060825 Snopet va... ;-)

Ja bevisligen kan man ju vara här och skriva flera dagar i rad.

I dag har jag inte gjort någonting med vovvarna, jo jag fick en säck hundmat som jag inte haft förut. Bra pris och uppfödarrabatter så det är värt ett försök - få se om dom ser ut att må bra på det, i så fall blir det nog ett byte känns det som just nu. Inte för nå´t annat än att det blir billigare och är det så att dom ser ut att må bra på det nya så är det bara plus.
Innan jag byter så ska jag kolla med Monica vad hon ger valpar att växa på - kanske är det samma - skulle vara fint i så fall.

Ulla var hit en sväng och bad mig kasta en kråka i morgon så det ska jag självklart göra när hon ber mig. Efter det kommer lilla Rebecca så jag ska vara farmor tills på söndag. Pappa fyller år i morgon åxå så det blir väl en liten sväng ditbort för att gratta honom men det gör vi efter jag hämtat lilla gumman.
Borde även ha varit en sväng till min mormor för att hälsa på lite - moster Karin är där nu och det är alltid kul att träffa henne, vi får väl se vad som händer.......

Åker till Uppsala på konferens den 5-6 okt, funderar på om man kan hyra en bil lite billigt någonstans så jag kan åka ut och hälsa på lilla Zuza som då borde vara 4-5 v gammal - hu så fina dom ska vara då!!!

Nu väntar snarkofagen...............................gunatt!

Ååååååå här är det lungt - 060824

Ja här på bloggen i alla fall, i övrigt är det kanske tur att man börjat jobba så man får lugna ner sig lite :-)

Semestern började med resan till Nordvik och Lag-SM, men vilken härlig helg! Vårat lag kom på 6:e plats och BARA ca 50 poäng från en semifinalplats. Vann gjorde Dalarna med Västernorrland på 2:a plats.
Efter det så åkte vi vidare norrut med husvagn för att stråla samman med mamma & pappa som snällt hade haft både barn och hundar under Lag-SM helgen åt oss. Vi var riktigt ledig några dagar där, gjorde absolut ingenting!

Helgen därpå så var det dags för jaktprov i Sollefteå, var anmäld med Vira men hon började löpa så det blev ingen start. Stig och jag hade lovat att hjälpa till en dag men när vi ändå var där så blev det båda dagarna. Jag var sekreterare åt Björn Nordén båda dagarna och oj vad jag lärde mig mycket, om nu mot förmodan Björn själv skulle läsa det här så skickar jag ett jättetack!
Kvällarna uppe i Skedomsbodarna blev riktigt härliga, vi var många husvagnar där och när det var matdags så sattes alla bord ihop till ett riktigt långbord. Där satt vi länge och pratade hund med varandra, det var människor från norr till söder - ljuvligt! Det blev även lite dans där på kvällskröken :-)
Det mest fantastiska med den helgen var nog ändå mina två otroliga barn som stod för markservice vid husvagnen hela dagarna, vi var ju borta hela tiden och dom var "hemma" och skötte vovvarna och allt som kan vara under en dag, dom tjänade faktiskt en hacka på den helgen.

Hemma några dagar och så bar det iväg till Uppsala för träningsdagar hos Lasse Johnsson och Cilla Hamfeldt,
Höghedens/Guns Choise kennel. Var där i tre dagar och fick mycket till livs, vilka människor, vilka träningsmarker och vilka och vilka och vilka ja man kan nog inte önska mer......och man uppskattar sitt eget när man kommer hem tack och lov :-). Det var även här vi "blev med Firma fisk & disk". Vi hade med oss fisk och bjöd på, deras diskmaskin gick sönder så vi tog hand om disken såååååå det ena gav det andra. Förutom att vi åt och skrattade i flera dagar så tränade vi mestadels hund, njjjaaaaaaaaa det blev ett litet plurr för mig åxå, så nu vet jag att Samsungs mobil D600 är INTE vattentålig tyvärr :-(
Monica Thoresson, Viltvårdarns kennel var med oss hela tiden, vi var även ute hos henne på hennes marker och tränade en dag. Monica är även den som jag har beställt valp ifrån, den föds omkring nästa helg - håller tummen att det går bra för Aqua och att hon får många tikar så det blir en till mig!

Helgen därpå var det dags för Litsprovet och efter MYCKET strul så rodde vi det iland med beröm! Många förstapris och även ett jaktchapionat blev det den helgen. GRATTIS till er alla!

En av dom här semesterkvällarna ringer Lotten (för ovanlighets skull så pratade vi hund en stund) och frågar vad jag ska göra under veckan - det var veckan innan Litsprovet - och jag svarar bestämt att jag ska inte göra nå´t - inte ens träna hund!
Åhå, vad synd för Anna-Lena och Mysak kommer ner i morgon och vill träna!?!?!? Men vad jag ändrade mina planer snabbt! Mysak är Mixos bror som bor i Umeå och hans matte ville komma till OSS för att träna!!!!!! Tror att det är värt ett besök på deras blogg (gå in under aktuellt och sedan under den 1 augusti) så ni får läsa själva om hur den dagen gick - vi är sjävla ganska nöjda - eller hur Lotten? :-)

Tja det var i stora drag hur min semester sett ut. Just nu så längtar jag tills jag får veta hur många valpar det blev hos Monica så jag får veta om jag fick någon ny valp, det är riktigt spännande. Tror, märk TROR att hon ska få heta Zuza.........................eller kanske Jizza....................eller hur var det.....hmm Skena :-)

Nu får det vara bra för i kväll eller jag har ju glömt att vi var till Ö-vik och startade i söndags - vi fick ett andrapris igen.
Det gamla vanliga, - varför ska jag kliva i vattnet igen matte? Jag har nyss varit där och det finns inget mera......................................ja okej då, tjatar du så gör jag väl det då!!
På andra sidan ser jag en lycklig vovve som står och hänger en stund över måsen och tittar på mig. Hela hon säger - haha, här är den, tycker du jag ska lägga mig på den eller? Bakom henne ser jag "djävulssvansen" som hastigt rör sig med små korta slag. Kallar på henne men hon står fortfarande kvar och funderar med ett "leende", bestämmer sig ändå till slut för att ta sig tillbaka till mig med orullad mås!

Go´natt!