060330, Sollefteå

Till Sollefteå igen, i SNÖMODD!!! Man funderar ju ibland hur tokig man är?!?!? Man drar iväg full av förväntan och blir inte besviken - förstår faktiskt dina förväntningar Mixo, det är en ljuvlig känsla!!!

Som sagt - till Sollefteå men en mellanlandning hos Affe i Forsmo med kaffe (+ en ljuvlig kaffedryck från Teneriffa) och en liten snabbkik över staketet på bäbisarna.
In till I21:s område och tillsammans med gänget som i dag bestod av Affe och poliskamrat Christer, Lotten, Mixo, jag och Vira tränades inkallning på Mixo med olika störningar och svårighetsgrad. Mixo och hans matte :-) håller på att vara jätteduktiga. Under Affes ledning känns det mesta enkelt där man står bredvid och lyssnar, det känns så självklart - konstigt det där? När man kommer hem igen så är det klart att det sitter kvar en del, men nog blir det en del stubbträning åxå.

Ut i snön kastades en leksak som Mixo inte hittade igen - då kom då tant Vira väl till pass och med lite tur så gick hon rakt på den, det är väl dom gångerna man säger med ett leende "tänk vilken vovve jag har". Vad jag inte riktigt fattar är att Mixo fullkomligt tar ner henne, ffa gnager han på hennes framben  och hon säger ingenting - begriper inte hur långt hennes tålamod räcker???

Man skulle kunna skriva en hel roman för varje sån här kväll men nu är det läggdags, ska till Östersund i morgon och den resan kännns jag inte alls ha samma förväntan över som den i kväll :-/

Man funderar..........060328

Hmmmmmmmm..............så ska man då ner på Brukshundklubben i morgonkväll, för att prata om apportering!! Ska bli spännande, har "mässat" om annat när man har varit där förut - det känns som att jag är mera på "rätt" område nu fast nog har man lärt sig mycket hund under åren i Brukshundklubben.

Provade att gå min vanliga promenad i skogen i kväll när jag kom hem men jösses vad snö det har kommit! En bit upp efter skoterspåret kommer man ut på skoterleden och där tog jag neråt istället för uppåt i dag och gjorde en liten sväng bara. Numera så är det i alla fall promenad som gäller varje lunch innan man får något att äta :-) Superbra, tack Marita för att du släpar ut mig!

Allt för i dag! Men jag funderar på Mixos blogg, tycker inte att han skriver så mycket...........;-)

Gonatt

060327

Åter en måndag! Den här måndagen var helt ok - helgen har varit bara lugn och skön så dagen har gått bra, annars brukar måndagarna vara liiiiiiiiiiiiiite köriga :-)

Onsdag ska jag och Lotten vara på Brukshundklubben och prata apportering och jaktprov, ska bli lite spännande. Ska ta och leta fram lite papper till kvällen som ligger här i birken och skvalpar.

Torsdag är det dags att åka till Affe en sväng igen - alltid lika intressant och kanske mera spännande den här gången för nu finns det lite valpar i huset, dock för små för att pilla på men man kan ju alltid kika på håll :-)

Dags att leta fram papperna till onsdag, bye bye!

060325 Lördagsmys

Kan man önska sig något bättre än en promenad i skogen med goda vänner och hundar?!?!? Ja solen då, men den sken från klarblå himmel mest hela dagen!

En kanondag som avslutades runt ett köksbord med öl och hundprat - ja i min värld är det toppen!!! Tack till er alla som fanns runt bordet!

Dock trött som bara den så nu är det tack för i dag.

Fredag 060324

Hmmmmmm, nädå  Mixo - inte har livet slutat inte men som någon sa en gång -"Arbetet inkräktar på min fritid!"

Har i veckan hunnit fylla 25 (har jag för mig:-)) år, TACK alla ni som var hit och grattade mig, ringde, SMS:ade och mailade.

I dag har jag varit i Östersund och njutit av lilla Rebecca, hon växer så det knakar. Väger nu ca 3 kg och är ca 45 cm lång vilket innebär att hon har vuxit i strl 50 nästan. Hon är pigg & glad och jag riktigt längtar tills jag får låna henne. Dom borde väl vilja gå ut och träffa nån gammal kompis framöver så jag kan få rå om Rebecca och Trixa medans. Jag kunde styra barnvagnen så lite gamla takter sitter nog kvar :-)
Farmors flickor, Rebecca & Trixa


I morgon är det grillparty på Kolldéns här i Pålgård - en liten extra "30-årsfest" för Elizabeth. Vi ska träffas kl. 12.00 på Gisselgårdsskolan och gå upp till Kolldéns. Såg solen på kartan så jag ser fram emot dagen, att bara sitta och må gott.................mmmmmmmmmmmm

När allt har lugnat ner sig lite så ska jag ta itu med Viras stoppsignal ordentligt - ibland sitter den och ibland så fattar hon nada. Som sagt, ska slipa på den lite och så blir det träning på större störningar under hennes linjetag, det ska även slipas på "håll fast" så att inte något ramlar ur munnen innan kommandot "tack" kommer ur mattes mun.

Det var allt för i kväll, sov gott!

060321 Tisdag

Dagen började med ett "snabbmöte", från 8.30 - 11.55!! Finns väl ändå inget som är så himla tråkigt som dessa "snabbmöten".
På det fick jag en ny elev som skulle komma vid 12-tiden så när klockan var 16.15 och husse kom och hämtade mig så gick jag på min lunch för dagen - ja det blev som inte tid innan :-/

Åkte iväg till Lena så hon klippte Hans & Sandra. Stig hämtade upp Sandra och for till stallet medans jag och Hans for till Håsjö, tog en promenad och pratade lite hund med Lotten :-D. Jätteskönt, och som dom säger på Norrlandsreklamen - När man vill va för sig själv en stund :-)

Trött som en nasse så nu bär det iväg till snarkofagen - gunatt!

Söndag = vilodag :-) 060319

Nja, inte blev det vilodag direkt, klev upp som en vanlig vardag och åkte på jobbet - skillnaden var att i dag har vi haft kurs i Juridik. Kerstin Henriksson var här från Östersund och föreläste. Det var en av delarna som ingår i SKK:s uppfödarutbildning och den 29 april åker hela gänget till Östersund och har delen om anatomi - ska bli jättespännande!

Amber löper för fullt och det händer inte så mycket med hundarna. Ska beställa tid för ögonlysning på Vira den 9 april så får vi se hur det ser ut den här gången och om tankarna får gå vidare vid nästa löp på henne............................fundera kan man ju :-)

Godnatt

060318

I gårmorse vaknade jag av telefonen - det var räddningstjänsten som informerade mig om att det varit inbrott på jobbet, f-n vad onödigt! Massor av glas i två rum, 4 rutor krossade och såklart en del grejjor borta. Tragiskt att människor inte kan hålla fingrarna i styr. Mao arbetsdagen blev annorlunda.

I dag har det varit latdag - kändes som att det behövdes. Gick en promenad med hundarna förstås men i övrigt har jag nog mest suttit och kollat lite över vad min utlovade kommisariesyssla till SSRK innehåller. Skriva PM och katalog känns väl som rätt stora bitar men nu har jag ju "packat i tid" :-) så det borde väl gå bra och då kan jag ju koncentrera mig på allt annat som jag inte har riktig koll på.

I morgon kör vi Juridikdelen på SKK:s uppfödarutbildning - Kerstin Henriksson kommer ner och föreläser.

Nu är det sovdags om jag ska orka med morgondagen. Gonatt!

Bye the way så tror jag Carola representerar Sverige bra den här gången åxå - hon har klar rutin, scenvana och även om hon i mina öron skriker lite mycket så sjunger hon rent - inga falska toner där inte så Lycka till Carola!

060316 Kväll igen

Då var man på väg till sängen igen - dagarna går så fort. I kväll har det varit föräldramöte och jag fattar nog trögt känns det som, det klagas på än det ena och än det andra och jag känner mig nöjd och belåten :-/ Tycker alla lärarna gör ett kanonjobb, vill inte byta med dom!! En del andra har helt klart andra åsikter och det är dom som jag inte begriper mig på - det ska som oroas för sånt som inte ännu har hänt och förmodligen inte heller kommer att hända *suck*. Kan man inte hitta på något sånt så kan man ju alltid gnöla över sånt som ligger bakom en..............ja som sagt, begriper ingenting!

Varje torsdag 12.15 går vi några stycken på Coreträning - men gissa hur träningsvärken sitter?!?!?! Hela magen är öm i dag och det vill inte säga lite. Det är nyttigt i alla fall (hoppas jag) och tillsammans med mitt vattendrickande på dagarna så hoppas jag att det kommer att försvinna några kilon framöver - måste försöka orka med några kilometer i skogen i sommar.

Amber i huset löper så nu känns sängen väl tilltagen - både husse och jag kan vända oss om vi vill, till och med samtidigt om så skulle vara :-). Hundarna är förpassade till köket under löpperioderna.

Så var det då gunatt igen...........ny dag i morgon!

Upplevelse!!! 060314

Ja då har vi varit till Sollefteå för att åter bli varse om vilken enorm kunskap Affe besitter. Har alltså varit till Alf Jannesson och tränat hund.
Kom dit med ett inkallningsproblem och det tar inte lång stund förrän Affe säger att "jamen det här går att lösa" och innan vi åker därifrån så är problemet i stort sett löst! Återigen har han fått oss att förstå hund, det är fantastiskt.
Kvällen avslutas med lite lydnadsövningar med Affes malinois Ibux och nog är det imponerande att titta på hur gör karl'n? Det ser ju så himla enkelt ut!!!!
Hur som helst så åker vi tillbaka för en träningskväll hos honom igen om ett par veckor.

I övrigt så har dagen varit sådär - en arbetskamrat har fått nytt jobb, vilket är glädjande för dennes skull men en stor förlust för oss som jobbat nära...........................blääääääää vad tråkigt!! :o(

Dags att sova på alla intryck, godnatt!

Solig dag 060312

Man skulle kunna tro att våren är här - vilken dag! Klarblå himmel och en strålande sol, takdropp, packad ryggsäck och så blev vi bjudna på kolbullar med lingonsylt.

Med lite tur har jag hittat en sjö i dag med bra träningsmöjligheter bara vägen dit har tinat fram. Verkar inte som att det är så mycket fiskat i den vilket åxå innebär inte så många krokar som ligger och lurar.
Vira och Amber har såklart varit med i dag, kastade lite boll med dom ute på isen men lite kallt åt tänderna är det allt :-)

Träffat Wilmas valpar i kväll - jösses vad dom växer! Lägger ut foton i morgon, dags att sova nu.......

Godnatt!


Sovit en stund

Så har jag då sovit på saken - alltså, jag som bloggare och det känns nog ganska.........hmmmm......jo det känns bra!


SVCH Tonight's Elvira Fattigan - "Vira"


Maihaugen's Entry of the Chameleon - "Amber"

Amber & Vira, vintern - 06

Vira & Amber, vintern - 06


Nyfiken

Så har man då blivit "indragen" i bloggerier - nyfiken som man är :-)

Vi får se hur länge nyfikenheten håller i sig......................

Första inlägget

Välkommen till min nya blogg!