Måste bara...............070721

hoppa över lite om campen för att skriva om dagen - vilken dag!!! Joddan debutstartade på jaktprov i Härnösand i dag och fick ett förstapris!!

Åkte hemifrån vid halv 6 i morse - blä vilken tid att vakna på - kom fram till Nordvik strax före samling halv 8. Knatade iväg mot rutan med Jod eftersom hon skulle gå som första hund. Domare var Mats Närling.

Började med att sluta andas, ja jag alltså - men hur nervös kan man bli????? Nåja, vi gick och fick 2 enkelmarkeringar på land - gick kanon!
Därefter var det ett sök som vi fick gå på en stig/väg och skicka hunden åt olika håll. Efter första viltet ville han att jag skulle skicka åt ett visst håll, gick bra och hon hittade en kanin ganska omgående men hon stod där och hängde lite så jag peppade med ett "apport" och då lyfte hon den och kom in med den. Hon fick hämta alla på fältet som var 7 st - gick kanon! I slutet på fältet frågade han om det inte var dags att andas för matte - så väl syntes mina nerver :-)
Avslutningsvis var det 2 enkelmarkeringar på vatten, vilket hon åxå löste kanon!

Där fick vi kritiken och fick även veta att hon låg på ett förstapris om hon klarade passiviteten och även det gick kanon. Hon fick genomgående 5:or förutom på stadgan -en 4:a - och så på apportgreppet en 4:a men det var inget som las på priset. Dessutom så slutade han med att skriva "trevligt förd" på den sammanfattande kritiken vilket gör mig riktigt riktigt glad!!!

Joddans debut

Har fått rapporter från prisutdelningen och vet nu att Jod var den enda som fick en etta i nkl i dag! Kunde själv inte närvara för min gamla vän Ulrika har gift sig i dag så vi har varit på bröllop i Sundsvall.
Lycka till Ulrika & Janne!

Ulrika & Janne

Nu ska jag gå och sova med riktigt god sömn, återkommer med mera från campen...........

Working camp mm...........070720..........del 1 av ??

Många delar i bloggen kommer det att bli.......så mycket som har hänt...................mest roligt men åxå lite tråkigt.

Gick FART-testet med Jod på Working Campen och Joddan var en härlig liten yngling. Vek men helt ljuvlig - inga nyheter för mig MEN jag vet inte hur många människor som ojjar sig över oss efter det.
De flesta säger redan innan dom sagt hej är att "Du måste ta det lungt med henne för hon är så vek så det kommer att gå överstyr" - men snälla nån, jag om någon vet mycket väl att hon är en vek hund - det har hon varit ända sedan hon kom till mig och jag har verkligen försökt ta hand om det. Det behövdes ingen FART-test för att få veta det - lite har jag lärt mig om att läsa hund under mina år i hundvärlden. Dessutom så avslutade Håkan & Karina genomgången av testet med att säga att jag gjort helt rätt med henne.
Ja det är det tråkiga, att jag är så misstrodd av så många människor hade jag
inte trott :-( fast det är ju kul att man kan engagera lika många människor :-)

Nåväl, till roligheterna...............
Söndag: Kopplade husvagnen och for till Bispgården där Rune, Anna-Lisa, Roland & Berit redan var på plats. Framöver eftermiddagen slöt även Monica upp och flyttade in hos mig i min vagn.

Måndag: Tillhörde grupp 7 med instruktör Paul Toal från Irland.
1Paul Toal, Irland 
Åkte ut till skogen och Paul slog tennisbollar till alla hundar för att se "var vi stod" med våra hundar. Joddan skötte sig fint.. Lunch ute i det fria bland småknott ("svään" som vi säger här i norr) och evinnerligt regnande. Efter lunch så åkte vi vidare och fick vattenmarkeringar och stoppsignalsträning. Joddan fick hoppa över vattnet för det var nog lite urinvägsinfektion på G så jag ville inte utmana för mycket. Stoppsignalen funkade hyfsat - hon klarade inte att stanna när avståndet från mig var för långt. Nåja, vi har ju tiden för oss :-)
Kvällen avnjöts i Roland & Berits förtält med surströmming och alla dess tillbehör, mmmmmmmmmmm vad det var gott! Även Elvy och Bertil var med den kvällen.

Fortsättning följer....................................

Låååååååångt linjetag...........070705

Träning i Håsjö i kväll igen, även i kväll en toppenkväll. Vi var utökade med 1 matte och  hund - Ylva & Viska.
Gjorde linjetag i kväll åxå, försökte tänka igenom varje hund innan, hur vi skulle göra för att alla skulle ha dom bästa förutsättningarna för att lyckas.

Mixo började - både Pärla och Jod löper så dom fick vackert vänta i bilen, även det en nyttig träning. Grabben jobbade bra, lite trött var han i kväll men en glad vovve! Tränade dessutom lydnad med honom blad löptikarna på slutklämmen och det fixade han kanonbra!

Sedan var det Viska - hennes övningar lutade vi åt öppenklassövningar, la in både höger och vänsterdirigeringar vilket hon klarade fint.

Medans Susanne hämtade Disa & Driva som åxå hade fått lite väntan i bilen körde Ulla Tiili - gick jättebra, hon har en bra näsa den lilla gulingen :o)

Så var det då Driva, hon fick börja så hon inte skulle sitta och ladda upp för mycket - vilken jycke hon är!!!
Dags för Disa, även hon gjorde ett kanonjobb i kväll men faktum är att jag tror att båda två skötte sig bra tack vare en tydlig och duktig matte i kväll - bravo Susanne!

Joddans tur, vet inte vad jag ska säga......................skickade henne sista gången rakt ut på gissningsvis 100 m. Från en lägda, markbyte (höggräs som nådde över den lilla) kanske 30 m och sedan över en lägda igen - hon spikade och kom i full fart som vanligt in och satte sig framför mig för att lämna av - godbiten :o)

På slutet körde jag Pärla för att Ulla skulle få se när hon började slamsa med dummien. Det gick över förväntan, trodde att hon skulle springa till matte men jag fick in henne flera gånger till mig än att hon gick till matte. Även hon jobbade bra.
Alla har vi saker att slipa på och det är så skönt när man kan prata igenom hundarna över lite fika efteråt. Fast jag känner mig som en moraltant efteråt - tycker att jag "har kurs" och det är ju inte riktigt meningen.

I går fick vi ner vårt nya avlopp i marken, skönt! och i gårkväll var det årets(?) danskväll i Hällesjö för min del. Enormt mycket folk, runt 450 pers hörde jag. Det var
Jannez första spelning efter olyckan - dom spelade kanonbra! En kul kväll!

Snart är det dags.................i morgon är det finlir i husvagnen och på lördag ska jag fixa till lite god fisk till söndagen. Det blir nog träning med Ulla på lördag - i alla fall en liten stund.

Nattinatti

Gjutning och linjetag 070703

I dag har vi gjutit en "vägg" mot hundgården, där nya huset (lekstugan) ska stå. Eftersom det kommer att bli lite av en sutterrängvilla :-) så kommer ena väggen att stå mot jord annars och det är ju lite dumt. Det jobbet känns i armarna - jösses vad det väger att vända grus, sten och cement för hand!

Ulla ringde och hörde om vi skulle åka till Håsjö och träna lite och självklart är man med på det! Jod löper men herr Mixo fick går först medans Joddan satt i bilen med Pärla, som även hon löper och det gick jättebra. En ljuvlig träningskväll med mycket prat och tänk mellan (även under) hundarnas pass. Alla vovvarna har skött sig toppenbra, kanske beror det på bra förare :o). Vi har i kväll varit 5 stycken - jag, Lotten, Ulla, Susanne med dotter Julia och vovvarna har varit Mixo, Jod, Tiili, Pärla, Disa och Driva.

Vi gjorde linjetag med inblandning av stoppsignal. Använde samma mål och backade själva så avståndet ökades. Jag la in en stoppsignal en gång och hon lyssnade helt perfekt så det har klart fastnat. Även linjetagstecken och kommando sitter bra och att avståndet ökas till ganska långt verkar inte beröra den lilla.
Hon drar ut i 200 blås och ökar när hon kommer in för att fint sakta av och sätta sig ner för att lämna av till matte.

På söndag drar vi ner till Bispgården och campen som startar på måndagmorgon. Vi ska gå i en grupp som leds av Paul Toal från Irland - urspännande!

I går blev hon 10 månader och diamanten slipas vidare :o)