Det tar då en himla tid..............070819

Verkar som att jag inte får till något mera konkret från campen så det får bli lite lösryckta delar istället. Onsdagen höll vi på med linjetag i olika svårighetsgrader och det gick kanonbra. Torsdagen var jag med Susanne och Driva och hade vilthantering med Gaynor Gent - en härlig tjej - och den träningen gick toppenbra. Det var även den dagen som jag la mig i när Susanne skulle ha B-provsträning, troligen ligger jag på minus än hos Willy Gustafsson men det bjussar jag på :-)
Fredagen lyssnade jag på Tinneke (minns inte efternamnet) - en glad holländska med många goda råd.

Kvällarna innehöll trevliga tillställningar med bl.a surströmming, en kväll hos Elvy & Bertil med UNDERBART god mat (som vanligt), en kväll med fika hemma i Pålgård och titt på WT-markerna och så en gemensam middag med alla deltagare och instruktörer.

Lördag och söndag gick jag provledarutbildning med Jörgen & Anita Norrblom - en riktigt bra kurs som lärde mig massor, framför allt att det har kommit en del nya tänk och regler som kanske många borde läsa igenom och lära av - till och med domare har jag förstått vid det här laget..........

Gjorde FART-testet på Jod, stort tack till Håkan och Karina som ställde upp på sin lediga dag. Jod är som jag visste en mycket försiktig liten dam men massor av jaktlust och enorma minnesbilder. Jag jobbar vidare på det tänk jag haft sedan hon var liten - med "FARTfacit" i min hand så har jag tänkt rätt från början :-)

Måndag och tisdag var det officiella prov och jag var sekreterare åt Björn Nordén i ökl på måndagen - alltid roligt att skriva åt Björn. Vi hade två riktigt duktiga tikar som dessutom gick i par - något att sträva mot...............att se dom med sina förare var en ren fröjd för ögat - snacka om samspel!!!

Helgen 21/7 så var det då provet i Härnösand - men det har ni ju redan läst om :-)

Torsdagen 27/7 så styrde vi kosan mot Fäviken Game Fair, har aldrig varit där förut så det var en upplevelse. Jag och min familj hade hand om SSRK/JH:s monter i 3 dagar. Fredagen var det Hans och Sandra som ansvarade för den när jag och Stig behövde åka in till Östersund för att delta på en begravning - suveränt jobbat av dom!

Lasse Johnsson, Hans Richter och Paul Andersson hade hand om spaniel & retreiveruppvisning alla tre dagarna - kul att se hur hundarna jobbar trots att det springer får och emellanåt kommer det en
Zorb rullande mitt i dirigeringsvägen - enormt duktiga vovvar.

9 augusti åkte Ylva, Lotten och jag med vovvar ner till Roslagen. Det var dags för dom årliga träningsdagarna med Lasse. Den här gången bodde vi hos Monica & Nils-Olov och var på deras fantastiska träningsmarker. Tränade fredag och lördag - Jod har skött sig som vanligt toppenbra. Söndagmorgon ringde klockan 04.30 - det är då man funderar på vem som ställt klockan - för då var det dags för duvjakt.
Fick följa med Lasse, hans son Jocke + kompisen Tony och apportera duvor - men såååååååååå himla kul! Vi fick 10 duvor med oss hem.
Åkte hem till Lasse och Cilla och käkade lite lunch och gick ner på deras träningsmarker ett tag. På eftermiddagen följde jag och Ylva med Lasse & Totte på ännu en duvjakt - då fick vi med oss 9 duvor till. Dom 2 timmarna som vi var ute formligen ösregnade det hela tiden - tror aldrig jag har varit så blöt någon gång! Men kul var det :-)

Måndagmorgon styrde vi kosan hemåt igen och i tisdags började jag jobba - lite mjukstart den här veckan men på måndag är det skarpt läge igen. Vi får se hur det går - hoppas jag slipper vara på Hammar'n, det är bara 3 veckor kvar där men det är den mest hektiska tiden på gymnasieskolan samtidigt och jag bör vara där och sparka igång.

Så var "snabbgenomgången" av dom senase veckorna klar.
Nu närmast så stundar vårt första Working Test här i Ragunda (läs mera på http://web.telia.com/~u69605125) - det går av stapeln den 6 oktober, ska bli spännande å se om det kommer några anmälningar...............

Vill skicka en stor kram till Monica som ännu en gång upplåtit sitt hem till oss - TUSEN TACK!!!

Tisdag på campen...........070710, fast i dag är det 070803 :-)

Ska försöka skriva ner campens dagar så gott det går :-)
Tisdagen blev vi förärade med en ny deltagare i gruppen, nämligen Karina Sellén med sin 2-åriga Ouzo.

Åkte ut till en myr där 2 st stod på en kulle i den bortre kanten på myren och kastade en dummie som var "kopplad". När den landat så drog dom den bakom kullen. Dom flesta hundar rundade kullen men hade svårt att lokalisera den för egen maskin.
Vi stod ganska nära och Joddan fixade det med lite hjälp av David som var "dragaren" :o). Skickade henne sedan på ett linjetag och blåste stoppsignal - vilken hon tog bra och då kastade Paul en dummie åt höger som belöning.

Sedan åkte vi fram till vår rätta plats för dagen. Innan lunch så ställde vi upp på en linje och alla hundar fick en markering över en å och så skulle då den minnesbilden ligga kvar tills efter lunch och det gjorde den verkligen på allihopa. Dom fick ett skott som hjälp och det räckte för att dom skulle minnas.

Efter det så blev det en walkup - himmel vad det var kul!!! Joddan var så himla duktig. Klarade alla kast och markbyten och hon knallade bara en gång :-) Kvar på slutet var Karina och jag men då var alla så trötta så då bröt vi och drog oss tillbaka.

En jättebra dag förutom alla dj-a små ätande "svään" - har inte något bra svenskt namn på dom men här i Ragunda kallas dom "svään" eller "brännmya". Kan tala om att det kliade överallt :-(

Fortsättning följer...................................