070914 - en ny pärla, TED 746!!

En händelserik vecka har det varit, och allt bottnade i att min bil slutade ladda förra helgen. Började med att åka till Solleftå i lördags för att kika på Citroens nya SUV, C-Crossen. Nja - inte var den lika fin som på bilden vi fick i brevlådan, inte blev jag så imponerad inte.

Strosade runt där på Ivars bil, kikade på Berlingon - skulle ju kunna vara en bra "hundbil" men NEEEEEEJ, vill inte ha. Fortsatte runt i bilhallen och DÄR STÅR DEN!!! Ögonen bara fastnade på den svarta bilen och banne mig stod det inte Marie på den :-) eller kanske det står TED

Här är pärlan, inte så bra bild - har "lånat" den från blocket.

image51


Efter många turer så står den härhemma på  gården nu och det står mitt namn på registreringsbeviset - man är inte klok fast vad gör väl det - jag är i alla fall sk-tglad :-)

Det är även sista dagen på informatörsvik. - HURRA!!! På måndag får jag i lugn och ro sitta på min egen plats i Bispgården, min egen tjänst som jag trivs toppenbra på. En massa strul innan det är klart med alla skickningar av inack och rapporter till CSN men vad gör väl det - större världshändelser har hänt!

I tisdags hade jag lovat kommunalrådet att vara vittne när hon skulle viga ett par på sitt kontor kl. 17.00. Ingen aning om vem som skulle vigas när jag åkte dit men när jag kom fram så fick jag veta att det var en av mina gamla vänner som skulle smyggifta sig på hennes födelsedag - gissa om det blev glädjetårar när hon såg att det var jag som skulle vittna. Dom hade nämligen bett Elisabet ordna med vittnen för att allt skulle vara så hemligt som möjligt och dom hade ingen aning om vilka som skulle vittna.

Snart är det mesta klart inför "Wildhusstestet", ska fila på PM:et lite till och så ska jag skriva klart katalogen. Vi har fått låna skolan här i byn för att koka kaffe och kanske kan vi vara i matsalen med fikat - vi får väl se, har inte lyckats få tag i skolpersonalen i dag. Det är dom som bestämmer men jag har svårt att tro att det ska vara något större bekymmer.

Vi har tränat lite här hemma på gården i veckan och just nu så håller vi på med dirigeringar. Har mest kört "klockan" på korta avstånd och det verkar som att hon börjar förstå tecknen och även stoppsignalen kommer mer och mer. Måste vara väldigt beslutsam i stoppet när jag blåser men det kommer det med - hon håller på att slipas på ännu en sida :-)

I gårkväll så var det premiär på TV:n (TV3) med Allt För Byn  - vilka grabbar vi har här på Hammar´n, helt fantastiska!!! Kolla in hemsidan
http://www.alltforbyn.se och glöm inte att kika på 3:an på måndagkväll kl. 20.00!!!

Till sist håller vi tummen för Viska i morgon som debuterar i ökl, Härnösand! Lycka till!!!

Godnatt!

Kattstrupen, 1-årsdag och dålig laddning........070902

I dag har det hänt mycket!

JODDAN FYLLER 1 ÅR I DAG!!! Hur gick det till???????????? Jag har ju nyss hämtat henne?!?!?

Började en ledig dag med att åka till Aspås för att debutdöma Goldenklubbens inofficiella jaktprov. Lagomt många hundar anmälda, dvs 5 st och det var helt perfekt för en gröning som jag. Det var en tollare med och 4 golden.

Hade bestämt mig tidigt att det som står i reglerna för 0-pris skulle jag följa - i övrigt försöka med mina egna ögon bestämma mig för prisvalörerna. Jag delade ut 3 st nollor, en 3:a och även en mycket välförtjänt 1:a - GRATTIS Anna-Lena & Mysak. Känns fortfarande helt rätt som jag satte bedömningarna. Har fösökt tänka på om det var min hund som startade och gjorde som hundarna i dag - vad ville jag då ha för pris.........och som sagt - jag känner mig nöjd! Hoppas dom startande gör det åxå!

På vägen till provet i morse så började min laddningslampa i bilen att lysa - för-at. Hålla tummen att vi skulle komma fram, vilket vi gjorde. Slog av huvudströmbrytaren under dagen och höll tummen igen för att vi skulle ta oss hem. Gick bra och när vi kom till Stugun så kom jag på att Anders var där och mekade i pappans garage - kanon!
Åkte ner och dom kikade under huven men kunde inte hitta något fel. Anders skulle provstarta men se det gick inte för då var all ström slut i batteriet - vilken tur att vi stannade och bad dom om hjälp annars har vi stått efter vägen.
Mamma fick låna sonens batteri och hem kom vi - tack Anders!

I kväll kom Öset och ska vara här tills på torsdag och i morgonbitte kommer Trixa och ska vara här till torsdag även hon så husse i huset har det han gör den här veckan men han har själv ställt det så :-)

Nu ska jag gå och nassa ensam och övergiven i sängen för husse tog täcket och sover i nya soffan nere hos Öset. Öset tar sig inte uppför trappen längre, hans höfter är alldeles slut - men han är snart 12 år gammal.

Gonatt