2010 är slut......110103

Man borde ju försöka få till en liten sammanfattning av detta fantastiska år..... börjar väl på så får vi se vart jag hamnar :-)

Januari
* Ja vad hände då??? Var till Stockholm på ett ordförandemöte med SSRK - ett givande möte som enbart rörde organisationsutredningen.

Februari
* Forsatte att jobba både i Bispgården och Hammarstrand några dagar i veckan. Läser tillbaka i bloggen att jag har bestämd åsikt att jag ska anmäla Jod till några ekl-prov för att "känna efter" hur det känns i den klassen :-)

* En helt fantastisk kväll hos Ann med en massa brudar hanns med här i februari åxå där vi bjöds på Ulfs fantastiska mat. Här fanns åxå Erica som jag inte träffat på huuuuuur länge som helst - toppen, tusen tack Ann & Ulf!!


Mars
* SSRK-JH:s årsmöte som avslutades med en föreläsning av Barbro Börjesson! En bra dag som gjorde mig till ordförande ett år till - ett roligt och intressant år kan jag med facit i hand säga. Jag tycker det är roligt med föreningsarbetet och vi har haft en otrolig styrelse nu som jobbat tillsammans så allt har flutit på - riktigt roligt att åka på styrelsemötena :-)

April
* SSRK:s funktionärsträff (det var då det kom in en cocker i tankarna), bra träff med mycket information, diskussioner & nya bekantskaper. I år åkte vi en för varje grupp, då vi åker långt ifrån så hinner man ju aldrig ner på morgonen....vilket innebär att det blir 2 nätter på hotell. I år betalade alla som åkte en natt själv för att spara lite pengar åt klubben - vi tyckte att vi får så mycket ändå så en natt kan vi stå för själva!


* Elitträningshelg hos Monica med Helen & Janne som instruktörer - en kanonbra helg där Jod som vanligt betedde sig som den bäst-Jodda hon är :-D
 

* Var till Växjö genom jobbet på ett stort konvent - inte så givande som förra gången dom hade det men nog hade man med sig lite nyttigheter hem ändå.

Maj
* SSRK:s fullmäktige som jag och Therese åkte på - återigen, jag tycker det är intressant att hänga med på allt nytt som händer och sker med våra hundar! Den här helgen fick paraplydriken en ny innebörd ;-)

* Vårt eget vårprov kördes, Lasse Johnsson och Micke Rönnbäck dömde! Mycket duktiga hundar var det och provet bra! Sandra körde 4-hjuling hela helgen!
 

Juni
* Q-kullsträff hos Monica och som vanligt en helt underbar helg i så många hänseenden. Helen & Janne lotsade oss än en gång genom apporteringsuppgifterna helt suveränt.
   

* Var till Lasse & Cilla för att kika på cockervalparna och bestämde oss för att "jo, det blir en cocker till Sandra".

Hann iväg och träna Jod lite där hos dom medans Sandra gullade med cockerbäbisarna. Den kvällen gjorde Jod en helt makalös vattendirigering - det är så tårarna kommer när man tänker tillbaka på den :-)

* SSRK-JH hade sitt KM på Lungre motorstadion. Jod blev bästa elithund med 90 p & totalt 2:a, lilla Qula landade på 7:e plats med 75 p bland nybörjarna

Juli
* Hämtade lilla cockern som fick namnet Lexie - vilken sötsak!

* En vecka i husvagnen som stod uppställd hos Anne & Martin. Var på Labradorklubbens camp och levde i engelska språkets bubbla tillsammans med Anthea Lawrence - vilken kvinna!

Jag dömde även en av stationerna på WT:t "Night-Flight" - det var prisutdelning vid 02.00 :-) Den kvällen satt jag på sängkanten och visste inte om jag skulle orka lägga mig, jössen vad slut man var men sååååå roligt!

* Några dagar i Härnösand på dansbandsfestival hann vi med - 8 brudar som bodde på hotell och dansade i kvällarna 3! Det ska vi göra om till sommar'n


* Fäviken Game Fair gick som vanligt också bra men inte är det då nån semester att åka dit - totalt slut när man ker därifrån. Dock roligt, i år hade vi över 40 startande på Working Testet som dömdes av Lasse Johnsson, Rune Thander, Henry Carlsson, Carina Tolf och Anne Edblad.
 

Augusti
* Jobbade på vårt Litsprov - lördagen fixade vi med allt pyssel som skulle bli vårt 30-årsjubileum på kvällen, det blev en trevlig kväll trots regn!
     

* Prov i Ö-vik, gick fint - missade lite på vattenmarkeringarna men fick dock in dom. Lite vims på vattendirigeringen men löste den och på landmarkeringarna KNALLADE hon!!! Gjorde ett helt makalöst sök..... slutade med ett 3:e pris. Nöjd med att ha fått pris på sin första elit-start!

* Prov i Hallstavik - ett SVÅRT prov som vi gick i första par. Ett stort närsök som låg i framkanten på "rätta" söket - där blev det mycket blåsa = sönderblåst liten Jod, hon fattade ingenting när jag bad henne söka vidare längre ut. Efter det så var hon alldeles tom i luvan - fick dock ihop ett 3:e pris. Dagen efter så jobbade jag, Qula och en tjej som hette Ann i båten på nybörjar-rutan.


* Jakt på Sundsta - blev erbjuden att vara med och apportera tisdagen efter provet så jag stannade hos Monica och vi var några som tränade lite på måndagen.
   

September
* 4-5/9, dubbelprov i Alfta - vilket roligt prov!!! Kördes lite annorlunda än vanligt, Anita Norrblom dömde oss på lördagen och där vimsade vi lite på dirigeringarna men skrapade ihop ett 2:a pris.
 

Vi var många som bodde på Alfta camping så på lördagkvällen grillade vi och åt tillsammans allihopa!


Söndagen dömdes vi av Lasse Johnsson och det var också lite annorlunda. Landmarkeringar & landdirigeringar först som hon löste bra, kom ner mot vattnet och fick börja med söket - ett stort sök som hon fixade kanon. Efter det en vattenmarkering som startade lååååångt uppe på land och inte så mycket i vatten, därefter en vattendirigering som startade låååååååååååååååångt uppe på land och bäst-Joddan gick i det närmaste rakt ut i vattnet, genom vassen och där såg jag inte henne alls - sådärja hann jag tänka - då var det priset borta men, så hör jag hur båtsmannen säger i komradion "greppat"! Jag trodde hjärtat skulle stanna och nära tårarna var det :-) Den dagen fick vår första elitetta!!! Firades med Karina Sellén som åxå fick en 1:a den dagen


* 11-12/9 - då hade jag en liten "privatkurs" här hemma för två pojkar från Dorotea - Risto & Ezzo med mattar kom och ville ha lite träningshjälp. Duktiga pojkar med duktia mattar!! 

* 18-19/9 - dubbelprov i Järvsö - här packades bilen med 3 brudar, hundar och gud vet allt :-) Åkte till Ljusdal för att bo där (tack Grete & Göran) Lördagen dömdes av Arnulf Hustad, ett prov som hade ett vattensök som hette duga och tack vare en lugn Daniel som parkamrat blev även jag lugn och kunde hjälpa Jod att jobba ihop vår andra elitetta :-).
 Berit & Viltvårdarns Lava och jag & Jod

Söndagen dömdes vi av Ann-Turid Hustad och jag startade tillsammans med ännu en lugn parkamrat - Lena, så jobbade vi ihop vår tredje och sista elitetta - JAG TRODDE INTE DETTA SKULLE KUNNA HÄNDA!
 Mats & Viltvårdarns Hagla och jag & Jod

Herregud, 3 elitettor på 2 veckor och det hade VI fixat!!!


* Kastade iväg anmälan till ett praktiskt jaktprov så fort jag hade kommit hem :-)

Oktober
* Första helgen hade vi en träff på Ammeråns fiskecamp för alla funktionärer som hjälpt till på jaktproven i år, en himla lyckad helg där vi tränade hund, badade tunna/bastu, käkade i lappkåtan och skrattade alldeles hejdlöst :-) Tror nog att vi försöker göra det till en tradition...


* Efter lite mailkontakt med Sören som har hand om anmälningarna till praktiska jakterna så fick jag tid på Sundsta den 13 oktober och det skulle dömas av Jenny Hamring. Iväg det bar och kl. 10.00 startade jakten, färdig var vi kl. 17.00 på eftermiddagen.


En lång och kall dag som lillgumman fixade alldeles utmärkt - ett godkänt prov och med det en JAKTCHAMPION!!! På 5 veckor hade vi gått från öppenklassen till jaktchampion, å lillgumman fyllde 4 år den 2 september - helt sanslöst!


* Jods mamma Aqua måste tyvärr få somna in dagen efter vi åkt hem efter praktiska jakten pga juvertumörer, tråktigt :-(


November
* var till Stockholm/Bålsta för jobbets räkning igen - intressanta dagar även dom, fick mycket matnyttigt med mig hem. Vi hade även två utbildningsdagar här hemma i samma program - kanonbra var det åxå.

* 20-21/11 flyttade in hos Therese och jobbade på utställningen uppe i Wången. Vansinnigt mycket jobb i dagarna två men så kul det var att uppleva utställning igen - det är ju ett tag sedan jag sprang runt i ringen och hade en utställningschampion i huset :-)


.December
* Semester och med det...röntgen för Qula, omröntgen på Jod och ögonlysning på båda i Knivsta. Qula - HD A, ED ua och ögon ua. Jod - HD C, ögon ua.

* Blev bjuden på Nobelmiddag i Ånge - kul att träffa en massa brudar!

* varit farmor i 5 år, jösses vad tiden går.....

Nu får vi se vad jag glömt - påminn mig gärna om ni saknar något!