Infomaterial Allt för byn...........071030

Hittade lite infomaterial på Allt för byns hemsida - självklart lägger man ut det!!!

image53


Allt för byn - Hammarstrand

- tio män som förändrat en bygd


Tio män, tio amatörer, tio eldsjälar, fick i uppdrag att på tre månader sätta upp en show nere på Wallmans teater Intiman. Arbetet följs av flera TV-team från Strix och serien sänds på TV3. Premiären i november är redan utsåld. Ensemblen kommer att göra 16 föreställningar i Stockholm i januari. Väcka liv och kraft i en bygd


Byn är Hammarstrand som ligger i Ragunda kommun, en timmes bilväg från Östersund. Orten har cirka 1100

invånare i hela kommunen bor 5 800. Tanken är att genom detta kulturprojekt väcka liv och kraft i en hel bygd. Vilket

redan har startat. En 68 meter lång och 8 meter hög skylt med "Hammarstrand" har genom ideella krafter och driftiga företagare blivit verklighet på berget ovanför byn.


Se TV-programmet:

Fredagar kl 18.55 på TV3

På TV 3 hemsidan kan du se de avsnitt som redan gått via webbtv www.tv3.se/alltforbyn

Boka biljetter

till föreställningen via Wallmans www.wallmans.com

Ticnet www.ticnet.se


Läs mer på

www.alltforbyn.se


Per är gruppens auktionist och

konferencier som håller i många trådar i gruppen


Robert är den konstnärliga ledaren i

gruppen, med ett förflutet på balettakademin, som tröttnade på storstadslivet och flyttade till en vacker

villa på landet


Bosse är IT-chefen som älskar spela

blues och "tvingas" spela nunna i showen


Tobbe, gruppens spexare som är allt från

trollkarlsassistent till magdansös i showen


Jocke Renholm, gruppens yngsta

deltagare, som till vardags spelat Metal men nu gör boy-band nummer i showen


Jocke Färdig, en kille med ett stort hjärta

och kanske med mest taktkänsla i hela gruppen


Mr Cassy, gruppens äldsta deltagare med

som lever för sitt trolleri och damerna får passa sig för han kryper in under kläderna...


Larz, kommunalrådet som skapat debatt

om glesbygden, trädgårdsfantasten som har över 30 000 växter i sin ägo.


Emil, då Per auktionerar ut hans t-shirt

slåss tjejerna om högsta budet...


Kent, sist med inte minst, en musikalisk

man som spelar fiol så publiken ryser.

Allt för byn gänget

Man kan ju inte annat än önska dom alla stort LYCKA TILL i storsta'n!


Marktitt och tack till våra musiker!........071028

På förmiddagen åkte jag och Stig till Thord & Marith i Fjällsta för att titta på nya marker till Gällöprovet. En härlig dag med lite hundträning och som sagt titt på nya marker. Kanonmarker tycker jag. Ett bra riktmärke är när man kan fråga sig själv om jag skulle vilja starta med min egen hund där och där vi varit i dag så skulle jag vilja det :-). Fast det går ju inte den här gången eftersom jag ska vara kommissarie båda dagarna, men det blir väl fler gånger. Någon måste ju jobba åxå för att proven ska bli av och det jobbet som kommissarie tilltalar mig så det gör jag gärna!
Jod och Garbo (halvsyrran) hade jättekul tillsammans, eller rättare sagt så hade alla kul med varann. Vi gick ca 2 km själva och jag garanterar att hundarna sprang minst 1 mil. Jod, Amber, Vira, Greta & Garbo var med - vi kastade lite markeringar och "småttingarna" skötte sig bra medan dom äldre två mest lullade omkring :-)

I kväll har jag varit till kyrkan - det har varit musikkväll där. Med våra enormt duktiga förmågor här i lilla Hammarstrand kan man bara inte missa en kväll när dom uppträder!
Inledning med två tjejer ur Ragundakören som sjöng stämsång. Därefter kommer Helene Forss med sin tolvsträngade gitarr och sjunger så nästan tårarna kommer - hon sjöng två låtar, varav den ena heter Längtan och den har en fantastisk text.
Efter det så kommer då Eva-Lena Dahlgren, Lena Ljung-Falk, Berit Svenningsson och Kristin Höög fram tillsammans med Mattias Sundin på bas/gitarr och Lennart Dahlström på synt/bas - men vilket gäng!!!! Det är till att sitta och hålla tillbaka tårarna, så duktiga är dom.
Här har vi skickat 10 st duktiga herrar till Stockholm för att uppträda på Intiman med
 
Allt För Byn och här hemma så har vi precis lika många duktiga förmågor kvar!!! Tanken slog mig i kväll.................nog är vi unika här i Hammarstrand med så många proffsiga musiker, alltså då menar jag verkligen proffsiga! Dom är bara fantastiska, jag skulle vilja att ännu fler än fulla! vår kyrka finge lyssna på dom här tjejernaoch killarna - kan det vara uppföljningen av Allt För Byn kanske???? :-) Hela kyrkan stod upp och klappade händerna så dom fick minsann göra ett extranummer - det hade dom inte räknat med men dom löste även det på ett utomordentligt sätt.

Husse i huset ligger med feber i kväll, hundarna tycker det är konstigt att pinka kväll med matte men det går det åxå till slut.

Utmanad av Tove, Rusa, Mera & Mollie........071026

Ja, vi har nu blivit utmanad av Tove och hennes hundar och självklart antar vi den :-)

REGLER för utmaningen lyder som följer:
Varje utmanad hund ska skriva 6 underliga/konstiga fakta om sig själv och samtidigt ange reglerna för leken på sin hemsida. Sedan väljer man 6 nya hundar och gör en lista av deras namn. Efter det är gjort skriver personen en kommentar i de utmanades gästbok för att de ska fnatta in och läsa på ens egen hemsida för mer information.

1. Jod gäspar så hela huset vaknar - hon sträcker på sig och så kommer LJUDET :-)
2. Amber älskar krusbär! Kryper nästan hela hon in i busken så hon inte syns och där kan hon stå länge och mumsa.
3. Vira älskar att ligga uppåner i sängen med nosen under mattes haka - ljuvligt!
4. Jod är född med gummiben - när hon är förväntansfull så gör hon fyrfotahopp minst  en meter rakt upp.
5. Amber är född till servicehund - hon bara älskar när hon får tända lampor, hämta tofflor och springa runt med lappar till alla familjemedlemmar som behöver få olika meddelanden. Det är hon som löser hundarnas "problem" som t.ex att öppna hundluckan till hundhuset
6. Vira gillar att delta vid frukosten sittande på en stol och vänta på att någon i huset kan dela macka med henne.

Nu skickar jag utmaningen vidare till....

Monica och hundarna i Tulka
Susanne, Disa & Driva
Sara & Bobo
Lena & Berta
Kicki, Skrutt & Sally
Anna-Lena, Cirrus & Mysak

071023...........hemkomsten

Vilken toppenhelg labradorklubben hade ordnat i Eskilstuna!!! Kanonbra föreläsningar som verkligen har fått mig att förstå att vi har en del att tänka på när det ska avlas. Både svenska och utländska föreläsare med många forskningsresultat som kan få en att gråta när man ser och hör vad som händer med våra labbar  - nog vill det till att man vet vad man håller på med! Tråkigt är att det är så dålig uppslutning när det ordnas en sån här grej!

God mat, väl omhändertagen, trevliga människor och många glada skratt så STORT TACK till er som ordnat med konferensen - ingen nämnd och ingen glömd!

Åkte till Monica i Tulka på vägen hem och lånade sängplats - TACK! Den där lilla svarta........ :-) får dom vara rädda om annars kommer jag att sno honom - tur han var såld :-)

071012............tråkigt

Förra veckan var vi och röntgade Jod och Jokks höfter och armbågar. Blev lite surt när Jods papper kom och det visade sig att hon har en C-höft :-( - den andra var B och armbågar var ua. Nåja, det lägger sig väl och när det "bara" var en höft så blir det kanske så att jag röntgar om henne framöver våren  - vi får väl se. Vi kan ju fortfarande ha roligt i vår träning och på våra prov. Jokks var båda A och armbågar ua - skönt!

Jobbet rullar på, satt hela dagen i går och tittade på siffror med förbundsekonomen Ella - en urmysig tjej som pratar fort och mycket samt bryter lite på norska och skrattar i massor :-). Dom andra tjejerna i den gruppen är också toppenhärliga. Min skalle hade/har mycket att ta in och den är fortfarande tom efter gårdagen.

Avslutade Östersundsresan med ännu ett möte - då med festkommittén. Ska ha en förbundsfest den 31 oktober med ca 500 människor inbjudna, vi får väl se om det kan bli 300 som kommer i alla fall. Den kvällen ska gå i vilda västerns tecken så det gäller att skaffa ihop lite passande saker - skulle haft ett pistolhölster med innehåll kanske :-)

I morgon åker nog Nisse hem till Ammer - det håller på att vara kallt nu på nätterna så han har sitt täcke på sig. Dessutom har han tappat en sko så nån ridning blir det inte förrän han är skodd igen.

Hans ligger i feber och har en trälig hosta - det är lite synd om honom faktiskt.

Nästa fredag åker jag och Ulla till Eskilstuna på en uppfödarkonferens som Labradorklubben har ordnat - ska bli spännande. Dom ska ta upp en hel del saker som jag funderar på..........

Nä nu ska jag gå och lägga mig - sova till minst klockan 9 i morgon känns det som.

071003............tänkt på råden

Har tänkt mycket på alla råd sedan i somras om att ta det lungt med Jod. Jo jag har gjort det nu på slutet - omedvetet, det har bara inte funnits tid till träning.
Kom med då på Umeåprovet och kände att det var nog läge för lite träning inför....................... :-)

Sagt och gjort, förra söndagen så for jag till skogen för lite träning - men vilken galen vovve!!!!!!! Gick alltså inte att prata med henne, fullständigt väck. Fanns inte en koppling som var rätt kopplad den dagen *suck*. Jaha, vad gör man????!?!?!?!
Körde lite varje dag och det blev ju faktiskt bättre och bättre - kopplingarna "hittade hem" skulle man kanske kunna säga :-). Summa summarium - att ta det lungt med Jod är ingen bra idé, jo det är klart att det är bra att inte gå för fort fram men att låta henne vara och inte göra något (som ett av råden var) fungerar väldigt illa på den hunden. Balans ska givetvis finnas och den är inte lätt att hitta men jag tror ändå att jag är på rätt väg!

Vi hyrde en stuga i Umeå natten innan provet och visst är det lite kul att den hund som först kopplar av på ett nytt ställe är Jod! Dom andra for runt och snokade, busade och var allmänt "mitt i" mest hela tiden och det var såklart även Jod - en stund, sedan gick hon och la sig och fullkomligt slappnade av!

I morgon är det dags för röntgen för Jod och Jokk så håll tummen!

Men jag har ju glömt att berätta att jag blev "gummimormor" (låter lite roligare än plastmormor) i fredags :-) Min gamla :-) kamrat Ulrikas dotter fick en liten grabb - GRATTIS MIKAELA! Önskar dig all Lycka till med ditt nya liv!

Gunatt!

070930......vilken dag!

Ja då har man varit till Umeå på jaktprov, Kjell Bräster dömde NKL för dagen.

Provet började med två enkelmarkeringar på vatten - dom var ganska långa men Joddan fixade dom kanonbra. Efter det så kom det en landmarkering och sedan var det dags för fältet som låg i en ungskog. Fältet "delades" med ett riktat sök där dom skulle hämta en kanin. Fältet fortsatte på dom vilt som var kvar, sedan en stunds passivitet. Ett bra prov där inte något var tillkrånglat!

Vi var 3 st härifrån som startade - Ulla med Pärla, 1: pris, Lena med Berta 3:e pris och lilla Joddan en 1:a och nåt som jag aldrig trodde skulle hända - vi fick ett HP!!


image52

Joddan i sina rosetter!