070430 Hektisk helg

Vilken tur att det blev 4 dagar ledigt :-)

I förrgår (lördag) bakades det tunnbröd från morgonen, dagen delades med en rejäl promenad med bagerskorna + hundar och avslutades på Håsjögården för att koka soppa till "Lassehelgen". En härlig dag med många skratt blev det!
Promenaden tog vi i Pålgård uppöver berget och längst upp på toppen stannade vi för att kasta lite markeringar till Jod, Amber, Vira, Mixo, Pärla och Tiili.
Vi började med synlig kastare (Ylva) och övergick till att ha kastaren dold. Det gick bra för alla vovvarna, Ylva gick in och hjälpte till om det behövdes men i det stora hela gick det finfint!
Vi fortsatte ner till Kolldéns och där gjorde vi ett avståndsökande linjetag - jösses vilket fint ord jag fick till - det gick även det ganska bra. Vi blev varse om vilken betydelse det har för Mixo att stå på linje - ett svårt moment i hans värld. Efter övningen satt vi på stubben och funderade över hans reaktioner.......................tror att vi kom fram till en fortsättning för att lösa knuten - vi får se.........................

I går (söndag) åkte Stig och jag till Aina i Kullsta för att hjälpa henne med veden - höll på ca 3 timmar och DET känns i kroppen i dag, hade ingen aning om att jag hade så mycket muskler :-)

I dag (måndag) for jag till Håsjö för att firman (Firma Fisk & Disk) hade fått ett uppdrag. Vi skurade och fejade i festlokalen hos Lotten inför vårt instruktörsinternat - men vilka fina ord jag får till i dag :-). Vi har hängt upp nya fina gardiner och stereon är på plats. Om ni visste vad fint det blev och vad det luktade gott!!
Efter städningen så kom Susanne och Disa så vi gick för att träna vovvar en stund. Knallade iväg neröver lägdorna med glada och ystra vovvar runt benen. Stannade för att kasta markeringar och köra lite linjetag med lördagens tänk i minnet.
Markeringarna gick kanon - Joddan springer fortare än benen hinner med, såg en gång en hund som sprang fortare IN till föraren än ut, nu har jag en likadan :-) Vi avslutade den övningen med ett dolt linjetag - alla fixade det bra!
Så var det då dags för övningen på linje som vi noga tänkt igenom åt Mixo. Han fick börja med att ensam stå/gå på linjen och det gick bra. Vi fyllde linjen med Jod och mig och den här gången så följde Lotten efter Mixo när han gick ut så han skulle slippa "gå in" i linjen - gick bra.
Nästa steg blev ännu en vovve på linjen, Disa och Susanne. Lotten gjorde likadant, hon följde med honom (utan att han märkte det) och även då gick det bra. Tror att vi är honom på spåret, det ligger som det verkar någon slags hotbild för honom när vi går på linje. Nästa gång så tror jag vi börjar med Mixo och en till på linjen direkt och matte smyger omärkligt efter honom.

Disa är "lätt i häcken", men det ska nog rådas bot på även det. Någon sa en gång, har för mig att det var Håkan att en hund som knallar är en bra hund :-) Disa har så många förtjänster och det känns som att det inte är något större problem med att få henne att sitta kvar, det kommer att lösa sig! Hur var det?? envis matte :-)

Så är det då Jod, ja vad säger man? Hon gör det man ber henne om i 300 knyck och alldeles rätt. I dag så gick Sandra i förväg hemåt och Joddan sprang efter henne, tror inte att jag gissar så fel när jag säger att hon var 
80-100 m framför mig när jag blåser inkallningssignalen och då vänder den lilla svarta i farten och kommer i 300 blås tillbaka till mig! Det är så man gråter av glädje!
Hon går på markeringarna och linjetagen klockrent och i dag har hon faktiskt suttit kvar när jag sagt till henne. Nja, det var en gång som hon drog men jag kunde stoppa  och få tillbaka henne - toppen!
Hon skulle nog ha hetat  "Snöret" för hon ligger som ett snöre efter backen när hon springer :-)

Nu är det bara att invänta fredag när det är dags att åka till Tulka igen. Det är valpträff hos Viltvårdarns med instruktörerna Karin Thunander och Lena Westerman - tror inte dagarna kan gå nog fort........

Var föresten ditner förra måndagen, Jod och jag följde med Eva och hämtade Korall.
Jod simmade för första gången, Monica kastade i en dummie och Jod hoppade! rakt i och simmade ut och hämtade, kom upp och lämnade den i min hand och därefter skakade hon sig - är det så det ska vara måntro?

image41


Där blommade scillan för full som ni kan se........Eva tog korteten

image40
Nog är man väl bra söt!

Gonatt!

12 april 2007

Dags för några rader igen.............

I kväll har vi varit ut och tränat lite med dummies. Gjorde några markeringar och så gjorde vi en övning på linjetag. Både i helgen och nu i kväll så lyckades jag med konststycket att stoppa henne på väg ut mot dummien och även få tillbaka henne.
Har som sagt inte hållit på med några som helst förbudsövningar bara för att hon skulle få växa i sig själv men nu känns det som att hon är så pass trygg så det är dags att börja.

I helgen provade vi även fågel, skata gick fint, trut gick fint och som synes även and :-)

image39

Underbara hund kan jag nog inte säga för många gånger!!!!