Piggare vovve! 061129

Äntligen har hostan gett med sig - hon hostar lite lite granna på morgonen men i övrigt hörs ingenting. I morgonkväll åker vi och vaccinerar allihopa, tur att hostan gett med sig annars hade vi fått spara några dagar.
Vi stökar på här hemma med lite vardagsfostran, jo å lite apportering i hallen och på toa!! På toan kan vi stänga in oss och kasta en bit längre - funkar jättebra där med. Hon vill gärna behålla dummiesen själv men det går att övertala henne att lämna den till mig :-)

I går fick jag veta med säkerhet att Datorteket läggs ner den sista december - skittråkigt!!! Själv skall jag bli kallad till ett möte med facket för att se vad som finns att göra för mig  i kommunen. Har varit runt på avdelningen och snikat åt mig lite arbetsuppgifter i dag, det blir ju så långsamt att bara sitta och inget göra. Har nästan inga elever kvar och om två veckor är det totalt tömt. Ingenting att göra kan göra mig lite smått GALEN!!

Har fått en idé i dag om att plugga lite - ska ta & ringa i morgon och kolla hur och vad man kan hitta på.....................

Smycken 061127

Kvällen gick i smyckets tecken..........har varit på smyckeparty!!! Det finns helt klart olika sortes partyn. Oj vad mycket vackra saker det finns, själv fastnade jag för ett halsband som låg alldeles framför mig på bordet. Satt och sneglade och väntade medans hon presenterade varje del och när hon kommer fram till "mitt" så ger hon det namnet "hundbenen"!!!!!!!!!!!!!!!!!! Men kan man börja fundera.....................ja när jag tittar med dom ögonen så stämde det så bra så, och så la jag beställningen - det måste ju vara ämnat för mig :-).

Jod är ännu bättre i hostan, den receptfria medicinen hjälper bra och hon tycker den är jättegod. När man tar fram flaskan kommer hon och sätter sig och väntar på att man ska spruta in medicinen i munnen med en viftande svans.

Vi har börjat tjuvträna lite med dummies.........i hallen, ca 1,5 m och det går självklart bra även det. Ja jag säger det igen - vilken hund!!!
Nu handlar träningen om att det är gjort 6-7 gånger totalt så det är ingen massträning men hon vill en hel del själv och varför slösa bort tiden till något annat när man kan börja leka in momenten som hon ska kunna som vuxen?!?!?


Trött farmor 061126

Ja så var den här helgen över. Började gårdagen med att åka till Östersund och träffa andra likasinnade jaktintresserade hundmänniskor. Vi hade ett möte om hur vi ska gå vidare med jaktproven i avdelningen för att få det hela lite mera "flytande". Det blev ett jättebra möte och nog ska vi få till det så att det blir bra känns det som - hela 26 st hade slutit upp, kanonbra!

Efter mötet så träffade jag Anna för att ta med mig Rebecca och Trixa hem - nja, jag lämnade Trixa hos "mormor" för jag vill inte att hon ska få hostan. Rebecca däremot följde med farmor hem, jösses jag tror man håller på att bli gammal - jag är helt tom i luvan nu i kväll!!! Hon har varit jättesnäll på alla vis, hon är alltid go & glad den där ungen - måste vara farmors gener :-D

Jods hosta är bättre, det är fortfarande värst på morgonen men det ger sig fortare och fortare. I övrigt så tror jag att det är hon som är den oslipade diamanten (eller hoppas jag det kanske :-)). Det är den absolut enklaste valpen jag har haft i mitt hus, hon är bara underbar!

Farmor trött nu, så sov gott!

Hosteländet 061124

I dag har jag ringt veterinären igen, Jod hostade i morse och det kändes inte som det skulle ta slut - säkert 20 minuter höll hon på stackarn!
Ringde först på ett ställe men där visste man inte någon dosering på Bisolvonet till en så liten valp så jag blev hänvisad till Östersund. Östersund tänkte jag......................jaha då ska man stå i nån telefonkö då! Njae, jag provar kamrat Helenas arbetsmobil - om hon svarar så jobbar hon trodde ju jag. Hon var ledig men hjälper till ändå - TACK HELENA! Hon läste dosering och rekommenderade endera Bisolvon eller Bromhexin och så ringde hon in recept på dunder om inte dom första hjälper något. Jod fick dock inte köra bil på dom receptbelagda för det var röd triangel på dom :-)
Åkte och inhandlade Bromhexin och har nu gett henne av den och det verkar som det lugnar ner sig.........vi håller tummen!

Det positiva i hostan är; hon är lite bytesmedveten MEN det går ju ypperligt att träna med leksakerna inomhus när man inte kan anstränga henne så mycket - och det går även framåt med handtecken på "sitt". Hon vet exakt vem Jod är och kommer bra när man kallar - det ska såklart finslipas men vi har en bra början.

Hon är inte någon matgalning, hon äter 3 mål om dagen och en del kvällar tittar hon på oss och talar om att hon vill ha en portion extra, vilket hon även brukar få. Så länge hon påminner om en tarm så är det nästan fri tillgång till mat. Trots att hon inte känns äta så mycket så vägde vi henne i dag och trot eller ej - hon väger 8!!!! kilo - det du Jäger! Ska försöka fota henne i helgen och lägga ut någon ny bild.

Käftis....och en kväll med facket 061122

Började dagen med att ligga upp och ner i tandläkarstolen - fy farao! Detta är bland det värsta jag gör! Ett ynka ev. litet hål på G (alltså inte så farligt) men denna tandsten som belägrar min mun. Det blir så mycket så det behövs bedövning för att få bort allt. Tja och sedan hålet i plånboken är ju inte kul - morgonen på 50 min kostade 1600:-!! lagom till jul - blääää!

Kom nyss hem från en trevlig kväll som facket hade ordnat. Förrätten bestod av en berätterska, en dam från Nordingrå som jag inte minns namnet på (Ann, någonting) - jätteduktig! Varmrätten var kött, pärer och rödvinssås - mmmmmmmmm så trevligt det var.

Jod hostar på men är pigg som bara den. I kväll skulle Hans vara hundvakt en stund och under den tiden hade Amber och Jod dragit fram en hel drös med grejjer, knölat ihop köksmattan och varit allmänt busig. Hur busig hon än är så är hon precis lika mysig och "kramig" när man tar upp henne.

Gunatt!

061121 Rådgivning

Pratade med vår veterinär i morse om Jods hosta och troligen kan det vara en bakteriell historia som kan komma efter en kennelhosta. Ska hålla extra koll de närmaste dagarna men är hon fortsatt pigg så åker vi inte dit förrän nästa torsdag då det är dags för vaccination. Blir hon sämre så åker vi och kollar upp henne såklart, men det känns som att det är lite bättre igen sedan igår.

Hon är som sagt pigg som en lärka, har haft ståndskall på tant Vira i kväll. Det är kul att se den äldre damen "uppfostra" på sitt sätt. Vira tuggar sällan på ben men i kväll stal hon Jods och la sig ner och gnagde mitt framför lillnäbben! När Jod närmade sig så mullrade det ända från svansroten. Efter en stund så gick då Jod igång och skällde - då reser sig den äldre damen och tycks säga att -"jösses vad ungen låter" och går in i andra rummet och fortsätter gnaga. Jod kommer efter och då går Vira in i köket igen!!!! Vira gnager en stund till, Jod provar att närma sig och stjäla tillbaka sitt ben och då helt plötsligt passar det Vira att återlämna stöldgodset utan funderingar - så var den lektionen över..................

Funderingar från Jod:
Hörrö Jäger föresten, 8,5 kg!?!?! Hur mycket äter du egentligen? :-) Ska be matte väga mig i morgon....voff! /Jod

Utställning & semester 061118-20

I lördags åkte vi upp till Wången på utställning. I "våran" (läs Ullas) hade vi Anders som driver, Ulla som codriver och jag & Mia satt i baksätet och agerade kudde till Amber. Leija, Tula, Pärla & Tiili fick vara längst bak.
Vi fick med oss en hel del hem - Amber, Leija, Coili, Tallis & Cobby fick med sig en fin rosa CK-rosett. I övrigt var det en hel del lila HP med. Viska fick en 1:a och sedan var hon med i avelsgruppen med Red Mountain's och blev tvåa där - grattis Viska, Anders & Marita!
Träffade en hel massa folk som jag inte sett på länge - kanonkul å få småprata lite :-)

I dag har jag haft semester, eller rättare sagt VAV:ade jag - dvs Vård av Valp. Husse åkte med Hans till stugan i går och dom landade här hemma i dag så jag passade på att va hemma och njuta av godbiten lite extra. Det tråkiga är att det verkar som hostan har kommit tillbaka :-( Vi får väl se, det kanske är bara ett litet återfall...........................det sista som lämnar en är hoppet sägs det ju!
Hon är pigg men som sagt, hon hostar. Det är inte den vita skummen som kommer upp, den karaktäristiska för kennelhostan utan mera slem. Hoppas på det sista så kanske det är sånt som ska upp efter hostan....................ja vi får väl se, ska ringa någon veterinär i morgon och rådfråga lite.

Hon är i alla fall ljuvlig, hon vet klart vem Jod är numera och kommer ganska omgående när man ropar här hemma på gården. Är hyfsat säker på "sitt" och i dag hämtade hon min nyckelknippa. Återigen, vilken ljuvlig liten dam hon är. Vill ha henne frisk så jag kan börja göra lite mera med henne, vill som inte anstränga henne för mycket i det här läget.
Sandra sa i kväll att hon redan är en riktig "soffpotatis" - som dom andra :-)

Dags för snarkofagen, dröm sött!

fortsättningen 061116

Den lilla damen har i dag inte bara testat fågel utan även hårvilt på helt egen tass.
Gick ut och skulle pinka vovvar och Jod drog uppåt skogen som vanligt mot sin "toa". Där stökade hon runt en stund och ville inte komma när husse ropade. Hon fick hållas en stund och så ropade vi igen och vad händer.................jo vi trodde att hon hade fått ner fågeln som jag lagt upp på ett räcke men icke sa nicke! Då kom hon med en stendöd genomfrusen EKORRE!!!

Summa för dagen: Valp 10 veckor har i dag burit fågel och hårvilt i ett perfekt grepp och lämnat båda fynden i mattes hand!

Jösses, vad månde bliva som sagt..............................säger en något snopen matte som funderar på hur hon ska förvalta detta?!?!?!?


Vad månde bliva.....? 061116

I dag hittade Vira en död fågel - modell pärskrika som vi kallar dom. Är i storlek något mindre än en kråka mao väldigt lämplig i valpmun!!! Man funderar ju på om den äldre damen bar hem den till den lilla?  Den lilla var inte sen att prova på som ni kan se..................................som sagt, vad månde bliva?
Hon är bara för ljuvlig!

Jod med Viras fynd

Hostan är i stort sett helt borta, hon sover hela nätterna - gärna upp och ner, den rosa maggen skiner upp hela sovrummet :-)
Hon är nästan rumsren, går mot dörren när hon vill ut så om olyckan är framme så är det vårt fel.
Hon sitter när man ber henne och man får kramas exakt när som helst, hon sätter aldrig en valptand i någon hand ens om hon busar för fullt och man tar upp henne.
Hon vet vad hon heter och hon håller på att förstå vad "kom" betyder.
Hon följer husse, Vira & Amber på morgonpromenad varje dag, när hon blir trött så hoppar hon på husse som då tar upp henne så hon får åka en bit innanför tröjan.
Blir alldeles varm i hela kroppen - vilken hund!!!! Jag tror nog att alla i huset håller med mig - även dom andra två svarta :-) Här en trippel....

Trippel

På lördag ska jag på utställning till Wången med Amber, håll en tumme - det är 11 st öppentikar. Tycker hon är jättefin nu så det är bara att hoppas att domaren är enig med mig :-)

Avslutar dagen med en bild på en gremlin............eller vad det kan vara :-)
Gremlin

Farsdag, telefon och världens gosigaste busfrö 061112

ÄNTLIGEN kan man säga igen - nu funkar telefonen och även bredbandet (i alla fall sådär).
Har lyckats tömma kameran och med det fått fram lite bilder på lilla hjärtat. Här håller hon på att utforska gården lite...
Jod vid ladan

Kul bild som i första läget kändes som urdålig men man kan ändra sig......
Jod nära

På gården hemma i Tulka satte hon sig som en drottning och tittade strax innan vi åkte hem till Jämtland.


Här väntar alla 3 på att husse ska servera den torkade fisken som han gjort iordning åt dom - snacka om delikatess!


Man har fått hoppa in som allt möjligt den här första veckan på nya boendet. I dag fick jag så lov att hjälpa husse öppna farsdagspresenten, det är tur att dom har mig :-)


Min nya lekkompis Amber och jag höll på att busa som värst alldeles nyss och vad händer!!! Jo tror ni att dom där köksstolarna kan stå för sig själv, nädå behövdes bara att jag sladdade förbi och skällde så ramlade en av dom nästan över mig - urdåligt! Jösses vad det small.

Utan telefon & bredband 061107

I torsdags så dog telefonen igen hemma *grrrr*, håller på att vara ganska less på det där nu - tror att det är 15:e dagen i år som vi är borta från telias tjänster, man kan ju fundera på om det är dags att bli ersatt?!?!?

Nåväl - HON HAR KOMMIT HEM!!! Hämtade Jod i helgen och det verkar vara en riktigt härlig liten tjej med mycket vilja och ändå en riktig "kramis". Lovar att lägga ut bild på henne så fort jag får igång datorn hemma.

Hade anmält mig för att utbilda mig till FART-beskrivare via labradorklubben men fick brev igår och hade inte kommit med :-( Jättetråkigt, hade sett fram emot det, men det var väl inte meningen den här gången. Det var tydligen begränsat antal utbildningsplatser så dom hade fått välja bort en hel del anmälningar....................

Nu ska jag arbeta lite.