Allt för byn......080128

Ja så har man då varit i huvudstaden och kikat på Allt för byn å vad jag är glad att jag har gjort det - vilka grabbar!!! Man kan inte annat än imponeras, dom har från i sommar utvecklats från i stort sett amatörer till riktiga proffs - utan att överdriva!!!
 Avslutning på "Rodelmonologen" - Emil, Bosse, Jocke F, Robban & Tobbe

 Historien om livet "en bit utanför Hammar'n" av Jocke Färdig, komp av Bosse

 Våra nunnor - Per, Kent, Robban & Bosse

 Familjen Fåntratt - Cassy, Robban, Jocke F, Jocke R, Emil & Tobbe

 Magdansösen Tobbe

 Robban som "Mr Bojangles"

 Emil sjöng sin egen låt "Du är min ängel"

 Per & Robban

 Kvällen avslutades på Engelen som har funnits som "Jämtlands ambassad" under tiden som showen gått!

Ja, det finns inte så mycket mer att säga än att jag har i dag beställt biljetter till Södra berget i Sundsvall nu i februari för att se dom igen - så bra var dom!
Lotten - vi har biljetter till fredag den 15 feb men står på väntelista till lördagen för vi vill hellre gå då men det var fullt :-(

I kväll har Rebecca kommit (tillsammans med Anders) och ska vara här varvat med besök på Näset den här veckan medans Anna är i Härnösand och pluggar. Hon håller på att vara den goaste unge man kan tänka sig - smälter som smör gör man när hennes små armar läggs runt farmors hals och hon kramas lääääänge - det är så tårarna kommer.........tänk om hon inte hade överlevt - hemska tanke!!!

Dags att krypa ner med Stig Larsson en stund :-)

Goda nyheter.......080125

I går fick jag besked om att Jod är Hereditärt Fri från PRA. Brim är testad sedan förut och Aquas provsvar kom i går och båda är normal/clear! Tack Henry & Eva som väckte idén om att vi valpköpare kunde testa Aqua och få många valpar fria - toppen!! Det är inte alltid det är sämre med många kockar :-)

Träningen i går gick som smort - alla är så duktiga! Vi gjorde en liten minnesträning, gick tillsammans med hunden ut och placerade dummies. Gick tillbaka ca 30-40 m och gjorde ett tredelat linjetag (första med kvack och kast, andra med kvack och den tredje utan kvack och kast). Dom fick först hämta dom två första på linjetaget, vända sig om och skicka på dom som vi placerat ut innan och därefter gå på den tredje på linjetaget - alla fixade det galant!
Efter det så körde vi igenom lite stoppsignalsövningar och där behöver vi nog alla träna mera.

När vi träffas så pratar vi alltid igenom varje hund, alla får tänka till över vad man kan göra bättre, hur man kan gå vidare, hur man kan lösa ett ev. problem.............känns som att alla tycker det är bra! Medans vi pratar en stund så har vi ju då en naturlig passivitetsträning.

Vi tog ett beslut första gången vi träffades om att den som bor närmast får bjussa på fika som avslut och då bestämmer vi vad vi vill göra nästa gång utifrån hur kvällen har varit - jag tycker att det känns toppenbra att diskutera igenom varje hund ordentligt varje gång.

I morgon åker jag, Hans, Sandra och Ulla till huvudstaden och kollar in bygrabbarna i "Allt för byn" - det ska bli så himla kul! Vi sätter oss på tåget vid 10-tiden i Sundsvall, är framme vid 13.30 och showen börjar 15.30 - kan det bli mycket lämpligare? Bord är beställt på Engelen till 19.00 - ska som sagt bli en bra dag hoppas jag!

Näpp, nu är det dags att bänka sig framför dansbanan, dvs "Let's dance" :-)

Mors! 

Måndag tjugoförsta januari tvåtusenåtta

Tänk att det snart är slut på januari åxå nu - vart tar tiden vägen?!?!?

Almanackan håller på att fyllas med hunderier och livsandarna håller på att hitta tillbaka :-). I april är jag med kamrater bjudna till Ånge på en träningshelg, dom har hyrt campingen där vi ska hjälpas åt med träning helgen den 26-27, ska bli jättekul!

Har i ett svagt ögonblick lovat att ordföra på Mittlabbens årsmöte den 10 februari - jösses, det har jag aldrig gjort och det är flera år sedan jag överhuvudtaget var på ett årsmöte. Nähä, nu ljög jag - jag var ju in på SSRK/JH:s årsmöte i fjol. Nåja, inte vet jag om det hjälper så himla mycket inte :-) men det lär väl gå det med, man måste vara lite crazy mellan varven och utmana sig själv!

I kväll har Joddan å jag kört linjetag (igen) över hela gården och det gick kanon! Körde en vända med stoppsignal och hon har en himla lååååååååååååååååååång stoppsträcka och än så länge så är det väldigt nära matte om det ska funka :-) men det kommer. Vi kör 3-5 stycken lite olika linjetag nu på kvällarna ute på gården. Jag har ökat avståndet bara och så läggar jag då in en gång med stoppsignal.

Pratat med Ellinor i kväll, min varghundsuppfödare uppe i Strand, Umeå och hon går i väntans tider - Inqa, hennes dvärgschnauzer ska ha valpar om ett par veckor. När vi sitter och pratar så kan hon för första gången känna hur det rör sig därinne. Under varghundarnas tid så kändes valparna mycket tidigare säger hon - det är en viss skillnad :-) Till lilla Inqas mage behövs det knappt en hand och till varghundarnas användes båda händerna för att känna! Det är inte utan att man blir lite varghundssjuk när vi sitter och minns tillbaka på dessa fantastiska varelser.

        
SUCH Hibernian Mionta-Mothall 6 veckor - världens snällaste vovve. Henne kommer man alltid att minnas med ett leende, på andra kortet tillsammans med Gnutten - en sibirisk dvärghamster som fick springa runt i hennes päls hur mycket han ville! Tredje kortet är på Hiberninan Naomh-Nevin, min första varghund - 90 cm i manken och en lagom vikt på 85 kg och även han världens snällaste.
Både Nevin och Mionta föddes hos Ellinor på Hibernians kennel. Nån gång i livet ska jag nog ha en varghund till i mitt hus, enormt underbara vovvar, det är bara så synd att dom inte lever så länge...........

Stig Larssons bok är slut så nu är den 3:e och sista på gång och den verkar då inte vara något sämre än dom 2 förra så nu är det lässtund :-)

Oooooooops, glömde ju - det går fint med sopporna, dom är faktiskt goda nästan allihopa! En av dom smakar "After eight" och banan smakar som skumbanan..........mmmmmmmmmm gott! :-)


Gunatt!

Nytt år!? och soppa.......080118

Men hur kan tiden springa iväg så här??? Det har gått flera veckor in på det nya året, Jods löp är över, Viras tass har nästan läkt ihop och Amber är mitt i höglöpet.

Har faktiskt tagit det ganska lungt efter jul & nyårsledigheten, det har varit fullt upp på jobbet så kvällarna har mest varit i soffan framför nya tv:n :-). Det är riktigt intressant, med gamla tv:n tillsammans med canal digitals abbonnemang så har vi aldrig sett ett helt telefonnummer - ja, ni vet som man kan ringa in och rösta på olika idoler t.ex. Man har sett riktnumret och dom 3 första siffrorna och sedan var det slut på tv-rutan :-(
Med nya tv:n och telias bredbandstv ser man ALLT!! Tänk, nu kan man rösta om man vill :-) Dessutom så ser man alla staplarna när man väljer "fråga publiken" på postkodmiljonären, helt klart är livet lite lättare :-)

I gårkväll var jag till Östersund och träffade en tjej som berättade om
Camebridgekuren - en "bantningskur" som är medicinskt utprovad på Karolinska sjukhuset. Tja, jag bestämde mig för att prova så nu är det soppa som gäller - jag har inte valt en "ren" kur som endast består av soppor utan jag har valt att äta ett mål mat (lunch) men i övrigt dricka deras soppor.
I dag fredag är då första dagen och det har gått jättebra, länge sedan jag var så ohungrig en hel dag så jag hoppas att jag kan klara av den här veckan som kommer. Nästa helg ska vi ju till Stockholm på Allt för byn så då ska jag käka god mat och dricka lite gott vin men när måndagen kommer är det soppdags igen. Det är just det där med att kunna varva lite som faller mig i smaken. Sedan måste man ju såklart tänka till på vad och hur man äter när man då gör det. Man kan ju inte äta soppa varannan dag och tro att man ska få ut något vettigt av vågen!

Som sagt, nästa helg bär det iväg till huvudstaden - ojojoj vad jag ser fram emot alltihopa. Ska försöka hitta något kul att göra på söndagen medans vi väntar på tåget. Medvetet val att ta ett senare tåg så vi skulle hinna titta lite i Stockholm.

Lovat att hjälpa till på Monicas valpträff för K och L-kullen som går av stapeln i månadsskiftet maj/juni - ska bli jättekul! Man håller på att ha lite "hunderier" inbokad inför sommaren - underbart!!!

Nu i dag har jag tagit med mig Korall hem - matte är på möte i södern så jag fick äran att förvalta hennes guldklimp! Jag lovar att sköta om henne Eva - allt vad jag förmår, hon har fått godnattpussen för i kväll :-) och i morgon ska vi gå en riktig långpromenad.

Nä nu ska jag ta och lyssna vidare på Stig Larssons "Flickan som lekte med elden", attans vad den är spännande!