Lördagförmiddag.......090131

Sitter och funderar på om det vore läge att ta ner dom röda gardinerna i köket? Jo, så är det nog kanske - tur att det inte är tomtar på dom :-)

Hade taxiverksamhet i natt, och därefter lite drygt en timme med svammel i telefon :-) Jag undrar hur många gånger man kan prata om samma saker hur länge som helst?? Det känns som att det är många, många, många gånger!

Inge särskilt att skriva om så jag får nog ge mig på gardinerna ändå - boooooring!!!

Jag är i alla fall piggare - å de e en himla tur, snart tisdag och jag måste ju packa - vi åker ju på fredag :-) Det ska bli spännande!!!

Hemma......090129

Sitter hemma för andra dagen från jobbet - har feber och hosta. Länge sedan jag var hemma från jobbet men så kan det tydligen bli :-). Försöker göra lite sånt där som jag inte hunnit  med på dom stunder jag orkar - bla ett nytt schema som ska läsas in i elevsystemet sedan. Det har legat ett tag och jag har inte haft tiden så det kändes som att det var läge att kika på det.

Tur var det väl att det blev nu och inte nästa helg när vi drar till Uppsala på utbildningen - det skulle ha varit lite fånigt.

Nä, nu är det dags för lite GP-Untis, schemaprogrammet.


Inget medlemsskap........090126

Hahaha, ni slapp ha med mig i 10 000:- klubben!!!
Vi, eller rättare sagt Peter hittade felet på bilen i dag, det var inte ljuddämparna! Det finns 2 st katalysatorer och den ena var problemet - den var paj. Ny är beställd, kommer så Peter byter den på onsdagmorgon.
Var ut nu och provkörde en sväng, hihi vad fint den lät - den trasiga katalysatorn är borta vilket innebär att den låter som en liten rallybil :-)

I dag har det varit en fullspäckad dag på jobbet - vissa dagar är värre än andra som på alla andra ställen...... i dag var det en sån hos mig men nu är den över.

Rebecca är hos momma Iréne och moffa Östen medans mamma Anna är och pluggar i Härnösand och pappa Anders jobbar på Berners. Farmor var och kramades en stund med henne i kväll - gounge! Visst är det lite häftigt att det är ett par generationer mellan barnet och barnvakten :-) Dom hade dessutom varit till min mormor Olga i dag och hälsat på, Rebecca hjälpte henne att bära in ved. Jo, vi är 5 generationer - från 3 till 94 år, helhäftigt!!!

Nä nu ska jag kika färdigt på bröllopet på TV4!

Nog vore det.......090123

.............väl på sin plats att jag skrev nåt igen...........

Måndag - arbetsdag i Östersund på kansliet. Gick i 25 min för att hämta den nystripade bilen, var hemma vid 18.30-tiden

Tisdag - lämnade in bilen på koll. Troligen ljuddämparna som är helt slut invändigt så dom "stryper" alla krafter i motorn.

Onsdag - vanlig arbetsdag

Torsdag - var med skolan på Östersundsrevyn. Jisses vad dom är duktiga i revyn trots att Lena inte är med - jo, nog saknas hon även om dom andra är duktiga!

Fredag - det kostar 10 000 j-a spänn att fixa bilen, jag blir så matt!!!!! Nu är det till att kolla andra möjligheter, har bett min äldsta son om hjälp - få se om det går i lås.
Let's dance i kväll - BlondinBella åkte hem och Kitty är kvar?!?!?! Fattar inte men det kanske jag inte ska göra heller! Magnus Samuelsson och Morgan Alling är bara helt fantastiska - vilka grabbar!! Heja, heja!

Nu är det gunatt!

Söndag.........090118

I dag har  man inte gjort många knop, skönt! Gick vanliga rundan runt berget men i dag utan lilla Rebecca som knallar på värre än jag vet inte vad.
Frågade i gårmorse om Rebecca ville gå runt berget och hon svarade "JAAAAA, jag vill gå runt stora berget". Det är ju en bit men mestadels knallar hon på för egen maskin och emellanåt så vill hon ha "taxi" :-). Hundarna springer som galningar - mest Trixa, hon blir helt loss när man pratar om att man ska gå runt berget - far runt som en dåre innan man fått på sig kläderna sedan i berget finns det många pinnar/träd att dra runt :-)


    
När vi kom tillbaka från rundan så hittade Sandra en stubbe åt Jod att sitta på - är det stubbträning måntro?


Det hade frusit så fint på en bäck!


Tur att spisen är kall ibland. Dockan la sig och vilade där :-)

Var och hämtade Hans i går i Bispgården, han var hos Kalle så vi var in och drack kaffe med Anne & Martin - trevligt! I övrigt så har helgen varit helslö.

Let's dance i fredags och Körslaget i går och i dag blir det väl reprisen av Stjärnorna på slottet - det var visst Kjerstin Dellerts dag sist.

Tågbiljetter beställda till Uppsalahelgen! Boende från fredag till lördag på hotell Tulka och från lördag till söndag på Kydingeholm.

Åsså är det nå fel på min bil :-( - den har som tappat orken/sugen/viljan, ja jag vet inte vad det är men den måste i alla fall till doktorn :-(

I morgon är det heldag på kansliet i Östersund - Extensändringar som ska laddas inför nästa läsår. Leasingbil dit - den ska lämnas in för strip(p?)ning, ska vara förbundets logga på.

Sommar'n är räddad :-).......090116

Ja, i dag är jag glad..........hemlisen som jag skrev om för ett tag sedan är inte så hemlig längre :-) Fast det har tillkommit en del som jag inte visste då :-)

Jag ska först och främst få gå mentalutbildningen som SSRK håller i, utbildningens första fas startar den 7-8 februari. Nog blir man glad när man blir uppringd och tillfrågad om man är intresserad av dom som driver det hela !!! 2 st från varje rasklubb har fått anmälas och därefter skulle det handplockas några och jag är en av dom handplockade - YES!!! Jo, jag känner mig som en giraff - långhalsad :-)
Det här var en överraskning för mig fram till i kväll - har trånat över denna utbildning länge men trodde inte att jag skulle bli uttagen som en av 2 ur rasklubben så jag anmälde mig aldrig - åsså blir man en av dom handplockade, uppringd och erbjuden att delta i stället!!!

Hemlisen jag skrev om förut är att jag ut och vara instruktör på 2 st kennelläger i sommar - det är bara att tacka för förtroendet från både Viltvårdarns och Höghedens/Guns Choise kennlar. Det är häftigt så in i vassen!

Nu ska jag gå och sova med ett leende på mina läppar :-D

Gonatt!

Burr..........090115

Men nu äre för kallt igen - hua! Just nu är det -20 här hemma (ute alltså) och jag VILL INTE ha det så kallt :-(

Utmanad har jag blivit av
Ann så jag har ju det jag gör en stund här inne i värmen :-)

4  FAVORITPROGRAM

* Idol
* Let's dance
* Körslaget
* Medium

4 SAKER JAG GJORDE IGÅR


* Åkte till Östersund kl. 06.30
* Budgetpratade hela dagen
* Kramades med Rebecca - gounge :-)
* Kollade på nya programmet "Made in Sweden"



4 SAKER JAG SER FRAM EMOT


* Buggen den 7 februari
* Stockholmsresan 13-15 feb
* Funktionärsträff 4-5 april
* MH den 25 april
Här finns det massor med saker som jag ser fram emot men jag nöjer mig med dom fyra närmaste :-.)

4 FAVORIT RESTAURANGER


* Elvys place i Bispfors (en privat guldstjärnerestaurang :-D)
* Grillad korv vid en öppen eld "oppi berge"
* Shang Hai Wok i Östersund
* Kina i Tierp

4 SAKER PÅ ÖNSKELISTAN


* 2 st förstapris i Ökl med Jod i sommar
* Att jag kan föra SSRK/JH framåt i god sämja som ordförande 2009
* Att vi kommer iväg å dansa mycket i sommar
* Att 2009 blir ett glatt år

4 PERSONER JAG UTMANAR

Marcus & Jenny
Jannike
Eva, Chazzy & Korall
Tove & vovvarna


Nå nytt.....090113

Kom på att man kunde ju leka lite med bilder och göra sin egen header till bloggen - blev riktigt nöjd till slut :-) Joddans kapade näsa blev riktigt söt tycker jag :-)



Har anmält till instruktörsutbildningen i Stockholm den 14 februari - ska bli intressant. Genomgång/disskussion om den pågående revideringen av instruktörsutbildningen på förmiddagen. På eftermiddagen föreläser Birgitta Staflund Wiberg om A-prov och Torbjörn Augustinsson ger oss lite kött på benen om grundproven för spaniel. Ska bli spännande!!

I morgon är det en dag på kansliet om 2009:s budget hela dagen. Kanske inte så inspirerande dag men ack så nödvändig och förhoppningsvis mycket givande.

Näpp, hittar inge givande mer att skriva Lotten så jag säger gunatt :-)

Ledig lördag..... 090110

I dag är det sparlåga - skönt. Husse har varit och fiskat och fått ännu en prisfisk - 500:-, skitkul! Jag, Sandra & vovvarna tog oss en promenad runt berget och solen sken så fint - det blev lite foton. I eftermiddag ska vi till mamma & pappa för matintag - en bra dag :-) Slapp & slö!

   
Jod, Amber & Vira uppe i berget!



Amber har lärt sig att skälla på kommandot "Säg voff"

Varde ljus!!.....090109

Men kan ni se - jag har extraljus på min pärla!!!! TACK TACK TACK till "mina" grabbar på skolan som har monterat dom!

 
Gissa om det är ljust framför bilen :-)


      
Joddan har löpt klart och hon njuter till max i soffan.

Tänk att dom vet så väl när löpet är över..... i morse vid frukost så satt hon helt plötsligt i husses knä, det har inte hänt en enda gång sedan hon började löpa.

Årskrönika för 2008......090105


Påfyllning i mars.
Årskrönikan fylls på med lite i juni och så i oktober - (lägger in det nya med kursiv blå text - hoppas jag :-D)


Jag hittar årskrönikor lite här & där, å jag blir så sugen på att sätta ihop en själv så här kommer ett försök att minnas och sammanfatta mina minnen från 2008

Januari 
Konfirmation för Sandra - vad fina dom var! Tänk att den minsta håller på att växa ur familjen åxå nu.....ujujuj vad tiden går!!!
Vi tog tåget ner till Stockholm på Intiman för att kika på våra vänner i
"Allt för byn" - vilket jobb dom gjorde och nu är gänget igång igen. Några ur gamla gänget har hoppat av och några nya är tillkomna, med all säkerhet lika underbar show!!

Februari
2 st årsmöten. Labradorklubben hade sitt på Älggårdsberget i Bispgården och SSRK-JH hade sitt i Lillsjön, Östersund

Mars
En underbart rolig kväll med nästan 20!!! st ur Ragunda Retrievers - en av de roligaste kvällarna på det här året. Inhyrd buss med chaffis som körde efter linjen "Linje-Tag" som gick till Sollefteå denna kväll. God mat i bowlinghallen och därefter ett par timmar på banorna. Ja, som sagt en kväll att minnas!!
Nog var det i mars vi var på blueskväll med Paulins gäng åxå, den kvällen skrattade jag mycket och sent var det innan jag kom hem - skickar ett tack till Paulin & gänget å till Berit såklart som hjälpte mig släcka å låsa :-)

April
Den här månaden (åxå) innehöll mycket åkande, både i jobbet, med familjen och mera hundrelaterat :-). Var till Växjö med jobbet på en stor konferens, kom hem på torsdagen och åkte till Stockholm på lördagmorgon då SSRK hade sin funktionärshelg. Två kanonresor!
Sedan bar det av upp till stugan i Sjouten - 10 mil ovanför Strömsund mot Norge -  över en helg och så hade vi då den urhärliga helgen i Ånge som Maud och Birgitta hade bjudit in till - vilken härlig helg!! Stort tack till Maud & Birgitta! Å va mycke gamla och nya trevliga hundmänniskor man träffade.

Maj
SSRK:s fullmäktigemöte i Stockholm - en intressant upplevelse som jag gärna gör om. På det hade vi då Gällöprovet med allt vad det innebar och veckan efter var Håkan Johanzon & Karina Sellén inbjudna av Mittlabben att ha ett internat här som man såklart var med på :-)
Sedan åkte vi till södern för att träna med Lasse Johnsson en dag och sedan var det valpträff hos Monica för hennes K och L-kullar där jag var med som hjälpreda.

Juni
Ja i juni var jag ute och for lite - var en sväng till Linköping för att starta på unghundsderbyt - det gick bra tycker jag, vi kom på 39:e plats av 140 hundar..............enda hunden från Jämtland! Stort Grattis till brorsan Jäger för sin finalplacering!
Har för mig att det var midsommar åxå den här månaden och då var jag hemma :-)
Vi hade även en träningshelg i "slakteriet" - en härlig helg även den vid en liten tjärn som jag gärna åker till igen!

Juli
Fäviken Game Fair - här hade jag bökat ihop ett Working Test för SSRK. Gick fint, det var ett 30-tal hundar anmälda och förutom att det var den varmaste dagen/helgen under 2008 var det toppenbra. Lasse Johnsson och Paul Andersson dömde testet mellan deras uppvisningar av retriever och spanielarbete.
I juli var jag inbjuden tillsammans med ett par till som "svarta fåren" till SWC08. Några golden med hussar & mattar hade träning i Håsjö så vi la upp lite träningar & prov åt varandra - här finns lite videosnuttar som Börje lagt ut sedan dom dagarna. Åt även surströmmming en kväll och så var vi ju till Hällesjö på dancing - kul!!!

Augusti
Kamrat Elvy fyllde jämt i april och presenten blev nu i augusti - vi åkte till Monica och hade en träningshelg som leddes av Karin Thunander.
Startade Jod på prov i Ö-vik för Sören Norén, ett svårt prov som vi nollade - blääää! Jo, nog var jag sur efter det provet :-(, där lades kritiklappen i högen för "ej tillförlitliga domare".
SSRK-JH:s Litsprov snurrade på som vanligt - en hel massa jobb som gör att man är alldeles slut efter, men roligt är det! En domarmiddag som jag aldrig kommer att glömma - det är en sak som är säker!
Så var det även dags för den andra starten i Ökl för Joddan - på Stockholmsprovet! Det provet gick väl hyfsat kan man säga - det har helt klart gått bättre om Jods matte hade kommit ihåg å träna släpspår innan. Låg på ett andrapris tills det var dags för spåret som inte gick alls. Själva provet gick riktigt bra och det var riktigt nära 1:an men det var väl tur att det klatrade lite för om jag haft 1:an och sedan roddat bort den med släpspåret så hade jag nog grämt mig nåt ofantligt! Ja, så hade vi då andra nollan i protokollet!!

September
Trot eller ej - den här månaden blev det en liten resa till Järvsö. Jaktprov igen och lördagens prov gick fint, Jod slarvade med markeringarna men spåret gick KANON så den dagen fick vi ett andra pris - med all rätt! Dagen därpå gick sämre pga att det stod en massa ungar och härjade/skrek/härmades. Trots idoga försök från snälla kamrater att få dom att hålla näbben så blev Jod riktigt störd och dagen slutade med ett 3:e pris. Hon låste sig totalt vid dubbelmarkeringen tyvärr, däremot gjorde hon dirigeringen som det var lite elitnivå på riktigt bra - inte så många som fixade den faktiskt.

Oktober
Ja, jag undrar vad jag gjorde den här månaden egentligen - inte mycket skrivet i almanackan jag hittade men jag ska kolla den andra när jag hittar den och då kommer det säkert att fyllas på med nåt även den här månaden :-) Nånstans måste jag ju ha varit :-D
Alldeles rätt Ann - det var här vi började bugga - ljuvliga kvällar å fler blir det på 2009
Jösses, glömde ju att vi var på Ladies Night i Uppsala - vilken härlig kväll, duktiga grabbar - Martin Stenmark, Henrik Hjelt & Peter Stormare


November
Jäpp, nu var det dags för provstart igen - kkl nere på Sundsta för Lasse Johnsson, gick jättebra - godkända! En härlig helg tillsammans med Monica, Nils-Olov och alla hundarna som guldkantades med provet då!
Deltog i min första månadsdans - Linedance på Texas en hel dag, skitkul!
Blev inbjuden på L4:an från Sfr Östersund så då kändes det som att det var dags att avsluta ett projekt som började för flera år sedan. Sagt och gjort - kurs med Sfr i Östersund, bodde på hotell Jämteborg
Sen var det byfest i Pålgård :-) - en riktigt härlig kväll som jag hoppas det blir fler av!

December
Vad gör man då i december? Jo, man åker till Malmköping på hundkurs hos Maria Sundberg :-) En skitkul helg tillsammans med härliga vänner, god mat, Idol 2008, Stjärnor på is och hundträning - vad mer kan man önska?
Luciatåg mitt i natten - fränt, jag har inte lussat sen skolan!
50-årsfest som systrarna Bindefeldt B1+B2 hade hyfsad koll på :-)

Undrar hur många mil jag kört/åkt under året? Törs nog inte börja räkna tror jag och som det ser ut just nu så är det samma stuk på 2009 - tur man trivs som packad :-D

God fortsättning på 2009!


Snorkallt........090104

Usch, fy och tvi vale vad kallt det är i dag, här hemma har vi -26 och hos mamma & pappa hade dom -33 nu på förmiddagen - man skulle väl kunna säga "BURR". Egentligen är det ju lite skönt åxå, man sitter här inne i värmen, det sprakar i spisen, svnsktoppen på radion och när man kikar ut genom fönstret så ser man solen nypa tag i trädtopparna - det är så vackert!

 
Bilder tagna inifrån köket genom fönstret :-)

Hundarna går snabbsvängar rakt ut skyndar sig att göra ifrån sig och snabbt som ögat är dom inne igen - gissar att Vira kommer att hålla sig många timmar i dag, hon är ju inte den som går ut i onödan när det är kallt :-)

Känner mig något piggare i dag så jag tror jag måste leta reda på ett pussel, har inte pusslat något alls nu i julhelgerna och det är ju lite tradition att hålla på med det.

I går var det en rolig dag, på flera vis. Min gamla vän Ulrika, som i dag bor i Sundsvall ringde och var här på byn. Hon, Michaela och lille Mattias kom och hälsade på en sväng - så himla glad jag blev!!! Har inte träffats på jag vet inte hur länge men det är som det var i går vi sågs och pratade - häftigt!

Ännu en rolig sak var en fråga som är aktuell inför sommaren, vi får väl se om det blir av men blir det så är det både en ära och heder att få genomföra den - nyfiken nu? Jo, och så får det förbli tills jag har fakta i hand :-) Men en sak är säker, riktigt, riktigt glad blev jag!!!

Nä, nu tror jag att jag ska ta och börja bygga ihop SSRK-JH:s sida med Gällö/Håsjöprovet - det är bra att ha den klar så är det bara att lägga ut när det är dags.... det är ju lite pyssel eller kanske lite av ett pussel även det :-)

Nytt rekord...:-D.....090102

Träskarbete har utförts :-) 424 140 points!

Hans 17 år.......090101

Här sitter man och sitter :-) 

För 17 år sedan var det är sjujäkla blåsväder - strömmen försvann på BB där jag befann mig efter att ha blivit mamma till länets förstfödde - han föddes 18 minuter över 12. En pigg och glad unge på lite drygt 3,5 kg - i dag är han inte så pigg, han kom hem vid 3-tiden i natt så han sover än - märkligt :-)

Hostar som en galning, ont i halsen och har bra dåligt med röst - blääää. Men gårkvällen var trevlig så länge rösten fanns kvar i alla fall. Enormt god mat - guldstjärnor till kockarna!!!

Har bubblat lite i alla fall och i dag blev det slut på bubblor och poängen stod på 149 680 - ha!

Nu ska jag fundera vidare på dagens middagsmat...........