Glömde ju......080617

Sandra som är på sommardansskola har ju en egen blogg som dom uppdaterar flera gånger om dagen http://sommardansskolan.blogg.se - gå in och kika, dom har det riktigt kul. Just nu så är Radio Jämtland där och intervjuar (tisdag 17 juni kl. 10.25)

I morgonkväll åker vi och hämtar hem henne och ska då få en uppvisning av alla dansare - ska bli kanonkul att se vad dom lärt sig.

Skittråkigt eller nåt.........080616

I fredags så var det skolavslutning, Hans håller på att vara stor - traktor med lövad vagn till sista grundskoleavslutningen.

     




Vi hade med oss Anna, Anders, Johan & Rebecca såklart - den lilla var helt otrolig i kyrkan,  ja det är hon iof alltid men att sitta i kyrkan under en avslutning är väl kanske inte en jippiekänsla för en 2,5-åring. Hon fick låna farmors kamera för att fördriva tiden en stund - en del blev bättre än andra :-)

   

På lördagmorgon åkte vi till Myrviken, jag, Sandra och Kristina - tjejerna skulle på dansläger! Inkvarterade bruttorna och hängde på Lotten & Ylva som även dom hade lämnat lite barn på samma ställe. Vi stannade till på Lillänget, shoppade och käkade lite innan vi drog hemmåt. Ulla hämtade upp mig & Joddan på eftermiddagen och vi åkte till Anne & Evas jaktmarker - eller rättare sagt så inkvarterade vi oss i deras slakteri :-)
Vi gick och tränade lite en stund, från linje med tre kastare. En kastare sköt och kastade kråka, en sköt och kastade vitfågel och den tredje sköt och kastade dummie - alla klarade blandningen av vilt/dummie galant! Efter det så gick vi tillbaka till slakteriet och grillade, käkade, skrattade, sjöng och hade det kanontrevligt! Jag var trött som en nasse så strax efter 22.00 så åkte Ulla & jag hem - dom andra stannade kvar vilket jag lovar att göra nästa gång, för en nästa gång måste det bara bli!

På söndagen lurade jag med mig min andra handler, dvs Stig (Ulla hade inte tid :-) och åkte ner igen. Då var vi vid Pumptjärn, myrmark och en härligt lagom träningsskog vid tjärnen med vass - super!! Där hittade vi Anne, Eva, Lotten, Ylva, Sara, Rune, Anna-Lisa, Britte & Jeanette - dom två sistnämnda, tjejer från Sollefteå. Där stod vi åter på linje men i dag fanns det 4 kaststationer varav en gick på vatten och en i vassen - dom andra två ut i skogen på olika avstånd. Jod och jag klev in på slutet för vi hade haft lite sovmorgon :-) Det gick jättebra för oss, hon spikade allihopa direkt!
Kronan på verket blev i dag när dom flesta gick tillbaka till slakteriet för att fika. Rune, Anna-Lisa, Stig, jag & Eva blev kvar vid tjärn. Rune sköt ut en doldis på en liten vass-ö, vi fick ut Indra, Jod och även Korall för att hämta där men en blev kvar så Rune frågade om vi trodde att någon av dom som kommer hade en hund som fixade den sista. Japp, sa jag - i så fall Mixo :-) och YES det gjorde han med bravur!!!! Helt underbart att se! Klart det är extra när man ser honom jobba på det viset efter allt slit som varit - jo, nog var det en tår i ögat på mig (tur jag stod långt ifrån dig Lotten :-)

Under tiden hade vi även lagt ut ett fält på 13 vilt + ett linjetag. Två och två hundar fick gå, plockade ett par tre vilt och så gick den ena för att ta linjetaget medans den andra körde några till på fältet. När den första kom tillbaka gick den andra på linjetaget och den första fortsatte på fältet. Återigen gick Mixo som en klocka, vi påminde honom ett par gånger om vart matte stod och väntade på leveransen men i övrigt fanns där både fart och vilja - det går inte att beskriva glädjen av att se honom denna dag! Jodå, alla var kanonduktiga - Joddan är ju såklart  bäst i alla lägen :-) fast i dag fick hon låna ut "titeln", vilket vi åxå gör med glädje.

Hmmmm...........skulle bara skriva lite men oj, vad grejjer som ploppade upp när jag började. Just det ja, hemsidan åt SSRK-JH, det är lite trassel med domännamnet men jag hoppas att det är åtgärdat snart.

Godnatt!

Något dämpad.....080612

Jo, så är det nog, att jag är lite dämpad - av flera skäl - har varit himla mycket på jobbet sista veckan. 3:e års grabbarna har tagit studenten och det ska vara fullständiga betyg med skrivna kuvert och i min värld så ska det ju skrivas med lite stil och elegans vid sånna tillfällen såklart. Jodå, jag anmälde mig frivilligt till denna syssla :-) och alla fick sina betygsdokument i rätt kuvert, programmen låg på borden när dom kom i dag. Robban och Emil från Allt för byn var där och underhöll och vi var ca 60 personer som käkade en toppengod studentmiddag. I storstan så har dom fina baler för studenterna men vi på vår lilla skola låter studenterna bjuda med sig sina anhöriga på mat - flera av dom hade 7!! st med sig i dag - underbart!!

Unghundsderbyt är förbi - en kul erfarenhet som slutade på plats 39 av nästan 140 startande, det känner jag mig nöjd med! Riktigt kul var det att brorsan Jäger slutade på 9:e plats - stort GRATTIS MARCUS & JÄGER! När finalen var över så åkte vi därifrån, alla mina krafter tog slut trots att jag så länge sett fram emot att få åka till syrran Inqa med matte Malin och träna dagen efter.

Jod, jag och domaren Sören Norén
Här är jag & Joddan på station nr 5. Domaren Sören Norén gav oss 18 p

Ulla körde upp till hennes ex. Lasse och där inkvarterade vi oss natten mellan fredag och lördag. På lördagmorgon tog vi en rejäl långpromenad och därefter åkte vi ut till Vaxholm och träffade Ullas dotter Ullis som bjöd på kaffe och även fyllde vår termos. Åkte inte ut på E4 hemåt utan sneddade mot Hallstavik och hälsade på hos Monica & Nils-Olov en sväng där vi blev bjudna på lunch. Därefter åkte vi hemåt, landade hemma i Jämtland på lördagkvällen och på söndagen kom sommaren - fint väder = grilla och äta på altanen och så kom Ullas häst Nisse och flyttade in i mitt garage :-)

Våran websida
www.ssrk-jh.se ligger nere av någon anledning - har skrivit och frågat varför men inte fått svar ännu. Det är väl bara att hoppas att dom får igång den snart.

Hade en underbar träningskväll här i tisdags - markeringar av olika slag. Tack Ulla, Lotten, Ylva och Sandra L för alla skratt - precis vad som behövdes.

Nu ståndar en avslutningsdag i morgon och familjen från Brunflo har aviserat sin ankomst - jätteglad blev jag! Då får jag vara farmor en stund igen :-)

Nä nu får det räcka för den här gången - gunatt!

Hektisk vecka.......080603

Så var då Gällöprovet över - ja, det var det ju förra helgen men tiden har som inte räckt till att skriva något. Det blev ett bra prov fast när söndagen var slut så var även jag helt slut. Anspänningen som legat och grott tog till slut ett grabbatag i mig. Nåja, plockade ihop och hämtade upp domarna (som lånat min bil och åkt och duschat) för att ta genvägen hem via Östersund och lämna domarna på flyget - lite många mil blev det men ingen ville ta på sig den uppgiften så då var det bara att fara. Tack till Elvy som åkte med mig och höll mig sällskap!

Carin Träffe tog massor med fina kort som jag fått av henne - här är några, tack Carin!

 Kicki skriver rättning i katalogen

  Ulla som båtsman

 Mixos halvbror "Evin" - Sörgoldens Evinrude 
 
   1 HP-paret från söndagen, Doubleuse Roasted Macadamian

Måndagen kom och dags att jobba några timmar. Måndagkväll, husvagnen ner till Bispgården för att delta på Håkan & Karinas internat under tisdag och onsdag. Jättebra dagar och Jod visade att hon kan en hel del tecken som jag inte riktigt trodde att fastnat så bra som dom gjorde :-)
Dom pratade mentalitet som vanligt och jag tror att man inte kan höra det för många gånger faktiskt. Därefter en hel del övningar, mycket linje och mycket vändningar mot markeringar som landar runt öronen. Joddan hängde med bra, vad vi ska öva på när det gäller det är vänstersvängar - åt höger går det ganska bra men vända bakåt i vänstervarv  har vi inte hållit på med någon gång. Bra dagar!

Torsdag åkte jag och Eva med Jod & Korall ner till Monica i Tulka. Där väntade Marcus, Jenny, Jäger, Lots, Monica, Nils-Olof och alla hundar på oss med kaffe och god kaka. Nervarvning med ett, nåja - några :-) glas vin. Kvällsrastning med hundarna mot deras damm på gården, busbusbus och plopp så var Korall i vattnet tillsammans med alla dom andra vovvarna. Hon försökte verkligen simma ordentligt men jag tror nog att alla var eniga om att det var mera plask :-) men i vattnet var hon och det var det viktigaste!

Fredag kl. 9.00 stod "magic Johnsson" på bron så då åkte vi ner till Monicas vattenland och började dagens träning. Markeringar från BumperBoy, dubbelmarkeringar på vatten och långa markeringar över vattnet som sköts med apportkastaren. Korall simmade även hon över till andra sidan och hämtade markeringen - bra gjort när man lärt sig att gå i vattnet dagen innan! Alla hundar var i stort sett startklara för sina klasser tyckte Lasse. Hundarna som var med den här dagen var Jod, Jäger, Korall, Hagla, Carat, Totte, Mulle och så var ju Lots med lite åxå då och då :-)

Lördag & söndag fannsFredrik och Helena Lindström i Tulka - dom skulle ha hand om valpträffen hos Monica under helgen. Jag och Marcus skulle agera hjälpredor när/om det behövdes - kan säga att vi haft det himla bra, fått delta genom att lyssna, sittandes på en stol och njutit i solen :-) Vi har dessutom ätit en massa god mat, sovit gott och fått vara hos människor som man bara kan tycka om - än en gång ett STORT STORT TACK till Monica & Nils-Olof. Mina batterier är fulladdade igen kan jag tala om så nu laddar jag för resan till unghundsderbyt, åker på torsdag och startar i första gruppen på fredag - jag har startnummer 27 i stället för 73 som det var i början. Vi har bytt med Jörgen Norrblom som hade det lite stökigt för start i första grupp - skönt när man kan vara till lite hjälp!
Söndagen avslutades med att Jod & Jäger fick jobba lite - dom är verkligen kanonduktiga båda två, nja.........Jod är ju bäst förstås :-)

I kväll har vi varit till Östersund på uppföljningsmöte efter Gällöprovet - inte kom det många inte men man får väl förutsätta att alla var nöjda då när inga kommer och lämnar några åsikter. Någon hade ringt Ulla för att tala om att allt kändes ok men kunde tyvärr inte komma - bra gjort, då vet man! Så nu laddar vi för Litsprovet, jag hoppas det kan rulla på lite smidigare.

Nu återgår jag till packningen igen men efter kommande helg så ska jag faktiskt ta det lungt några dagar (tror jag)!