060909 Feber :-(

Har legat i feber flera dar - vilket gjorde att våran kurs måste skjutas upp, tråkigt men vad gör man? Vi får köra med fullt ös på onsdag när vi börjar istället.

När febern börja gå tillbaka och man kan fundera lite igen, dåååååååå kommer alla tänk på hur man ska göra med den där lilla nya saken och med det ett uns av   - men jösses, hur ska jag klara av det här??? Nä så farligt är det väl inte men visst kommer det små tankar.........................

Nä, nu blir det gunatt - ska drömma om Zuza, eller blir det Zuzza då kanske :-)

Har fått fina kort på Vira & Amber
Amber & Vira

060904 Vilken helg!!

Dom har kommit!!!!! :-D Ja valparna alltså, 2 tikar och 4 hanar och en av tikarna får komma till mig - tack Monica, jag vet att du har många på kö!
Den 4 okt åker jag till Uppsala på en konferens och då tar jag chansen att åka ut och pussa på lilla Zuza när jag ändå är så nära - vilket flyt, man undrar om Uppsala Datortek visste det här när dom lade rikskonferensen där i år :-)

Gårdagen blev en riktigt bra dag, Viska fick sitt förstapris och Bixa tog sin andra elitetta - det är bara att gratulera båda två.

Vad som gjorde mig både konfunderad och glad var att elitprovet var samma prov som öppenprovet vi gick på lördagen!!! Jag var jättenöjd med vår insats på lördagen - kändes verkligen som om Vira gjort ett jättejobb. Det hade hon bevisligen för det var många elithundar som inte fixade ens halva provet på söndagen.


060902 Provstart igen

VEM har hittat på att man ska anmäla sig till prov?????
- Anmälan in minst en månad innan
- Betalning detsamma
- Packa kvällen innan
- Ställa klockan
- Vakna av eländet klockan 04:45 på helgen när man är LEDIG!
- Åka som i morse ca 15 mil
Allt detta för att hyperventilera och sedan nästan sluta att andas för dom 45 min när man kör hunden!!!!
Ja man kan ju fundera på om man är riktigt klok?? Tack och lov är det alltid fler än jag på dom här samlingarna :-)

Jaja, i dag var det ett svårt prov i Mellangård, Sundsvall som dömdes av Stig Törnqvist.
Det började med en "tommarkering", hunden skulle skickas ut på ett skott där inget fanns. Skytten kom tillbaka medans hunden letade och sköt ett skott till åt motsatt håll. Då skulle man snabbt kalla in hunden för att skicka den på en dirigering åt "skotthållet" - det här löste Vira riktigt bra.

Därefter var det ett ganska smalt och djupt fält som gick sådär för Virus - hon tappar ju sin motivation och därmed också den lilla fart hon har, men det var OK i alla fall.

Färden gick vidare ner till vattnet som då Vira startade på. Först var det en dirigering, ganska stökig - en bra bit på land och sedan ganska långt på vatten, den löste inte Vira (ingen annan heller utom Poker!)
Därefter gick det en trippelmarkering, 1 kort på land och 2 långa på vatten. Vira tog in den 3:e riktigt bra, på det så gick hon på den första - också den gick hyfsat bra men den 2:a sket sig.

Dagens bedrift för Vira var att hon i dag var riktigt följsam och hörde på mina signaler ganska direkt vilket nog var en hel del avgörande för hennes 2:a pris.

Nu har vi alltså 2 st nollor, 2 st treor och 4 st tvåor - hmmmm hur göra för att få till den där ettan tro???? Det har ju varit så nära nu 4 gånger, vi stupar på smådetaljer hela tiden. Det kanske är dags att inse begränsningarna, hon är ju trots allt snart  7 år! Ja vi får väl se - det är ju som kul att starta åxå, kan man ju säga nu när dagen är över och inga mer prov anmälda :-)
Kanske är det dags att börja träna lite?!?!?!?

Nu ska jag hoppa ner i sängen snart för i morgonbitte kommer Ylva och hämtar mig strax efter halv 7 - då åker vi på prov igen. I morgon ska jag bara vara med som sällskap och hålla alla tummar för dom startande. Speciellt  "Lycka till" till alla Red Mountainhundar och förstås Bixa men såklart lite grann för alla.

Föresten, läste i Lottens blogg att hon höll på att läsa "Blocket", det gör jag åxå just nu men tro det eller ej - jag håller även på att läsa "Gåtornas palats" av Dan Brown. Snacka om crazy, jag som nästan aldrig läser böcker men när man väl börjar så tar man två och två :-)

Nattinatti!