Nu trodde ni allt........080731

...........att jag skulle berätta om både Fäviken och SWC.......men det blir det inge av med förrän jag kommer hem från södern. Det är dags att åka och fira Elvy i helgen nämligen och nu går ögonen i kors så det är gonatt å sov gott!!!

Vi har i alla fall haft det toppenbra både i Fäviken och Håsjö!

Bestämt mig......080721

Ja, nu har jag beslutat mig för att öppna min blogg igen - det är en hobby det här med hund och allt vad det innebär, bl. a olika tänk och filosofier. Jag tycker om att dela med mig av det jag gör och jag gillar att läsa andras bloggar - det finns alltid någon som har något att ge och få igång sitt eget träningstänk från olika sidor och kanske även jag har något att tillföra någon, vad vet man :-)

Vi hade en helg här hemma första helgen i juli, med ett gäng som ville lära sig mera om viltspår. Rune lånades in för detta ändämål medans vi andra åkte till Oxböletjärn och körde lite prov med vilt. Vilka underbara vovvar vi har allihopa! Först körde Korall och Tiili på en plats och med ett tänk. Sedan byggde vi om lite och där gick Indra och Windy - alla var skitduktiga. Efter det så gick Jod i par med Smulan, japp Annes gamla gumma på 10 år! Vi fick ett närsök till att börja med som låg ganska nära - inte helt enkelt att hinna med när Jod drar :-) men det går om man är på hugget själv - hon håller på att vara riktigt duktig på signalerna. Efter det gick vi ner mot vattnet för en vattendirigering och även en land. Jag hade bett om att få gå först på vattnet för att se om jag fick över Joddan utan drag och gissa hur det gick :-D. Hon klarade det galant, det är ganska så långt över på andra sidan men inga bekymmer var det - vi stod dessutom en bra bit uppe på land!!! Underbara hund!!! Sedan var det landdirigeringen och den blev mest att "hämta in", skvättlätt. Smulan blev då skickad sen på vattnet och även det gick fint - hon är då mera erfaren så hon tyckte att hit simmar jag bara en gång så då tar jag med det jag hittar vilket var en mås och sen en and :-) Jodå - båda hade fin plats i hennes mun!
Sen gick vi på söket, Jod plockade på nolltid in allt som kom i hennes väg......och så avslutade vi med en dubbelmarkering på vatten. Par nummer 2 var Pärla och Hoss, Elvys gamla herre på drygt 11 år!! Gick även för dom galant! Varför inte Elvy hade Jokk på träningen var för att husse hade lånat honom för eftersöket.
Fredagkvällen gick i surströmmingens tecken och på lördagkvällen var det middag à la Elvy....mmmmmmmmmm så bortskämd man kan bli :-)

Det har varit fullt upp inför Fävikens Working Test - det är över 30 hundar anmälda, helt otroligt!!! Ska få hjälp att lägga upp rutorna av Lasse och Paul eftersom vi har begränsad yta att vara på så vill det till att det flyter så bra som det kan. Herrarna är hjälpsamma och kunniga så det blir nog inga problems. Vi åker upp på torsdag och bygger upp montern och när Lasse m. fam kommer (ja, även Paul såklart) så fixar vi till stationerna. Ser fram emot att få åka upp till Fäviken, det var en kul upplevelse i fjol trots att vi trängde in en begravning på fredagen. Duktiga var våra barn då som befann sig i SSRK:s monter på egen tass hela dagen. Ja, Elvy & Bertil fanns ju där som backup men dom hade klarat sig bra själva.

Alla mina 3 fyrfota flickor löper, Amber började så hon är klar nu men dom andra två har ett par dagar kvar - tack och lov färdig innan Fävikens början!

Tränade med Lotten & Mixo i lördags lite, två tokiga kärringar med varsin apportkastare och en massa skott - men hur kul kan det vara att gå på en linje på två??? Jo, vi har ju kul vad vi än gör nästan så vi hade kanonkul därborta på kalhygget :-) med "hanhunden" och en höglöpande tik!
Även jag har ju införskaffat en kastare - kändes bra att öppna 10-kronorsflaskan och konstatera att det fanns
sparade 10:or där så det räckte till min leksak :-)

Efter Fäviken går färden ner till Tulka - dags att fira Elvy! Ska bli så skönt att få komma ner och träna igen, jag gillar den mark som finns att tillgå hos Monica och så trivs jag ju som fisken *hihi* i vattnet hos dessa människor!
Nja, inte rakt ner till Monica - det blandas upp med lite träning på SWC i Håsjö. Är inbjuden till Lotten och hennes gulingkompisar på ett par träningsdagar åsså ska i alla fall Börje och jag käka surströmming en kväll :-)

Nä, nu är det dags för några kapitel ur "Brännmärkt" - inte ofta jag fastnar i en bok på första kapitlet men det gjorde jag med den här boken så har ni inte läst den - gör det!

testar......080703

Jo, här sitter jag och vi har just lagt upp en ny blogg. Gå in och kika på http://viltvardarns.blogg.se

I morgonkväll ska vi äta surströmming, det ska bli kanongott!! Lördag går i hundträningens tecken och kvällen i grillingens och då ska vi väl få oss ett glas vin och prata hund hela kvällen - det ska bli en skön och avslappnande helg i goda vänners sällskap :-)

Lycka till med nya bloggen Monica!

Kram å gonatt!