070125 Miljöträning

Ska försöka skriva några rader om vad vi gjort i kväll. Hade träning på Aktsamparkeringen - 12!!! st vovvar var där, det var Jod, Amber, Vira, Jokk, Hoss, Viska, Mixo, Charma, Bobo, Sita, Disa, Berta...................undras om jag räknat rätt eller om jag glömt någon.........hmm...........nä kommer inte ihåg någon fler.
Jod & Jokk var där mest för att titta på dom andra, vi gjorde några gladisar, Jod & jag och dom funkar jättebra. Det går att belöna/motivera henne precis lika bra med en sak som med godis vilket är toppen tycker jag. I kväll har det mest varit boll, mellan varven jag bollar med bollen i handen så stoppar jag in den i Jods mun en stund och då går svansen igång - när jag tar bollen så har hon full focus på min hand och boll igen. Hon hör kanonbra på inkallningssignalen (om man inte leker med brorsan just då för DÅ är det svårt :-)). Hon har åxå ett bra grepp på både boll & dummie och prylarna sitter kvar i munnen tills jag tar dom.

Håller på att dra i en fortsättningskurs med Håkan Johanzon och Karina Sellén för tillfället och nu närmar det sig att skicka ut anmälningslapparna till dom som var med i fjol. Jag ska inte delta i år med hund utan har lovat att vara "ihophållare". Har gjort iordning blanketten och är nästan klar med budgeten så som sagt - det närmar sig.

På jobbet är det fullt upp fortfarande, vi får se - det verkar som det blir ännu mera nya arbetsuppgifter eller egentligen inte mera, utan delar av dom nuvarande kommer troligen att bli utbytta. Känns som att det ska bli bra!
Ni som är nyfiken på vad jag bl.a. håller på med numera kan gå in på
www.ragunda.se,  det är mitt "nya skötebarn". Den innehåller ca 2000 sidor + att det finns ett intranät som jag sköter, det är lite att hålla reda på kan man säga.
Till veckan ska vi packa inför Åredagarna, åker nästa söndag (4:e) och kommer hem på tisdag (6:e). På "våran" värdag ska vi stå i den specialbyggda Domen som ligger strax ovanför Holiday Club.

Närmast nu så ska jag vara farmor från i morgon tills på söndag - det ska bli så roligt att få rå om Rebecca i helgen.  Jag ska riktigt skämma bort henne - just det borde vara en "farmorsyssla" - eller? ;-)

Nattinatti

070115............VM i Åre

Ännu en dag på nya jobbet - nog är det mycket att lära *suck* - inte vet jag om allt kommer att funka men det är väl bara att hoppas. Det är ju kända människor i hela huset och småprata :-) det kan jag ju så jag frågar mig väl fram. Det är i alla fall roligt, förbaskat roligt!
Den 4 feb åker jag till
Åre för att vara med och bygga upp Ragunda kommuns "monter". Ragunda ska ha sin värddag på måndagen den 5 och då ska vi vara där och representera kommunen - ska bli jättekul! Trodde inte att jag skulle få komma till Åre under VM-dagarna men så fel jag hade skratt

Har varit mycket med vovvarna i helgen - tränat en del åxå i snön. Det går riktigt bra nu att stå bredvid Jod och kasta. Hon har hukat sig när jag lutat mig över henne för att stoppa henne så hon inte har knallat när jag kastat men det känns som att hon håller på att förstå vad det är jag vill. Hon har även provat på lite linjetag på skoterspåret, jag har "tappat" en dummie bakom mig när hon varit en bit framför mig. Kallar in henne (som går kanon), sätter ner henne och skickar tillbaka - funkar bra! När hon kan sitta kvar lite säkrare så ska vi utöka avståndet, men det kräver ju att hon ska sitta kvar själv och det är lite svårt ännu men vi är på god väg!

Nu ska jag gå och läsa några rader i min nya biblioteksbok, nylånad för dagen - "Kontaktskontraktet" av Eva Bodfäldt. Många har pratat gott om den så jag blev så nyfiken.....

070108...........Nya intryck i livet

Så har då nya jobbet dragit igång. Spännande är det med nya uppgifter och jag har sagt flera gånger på slutet att det är med skräckblandad förtjusning jag kastar mig in i det! Just nu så är det nog rätt känsla. Massor, massor, massor att få in i skallen men visst 17 är det spännande och kul.
Det som satte nerverna i dallring i dag var att jag ska göra en årsredovisning för 2006 som ska vara klar innan 1 mars i ett program som jag aldrig jobbat i, så i morgon startar en snabbkurs i PageMaker :-) Det finns mallar sedan förut att jobba utifrån men även om det är en kanonbörjan så är det massor av sidor som ska tillverkas, tror det handlar om mellan 30-40 sidor! Ja, man har nog det man gör dom närmaste veckorna!

Hur som helst så var Lotten, Mixo, jag och Jod till Thord & Marith (med Atte, Kråka, Tickan, Garbo & Greta) i Fjällsta i går och tränade lite vovvar tillsammans med Kicki + flattarna Skrutt och Sally. Enda dagen det var riktigt kallt än så länge i vinter, -13 grader här hemma när vi åkte. Solen kommer ju inte så högt på himlen den här årstiden men vi såg den allt och liiiiiiiiiiiiite varmare blev det allt en stund :-)

Jod var mest med för att jag ville kolla om hon kunde vara tyst och det gick jättebra. Hon fick göra två enkla markeringar med kastare - jag har bara kastat själv förut - men det gick såklart bra, det mesta verkar vara medskickat i den lilla! Hon har ett bra grepp om dummien och hon brukar alltid lämna av dom i min hand men i går slarvade hon - kanske är det lite mycket snö på dom eller så håller hon på att tappa flera tänder så munnen är lite öm, vi får väl se. Jag lägger inte så stor vikt vid det just nu, vi får se om hon fortsätter eller om det var en tillfällighet.

Jod sitter

Söt eller???

Jodapport

Tycker att alla gjorde bra ifrån sig och framför allt så gjorde Plixeploxen, - ja Mixo alltiså - ett linjetag med stoppsignal och dirigering alldeles förträffligt! Ett linjetag x 3 ska jag kanske säga, ett som man backar ut avståndet från kastaren - han är så himla duktig den där håriga gula historien :-D

Nu är det riktigt dags för sängen om det finns plats vill säga! För dagen är det en husse och 4 svarta som upptar min säng, Trixa är här för Anna, Anders & Rebecca är i Härnösand. Anna åkte dit i går för att plugga i veckan och Anders & Rebecca i dag - dom skulle komma tillbaka i kväll men det satte halkan stopp för. Dom kom till Viksjö men där fick dom vända och åka tillbaka till Anna för det var bara en isgata på Viksjövägen - tack och lov gick resan tillbaka bra så nu sover dom hos mamma Anna i natt och kommer till farmor i morgon i stället.

Nattinatti

Hur det kan bli.......070105

När vi kom hem från stugan konstaterade vi att ännu en nödvändig "pryl" inte fungerade i huset - nämligen tvättmaskinen (som vid det här laget blivit ca 20 år gammal). Vad gör man???? Ner på byn och inhandla en ny och på det fick det följa med en torktumlare (som även den nyss har burits ut). Hmmmm.....................ja inkoppling ja, det behövs en elektriker och tänka sig vad det är bra med en pappa som är just elektriker då :-). Ringde direkt och bjöd hem mamma och pappa på middag - och dom tackade såklart ja  så nu har vi en ny tvättmaskin och en ny torktumlare i huset - JIPPIE"

Dagen har varit hård för Jod................började med att sitta i bilen medans vi var och kikade på tvättmaskin. Sedan fick dom vänta en stund till i bilen för då var det prylar till mattes bil som behövde beställas. Äntligen blev det djuraffärn's tur så dom fick följa med. Där blev det kaffe och surr ett bra tag så dom la sig ner under kaffebordet och sov allt tre (kanske har dom två äldre varit där förut och vet att det kan ta tid ibland :-D) Inhandlade ben och åkte hem och väntade på hemkörningen av dom "nya prylarna".
Sedan var det dags att skjutsa dottern till hästen - väntan i bilen igen - och så blev det då dags för nästa äventyr, RIDHUS!!?!?!?!? Vilka lukter! Vilka trappor! Vilka stora djur! Men jösses vad mycket nytt där var, men det gick bra och den lilla gumman slappnar av ganska snart när hon ser att matte tar det lungt. Vi gick upp på läktarn och satte oss tills hon slutat skaka och då är det ju inte något konstigt med att vara där, underbara hund!

Nu laddar vi för söndagen när vi får träffa halvsyrran Garbo - det ska bli riktigt roligt, det är så länge sedan jag träffade alla dom människorna. Vi ska mest sitta och kolla på dom andra för att se om Joddan kan "hålla truten", hon har som lite lätt att pipa. Det är ca 8 mil att åka men vad gör väl det - här är man van att sitta i bilen en timme minst innan man är på plats...................

fjärde januari tjugohundrasju

Väl hemma igen från stugan. Däruppe var det ca 60 cm snö - dvs VINTER! Hundarna var jätteglada, speciellt Vira som äntligen fick åka skoter - hon är galen den jycken! Tyvärr så verkar det som hon har fläkt sig i fronten, hon haltar på höger fram - allmäntillståndet verkar helt OK men som sagt, haltar. Vi får väl vila och avvakta några dagar och se om det ger med sig - ska åka och köpa Magnycyl i morgon så kanske hon kan slappna av lite i alla fall.
Skoter ja sa Jod - hur äckligt kan den låta??? FY!!! Lyfte upp henne på en tyst och stilla skoter och knäppte lite kort men vad har då hänt med minneskortet i kameran - jodå, kaputt så där rök alla fina vinterbilder :-(
I övrigt så tyckte alla tre att det var riktigt kul att springa för fullt i snö upp till magen.

Själv glömde jag min kudde så min nacke har inte varit så himla kul ett par dagar - tror jag ska beställa tid hos massör
Åsa i Håsjö - kanske hon ska få kika på Viras ben också.............................hmmmm tål att tänkas på.

Har inte surfat runt på alla hundsidor som jag brukar på flera dar så abstinensen är på topp :-) så nu drar jag - hörs!


Nytt år 070101

I dag har vi en 15-åring i huset och han har önskat att vi ska åka till stugan i Sjouten. Några mil hitanför Gäddede svänger man av mot Risede och åker drygt 3 mil upp i fjällen - vi åker och stannar några dagar!

Ser fram emot ev. hundträning i trettonhelgen..............

Ha en bra början på år 2007 alla besökare!!