Kritiklappen igen.........080922

.............den från i lördags ligger i högen för TILLFÖRLITLIGA domare och domaren hette den dagen Tommy Lundin!
Vi startade med en enkel landmarkering, som hon kutade över så jag fick blåsa in henne och hjälpa henne och därefter en landdirigering som gick hyfsat. Sen började skjutandet :-). Vi gick framåt och det gick igång en klappjakt - på den resan knallade min parkamrat (som var domaren för söndagen) och med det diskad. Vi gick fram till startplatsen för söket som låg utspritt på land, i en vattnekanal på ca 20-25 m bred och på andra sidan av kanalen - här jobbade Joddan för fullt, kanonbra!
Gick vidare och fick en dubbel vattenmarkering, en landade på en landtunga och en bakom landtungan - här fick hon jobba lite den lilla. Hon hittade den på land men såg lite vilsen ut på den andra så när hon närmade sig landtungan så tryckte jag på henne lite med ett "ut" och hon tog det och hittade truten som landat i vattnet.
Som slutkläm så skulle vi då dirigera ut till en liten ö som låg till höger om landtungan där markeringen landat. Hon gick precis som jag visade i början men drogs mot landtungan, blåste ett par gånger och insåg att hon inte lyssnade så hon fick gå fram till den och där tog hon stoppsignalen och även högertecknet ut mot ön. Löste uppgiften lysande - det tyckte även domaren :-)
När man då får pris så ska man gå spår och den här gången gick det helt perfekt! Så, den här gången åkte vi leende hem med andrapriset som var alldeles i sin ordning efter hennes slarv med markeringarna.
Alla siffror i kanten var 5:or utom markeringsrutan som det stod 3 i.

Söndagens kritiklapp ligger nog tyvärr i EJ tillförlitliga domare :-) - det var Britt-Elise Hjortnes Vold. Dagen började med en dubbelmarkering/dirigering på vatten. Även där var det en landtunga på mitten - markeringarna kastades bort från hunden, bakom landtungan. Jod gick först på dom, den första gick fint men på den andra hände det nåt. Bland publiken som stod på vägen (vilket jag anser vara helt ok) fanns det ett par ungar som härjade eller vad jag ska kalla det. Vet nu efteråt att det var flera som hade bett dom hålla näbben (dock inte mamman som stod en bit bort!). Dom härmade mig när jag skickade ut Jod och sedan så höll dom på att klättra i ett träd och jag tror att Jod hörde dom men inte såg dom vilket gjorde henne osäker på vad det var som lät. Gissar att hon trodde det var kastaren.......hur som helst så låste hon sig på ett ställe - bara stod och när hon rörde sig så vände hon och  drog mot skogen med svansen mellan benen. Jag avslutade markeringen där! Efter det så lyckades jag bli en av dom fyra hundar som fixade dirigeringen som gick över samma landtunga och förbi markeringsnedslagen..........vet inte hur långt bakom men gissar på 30-40 m innan hon kom fram till truten, bärgade den och simmade tillbaka!
Därefter var det ett rejält fält i högt gräs - här jobbade hon bra åxå. När andra hunden kom in gick en enkel landmarkering, det fixade hon också bra. Sökte som en tok och fick mycket beröm för det jobbet. Trots att det kändes som allt hade gått fint förutom markeringen så drog hon ner oss till en trea!! Vet inte riktigt varför men sånt är livet - man ska inte förstå allt kanske.

Vi har bott i en bygdegård, 1,5 mil från provplatsen - helt underbart ställe, så dit kommer vi att återvända!
Jokk har startat i helgen - blev en 2:a, GRATTIS! Även Pärla startade och fick en 2:a - kanonbra & GRATTIS även till dom!

Nu ska jag ta mig en "sup" hostmedicin och gå å knoppa. Hoppas att man får sova i natt, det är lite jobbigt att hosta men i övrigt är det mesta bra. Liiiiiiiiiiiiiite mycket på jobbet men det borde lugna ner sig mot slutet av veckan om mina beräkningar stämmer :-)

Spår å spår.....080911

Viras spår gick i det stora hela bra, trots att dom inte fick tag i älgen. Hon gick som bara den men fastnade på ett ställe där det tydligen var enormt trampat och hittade inte det spår som gick vidare. Hon hade näsan i vädret och drog luftdofterna så man kan nog gissa att älgen inte låg så långt bort och kanske om jag själv hade varit där hade jag kunnat läsa av den där lilla lilla nyansen på henne åt vilket håll den låg men det vet man ju inte, kan bara gissa. Hon hade i alla fall skött sig bra, tack Sara för att du tog med henne - hon var ju bevisligen skitglad att få vara med :-). Vi får väl se om vi får fler chanser...........

La ett nkl-prov till Mixo i gårkväll - gick bra tycker jag. Han visar klart att han har lärt sig vad som förväntas av honom och han håller ihop ett helt prov - bra gjort guling :-) Han jobbade ihop ett pris i gårkväll, även om det inte var av valören röd, men som någon sagt, man måste ju få proverfarenhet och det får man ju inte om man bara plockar röda priser :-D

Joddan fick en landdirigering, vilken gick alldeles ypperligt bra (gissar att det beror på mina handskar :-D). Därefter fick hon ett släpspår och nu kan hon. Det är så man kan gråta när man ser henne - är det nån som tvivlar på att jag avgudar min lilla brutta? Hon är bara helt underbar!!!!



Håll nu tummen för att det stämmer i Järvsö nästa helg för vi har en del proverfarenhet från ökl med Joddan så vi kan gå direkt på den röda prisvalören :-D

Nä, man får väl jobba lite nu kanske.........

Spåret ja.......080910

Glömde ju.............la det 10 spåret till Joddan i gårkväll och poletten har trillat ner på henne - nu blev man allt brydd va? Hon lärde sig det hela på 10 spår, än en gång - underbara hund!!

Jodu Monica, hon är världens bästa hund :-) och hon är min!!!!!

Kan även berätta att jag kommit med på provet i Järvsö - båda dagarna, så då ska vi minsann spåra kanin så det står härliga till! Sen får vi väl hoppas att vi går till pris också........en liten detalj bara :-)

Viltspårchampion.....080910

I gårkväll packade jag väskan till Vira - hon blev utbjuden på spårning av skadeskjuten älg nu på morgonen. Taxin kom vid 05.35 och hämtade henne. Vi håller en tumme att det går bra, det är ett tag sedan hon var ute på något men helt klart så kände hon igen spårlina + halsbandet som vi brukar använda. När jag visade vad jag plockat fram blev hon helt snurrig, pep, hoppade och kutade runt :-) Gamkärringen!
Att hon är utlånad är för att jag inte hade en möjlighet att följa med - nu är ju Vira en stabil hund och det är en kändis som har lånat henne så det går alldeles säkert bra - upp till bevis för hennes championat :-)

Gårkvällen gick i linedancens tecken och därefter fick jag telefon om att det satt en liten trött Rebecca och väntade på att farmor skulle komma. Anders och Rebecca var på Näset hos min mor & far och där satt hon den lilla och väntade på farmor - gullunge!
När jag då kom så rusade hon fram till mig och la sina små armar runt halsen och KRAMADES - snacka om att man smälter...............farmor fick äran att läsa kvällens saga, hålla handen och somna hos, myspys!


Föresten, den 8 november blir det månadsdans på Texas för linedancare. Mera info kommer.......

Dags att jobba lite.......


Utmaningar.........080907

...................klarar jag inte av att låta bli :-)



Tycker det är lite kul att få bekräftelse att någon/några läser min blogg och dessutom gillar det jag skriver (även om det är en del som tycker att det är lite för sällan :-)) så, klart jag tackar för nomineringen och dessutom blir det ett litet inlägg att läsa :-)

Jag har nominerats av
Susanne

Så här går nomineringen till:

1. Den nominerade får lägga upp bilden på hans/hennes blogg.
2. Länka till personen du fick den ifrån!
3. Nominera minst 7 andra.
4. Länka till dom i inlägget.
5. Lämna ett meddelande på den nominerades blogg.

Har även jag flera bloggar som jag läser varje dag, en del med lösen och en del utan.

Skickar tillbaka till Susanne som skriver varje dag - finns alltid något nytt att läsa där *tummen upp*

Jannikes blogg läser jag åxå varje dag - berör mig ofta med sina tankar och funderinger *kram*

Viltvårdarns blogg - min uppfödare som håller oss uppdaterad över vad som händer på kenneln *toppen*

En glad blogg är Anns - blir just GLAD av att läsa din blogg Ann *kram*

Toves blogg läser jag om hennes hundar och deras träning *kanon*

Läser även Paulins blogg - just nu om studenten Paulin *Lycka till*

Så har vi ju Annas blogg - sonen Anders sambo och mitt barnbarn Rebecca å Trixa såklart *stor kram*

Berits blogg är även den ett måste - skriver helt underbart men precis som jag lite för sällan :-) *kram*

Så har jag några med lösen - även dom läses varje dag självklart och kanske en dag får ni andra läsa dom åxå - vi hoppas det! :-)

Jag har just kommit hem från ett ordförandemöte för SSRK i Stockholm - ett intressant och givande möte! Vi får väl se vad det har för något att ge framöver.........

Spårhunden......080906

Så har det då gått en vecka sedan provet i Stockholm. Bad husse på vägen hem från storstan att ta upp en kanin för som sagt, här skulle tränas spår :-)

Måndagkväll - nja, inte fattade hon något mera än vad hon gjorde där på provet......märkligt?!?!? :-)
Tisdag - hade inte tid att träna något alls, kvällen vikt för Linedance
Onsdag - ingen tid den kvällen heller, Mittlabbens styrelsemöte i Härnösand
Torsdag - men nudå. Iväg det bar med lite blod i en flaska - tömde nog ut nästa en cl uppdelat på hela spåret :-)Jomenvisst, nu gick näsan ner på Joddan - fortfarande så fattade hon inte mycket av vad hon höll på med men jag drog ett par stycken till (helt utan blod) innan kvällens träning var över och tro eller ej så började hon fatta lite. Men det går fort när hon drar iväg - tänka till lite då här!
Fredag - kanin och jag upp i skogen där vi tar en kortare promenad. Tanken var att skogen skulle hämma hennes fart lite. Hämtar Jod och sätter henne på startplatsen och vips så kunde Jod spåra, farten något lägre och näsan i backen - YES!! Denna lilla jycke, hon är bara för ljuvlig!!! La ett par stycken till varav det sista på ett kalhygge så jag såg riktigt vad hon gjorde - inga bekymmer, hon spårar som aldrig förr. Hon är lättlärd den lilla :-)

Jag hade ju chansen redan i Tulka på provet att följa henne ända fram till kaninen. Alltså vi började lite bakifrån -  hon fick veta vad som var i slutet innan vi började inlärningen av vad som skulle ske i början.

Härhemma så fick hon även se när jag drog ett spår men det var lönlöst - sprang hon i 150 km innan så ökade hon farten till det dubbla när hon hade sett så den tanken var ju bara att lägga ner - jag ville ju att farten skulle dämpas lite, inte ökas!

La även ut ett dummiefält - ett rejält ett - som dom fick hämta in och det gick med glans, där går det ju fint att dra runt i 150 knyck :-) och där har hon näsan med sig hela tiden!

Så är det vila ett par dagar för Joddan, matte åker till Stockholm med X2000 i eftermiddag och ska delta på ordförandemötet som går av stapeln i morgon i Upplands Väsby. Kommer hem i morgonkväll så på måndag kör vi igen så får vi se om det har landat och fastnat något av veckans övningar.

GRATTIS!!! 080902

GRATTISVOFFAR TILL ALLA VILTVÅRDARE I J-KULLEN SOM FYLLER 2 ÅR I DAG!!

Byta matte???.........080901

Jo, hon kanske skulle byta matte den lilla Joddan :-) Den hon har nu är en KLANT!!!

Åkte till södern i fredags, med nyinköpta vita handskar! Den lilla damen skulle minsann se när matte dirigerade henne på lördagen, så det så!!

Lördagmorgon var det samling kl. 08.00 och därefter bar det iväg ner på provplatsen. Ett bra upplagt prov tyckte jag. I fjärde par startade jag och Jod. Provet började med en dubbel landmarkering, kastades från en stor berghälla - första i sidled och andra framför berghällan. Våran andra landade en bra bit upp i ett träd :-), Jod skickades och ringade ett par varv innan hon sträckte upp näsan i vädret och markerade kråkan - hon nådde tyvärr inte upp så Roger var fram och petade ner den åt henne. Skickade på den "första" och hon fixade även den galant. Många i publiken drog efter andan när den landade i trädet men jag var ganska säker på att hon skulle fixa den!

Efter det var det en landdirigering - gick bra. Sedan var det ett fält som gick helt suveränt - hon är helt underbar på fältet!

Så skulle det då vattendirigeras, "tappade henne" i vassen och till slut (efter en evighet kändes det som) fick Peter syn på henne en bra bit upp på land. Kallade in henne och fick ner näsan på henne och hon hittade ankan och kom in. På vägen in så sköts ett störningsskott tillsammans med ett kast, Jod markerade ordentligt så jag fick kalla på henne. Därefter så var det en dubbel vattenmarkering kvar. Första gick fint men den andra slarvade jag i skicket så hon ville gå och hämta den där störningsfågeln i stället. Fick stoppa henne och dirigera henne till den andra markeringen - där lyssnade hon kanonbra på mina signaler och tecken.

Pris blev det om det ogjorda spåret blev godkänt! Ja, just det ja, spår?!?!?!? har vi gjort det någon gång? NÄPP INTE EN ENDA!!! Nåväl, det borde väl gå bra, det är ju Jod och hon är en labrador - hur svårt kan det va?? MASSOR AV SVÅRT KAN DET VA!!! Inte fattade hon vad jag ville inte, hon tittade på mig med frågande blick som sa -"matte, det luktar kanin här.......vad vill du att jag ska göra med det???" EJ godkänd! och lika med 0 pris! *suck* Ja, ingen skugga ska falla på Joddan, jag har bara inte tänkt på att man bör ju faktiskt träna även ett släpspår.

Efter provet ville en domare ut och jaga änder tillsammans med Monica och ett par stycken till - Ulla & jag fick frågan om vi ville följa, gissa om!!!! Ner till viltvattnet igen till alla dj-a mygg, har aldrig skådat så mycket mygg! Där föll 9 änder hos oss och 4 hos dom andra. Pärla och Jod skötte sig alldeles som man ska - dom gick att både stoppa och skicka i annan riktning flera gånger. TACK till Anders, Isac, Carin & Monica, den kvällen var en upplevelse!

I söndags jobbade vi hela dagen på Roger och Peters nybörjarruta, det är kul att kunna hjälpa till lite!

Har som vanligt haft det underbart roligt bland härliga nya och gamla bekantskaper, det är ljuvligt att vara på Norrgården i Tulka!

Grattishälsningar till många, ska försöka minnas..........
1 NKL Viltvårdarns Luring och Sara
1 NKL Viltvårdarns Lava "Soya" och Berit
1 HP EKL Viltvårdarns Dimma och Lena
2 ÖKL Viltvårdarns Jäger och Marcus
3 NKL Viltvårdarns Hagla och Mats
3 NKL Viltvårdarns Koppar "Kånny" och Kian

Vet även att det startats i Sundsvall, Grattis till dom jag vet just nu.......
1 NKL Black Maiden's Wildest-Dreams "Ebba" och Susanne
1 NKL Gottands Disa och Mona

Till sist så vill jag skicka massor av tack för en underbar helg med många skratt till.............
Monica & Nils-Olov Thoresson
Karin Thunander
Berit "Barbro" Möller
Patricia Nordbäck
Roger Westerman
Peter Nordin
Anders Carlsson
Isac & Carin Träffe
å såklart Ulla som i vanlig ordning hänger med på alla galna upptåg!

Nu ska jag gå ut och dra en kanin :-D för när vi kommer till Järvsöprovet så ska vi banne mig klara både ett pris och klara ett släpspår!!!

Over and out!