hon få bruna bäbbar.
Ja nu är det dags att bestämma sig - ska det bli några valpar?? (nä inte bruna) Även denna veterinär ansåg att en fräsh dam som hon ser ut att vara brukar inte vara några problem att para - trots sina 6 år!
"-Ta tillvara på en trevlig hund" sa han vilket gör att man får ju ett extra tänk...............hmmmmm

Hittat SKK:s avelsdatabas - DEN var intressant! Har haft mina funderingar på två speciella hannar om jag nu skulle para Vira och en har ramlat bort direkt, tack vare denna avelsbas. Man kan alltså göra "provparningar" där man då ser en del sjukdomar, avelsstopp mm mm mm - mycket intressant! Troligen tycker många som jag för i kväll är den stängd av tekniska skäl :-) Jaja, man får väl roa sig med att gå och lägga sig.

Tjingeling

Biokväll 060405

Vilken film jag sett i kväll - Heartbreak hotell! Brukar kunna bli besviken på nya filmer som kommer men det här var en verklig höjdare! Skrattat så tårarna sprutade ett tag, tror det var när dom lurade snuten så dom fick skjuts hem, hoppas ingen av "våra" poliser sett den - kanske behöver man skjuts hem någon gång :-)

Förut i dag har vi varit på Granngården och fotat hundar, nu håller vi tummarna för att det blev bra foton och att dom inte är så himla dyra, för som det känns så vill man nog gärna ha dom. Det är i alla fall sånna här gånger man ser vilka ljuvligt behagliga och "enkla" hundar man har. Inget koppel, man går rakt in i en (skitkall) lokal, sätter vovven på ett blått lakan och kräver att dom ska sitta där och se glad ut - och dom GÖR DET! Utan tjafs..........ljuvliga varelser som bor hos mig!

Håller på att ladda inför helgen, det blir en tuff sådan! Avd.kalajs på fredag, 40-års kalajs på lördag och så ögonlysa Vira på söndag - har tur så jag har fått lov att åka in till Östersund på ögonlysningen vilket innebär att man kan tjyvsova lite på vägen :-) Hur som helst så känns det som att det är precis en sån här helg som kan behövas, det har varit så mycket tjafs nu ett tag så...............fram med en massa skratt, tokigheter och gott kallt öl!

Nu ska jag gå och hoppa ner i snarkofagen så jag är pigg i morgon när vi har "Öppet hus" på LärCentrum.

Sov gott alla och en speciell hälsning till Lotten! Filmen i kväll  visar som sagt att det finns ingen anledning till oro bara för man fyllt 40! GRATTIS på dagen!

Söndag 060402

LJUVLIGA SOL!!! Efter en härlig promenad runt berget känns man nöjd och belåten. Knäppte lite kort - utsikten är underbar när solen skiner så här som i dag, eller hur?


Hundarna är såklart med så dom fick åxå va med på lite fotografering.

 Vira
 Amber

I går hade vi besök av lilla hjärtat Rebecca - en farmor kan smälta för mindre!!


En massa kort - men det kan väl åxå vara lite kul ibland :-)