Lite småless är jag allt........080519

Väl hemkommen efter en trevlig helg i huvudstaden, eller Fjollträsk som jag brukar kalla den :-) Ulla och jag har varit på SSRK:s fullmäktige. Mycket folk och än en gång har man lärt nya saker - märkligt hur mycket man kan ta in egentligen :-)
Trevligt hotell med god mat och trevlig personal. Trevligt med så mycket hundfolk på samma ställe dessutom - man har liksom alltid någon att prata med. Allt från "vanliga" domare till "vanligt" folk :-) - ja nu menar jag att även domarna är som vanligt folk - man känner sig bekväm tillsammans med dom allihopa, fast det kanske beror på att jag själv är så duktig på att "småprata", vad tror du Lotten? :-) Eller är jag så trevlig som jag tror kanske? :-) Hur som helst så har jag haft trevligt, mycket trevligt!!!

Nu stundar ett jaktprov i Gällö till helgen och med fakta i hand så önskar jag verkligen att det vore över - är lite trött på alltihopa just nu. Tur att det är träningsdagar med Håkan & Karina nästa vecka och dessutom en resa ner till "magic" Johnsson och Monica direkt efter - det ser jag fram emot, att få lämna alltihopa bakom mig ett tag.

Nu ska jag lägga in en strykning till bland nybörjarna till helgen. Kul när det går bra för människor, det var en som startat i helgen och fått sin 1:a i nkl - GRATTIS!

Gunatt!


Back again..........080501

Hemma är jag och har varit det en hel del på slutet :-)

Hemkommen från Ånge efter en ljuvlig helg i glada vänners lag - det är tur att man träffar positiva människor lite då och då annars skulle man nog bli tokig. Länge sedan jag skrattade så mycket - ett STORT tack till Birgitta & Maud som drog igång denna helg!
Vi blev indelade i grupper om 5 och fick hjälpas åt att lägga upp övningar - toppenbra. Vi satte oss ned och funderade en stund i vår grupp innan vi "byggde ett område" med hjälp av markeringar. Efter fikat så fick dom gå på linjetag till samma område och det fixade dom galant. Avståndet ökades allt eftersom. Duktiga hundar allihopa!

Joddan in action Fotograf: Susanne Almgren

Söndagen veks åt ett mocktrail under ledning av Helén & Janne Kalla, det hade jag aldrig varit med om men det gick skitbra å va kul de va!!! Startade med en walk-up, därefter laddades ett linjetag och slutklämmen var då söket med ett avbrott mitt i för att ta linjetaget. Jag hade valt det svåra (som elithundarna :-) men med motivation och Joddan var nog nästan den enda som gick SPIKRAKT på dummien, tog den i farten samtidigt som hon vände och kom i en d-a fart tillbaka - UNDERBARA HUND!!! Kan tala om att det var så tårarna kom på matte då!

Joddan med matte Fotograf: Susanne Almgren

Smolket i helgen är dessa evinnerliga diskussioner om avlämningsproblem vilka jag idag inte kan förstå. Lär hunden att hålla fast så är ju problemet löst - skvättlätt! Nåja, säger väl vän av ordning - retrievern är en spontanapportör och då ska man inte hålla på med tvångsapportering - nä, det håller jag åxå med om men tvångsapportering och lydnadsapportering är två vitt skilda saker.
Den som säger att man tvångsapporterar när man lär hunden att "hålla fast" har ingen aning om vad en tvångsapportering är. Jag har sett den användas och ALDRIG någonsin kommer det att behöva göras på en retriever - tack och lov! Så - då har man stuckit ut hakan då igen :-)

I dag har jag haft 5 brudar med mig och vi har lottat starter till Gällöprovet. Det saknas några till NKL (mest söndag) för att provet ska vara fullt men ÖKL är lite mer än full - några reserver båda dagarna. Så nu är det att sätta sig ner och skriva av alla anmälningar in i katalogen - det går fint men det tar tid. Funderar på om jag ska lägga ut startlistan på hemsidan - så gör dom söderut och det är ju kanonbra..............jaja, får väl se om jag ids. Det ska först och främst nu göras PM och skickas ut och jag är ju sån att jag vill ha katalogen klar samtidigt så jag har väl några timmars jobb framför mig.

På söndag är det funktionärsdag i Gräfsåsen kl. 11.00. Det är för alla som är intresserad av att kunna hjälpa till på ett prov - information om B-prov och vi provar även på hur det är att kasta både dummies och fågel. Tack till Rune som ställer upp och hjälper oss med  informationen och kastandet, till Britt-Inger som fixar med korven och Kicki som ordnar med fågeln och till Ulla såklart som är med på alla tokigheter!

Fågel ja, det saknas ju vilt till Gällö men vi har nog löst det i kväll som det verkar, ska kolla det säkert i helgen - det är tur man har goda vänner runt om i Sveriges avlånga land. Vet inte hundra säkert ännu men vi håller tummen.......

Nästa helg (9:e) så är det dags för "Allt för byn" igen men då drar vi till Östersund - vi har två stycken på jobbet som går i pension så vi ska avtacka dom. Helgen efter (17-18) så är det fullmäktige i Stockholm - ska bli intressant, speciellt efter i dag. Den 24-25 är det då Gällöprovet, måndag den 26 jobbar jag och den 27-28 är det kurs med Håkan & Karina i Bispgården. Den 29 åker jag och Eva ner till Monica i Tulka för att på fredag träna under Lasse J:s vingar. Helgen är vikt till hjälpreda på Monicas valpträff, ska bli jättekul - åker hemåt igen på söndagkväll eller måndag och den 6 juni är det unghundsderbyt i Linköping som gäller.
Globetrotter eller idiot???? Tja, man kan fundera...................men roligt har jag med min hund och sova det får man nog tids nog göra :-)

Känns som att det är dags nu så God Natt allihopa!