Andjakt på Sundsta..... 090924

Så har vi varit på Sundsta för att apportera änder - kul!!! Jod jobbade på bra, första såten fick vi in dom 3 som ramlade på "vårat" område. En av dom var skammad och dök flera gånger innan hon fick tag i den men skam(!) den som ger sig :-)

Andra såten gick på golfbanan, där hittade hon också en skammad och erkännas ska väl att jag inte är världens bästa på att handha icke-döda-pippisar, men jag lär mig väl......

Nu blev det lunch bestående av hjort, inlindad i bacon med päran, grönsakran å så en majskolv - men vad smaskens det var! Å hjortkött äter man ju inte varje dag :-)

Tredje såten passade vi på att vara passiv :-)

Innan fjärde såten fick vi kaffe, sedan gick vi ut och här fick dom jobba en hel del i vatten. Jod provade sin våtväst, liiiiite jobbig tyckte hon så på slutet tog jag av den och då gick det lite lättare. Tyvärr hittade hon inget i alla fall men jag skickade henne på vattnet på ett ställe och hon gick spikrakt dit och jobbade som en liten tok men inte där heller lyckades hon få något napp.

 Vackert väder som bara den var det!!

Femte och sista såten var i ganska oländig terräng men ändå en "hemmavan" för Jod. Här stod vi i närheten av Lasse som hade bössan. Mats och Hagla jobbade bakåt och vi fick ett par stycken som ramlade framför.

Sedan avblåstes jakten, vi åkte tillbaka för att hjälpa till och hänga änderna + till Magasinet för att avsluta med kaffe. En härlig och dag med mycket upplevelser, trött som jag vet inte vad och både jag och Jod har sovit gott i natt.

Från Magasinet där vi drack kaffet - lite mörk bild, men så kan det bli :-)


Mats och Hagla gick kkl och blev godkänd - GRATTIS! Här tillsammans med Dennis, Lasse som dömde, Mats & Hagla och Sara Runesdotter & Niro (Höghedens P?) - GRATTIS även till Sara förstås som också gick kkl och blev godkänd!


Jod vaktar Dennis vagn med dagen skörd.

YES!!......... Där satt den!..... 090920

Jajjamänsan, i dag tog vi den - andra 1:an i ÖKL så nu har jag då nått ett av mina mål med Jod, att få starta i EKL :-) Dessutom så fick jag funktionärernas pris för "bäst förda hund-tyst och lungt och dessutom en fantastiskt duktig hund!" Jominsann så kan det bli :-) Blev riktigt mallig och gud så skönt att höra!



Bäst-Joddan i alla väder!!!

Tack alla som gjort provet i Järvsö - ett trevligt och roligt prov! Alltid väl mottagen! Kommer tillbaka nästa år!

Måste dela ut några grattis i dag åxå
Elvy & Jokk 2:a pris
Peter och Shannon 1:a pris och bästa öppenhunden
Dessutom så skickar jag en grattiskram till Sara & Luring som även dom fick sin andra öppenetta i dag, någonstans i Sverige :-) Sara, om du läser här så kan du väl bekräfta om jag har skickat några SMS till dig eller om jag bombar någon annan med dom :-)

Glömde att säga........... servicepersonalen har skött sig exemplariskt i dag :-) Tack snälla Lotten & Ylva som förgyllt och hjälpt oss med nästan allt hela helgen!


Jaktprov å utvärderingar..... 090919

Så har vi då startat i dag igen....... Grattis till Elvy & Jokk som fick en 2:a tillsammans med Jokk och så funktionärernas pris för väl förd hund genom provet. Stort grattis även till Ulla & Pärla som tog hem en 1:a i dag och dessutom blev dagens bästa öppenhund! Snyggt jobbat brudar!

Jod och jag nollade :-( Hon kom in från fältet med en trasig kanin!!!! NEJ, jag tror inte att det är hon som hade gjort det faktiskt - det var även dom som stod och såg på när hon sökte, såg hur hon tog upp kaninen och det fanns inte en chans att hon hade hunnit bita sönder kaninskrället!
Hon låg i ett område länge och sökte och jag förstår att hon hade kaninen i näsan men inte hittade den och jag VET att hon inte lämnar ett område när hon har fått något i näsan. Domaren tyckte att hon hade fastnat i ett område och tog sig inte därifrån - jaja, man kan tycka olika!

Trevligt prov och trevligt boende har vi, skrattar mycket så vi har det bra!

Nu ska vi dricka upp kaffet och även päroncognacen :-) Dessutom har vi utvärderingar varje timme över vad vi har gjort den senaste - inga dokumentationer och det kanske är lika bra :-D

Håll en tumme - vi kör i morgon igen, Elvy först och jag i näst sista par!

Vi har servicepersonal med oss (Lotten & Ylva) och det tar sig - dom var lite loj i morse men vi tog upp det med facket och det verkar ha slitit till sig så inför morgondagen är det nog lite bättre :-)

Skål!

För 17, grattis till brorsan Jäger som fixat godkänt i KKL idag och även ett grattis till Korall som gorde godkänt KKL i veckan som var! 


Söndag.....trettondeseptembertvåtusennio

Nästan nyss hemkommen från hundpromenaden runt berget - sköööööönt i solen. Markeringar till Joddan och i dag skötte hon sig jättebra. Fick dubbelmarkeringar lite här och där i olika terränger med husse som kastare och som sagt - det gick jättebra! Vi får väl hålla i och kasta dubbla den här veckan så kanske det går riktigt bra till helgen - kanske, kanske så slipper vi starta på söndag :-)

Dagens foton.....


Spndlarna har jobbat....


Systrarna sisters....


Joddan poserar i Kolldéns-bäcken....


Joddan dyker i Kolldéns-bäcken....


Qula väntar på fisk.....


Sötast - alla kategorier :-)

Ha en bra söndag alla!

Min första vecka i Jämtland......090907

Voff på er!

Ja nu har jag bott i min nya familj i drygt en vecka. Det går fint - dom är snälla allihopa. Här är min nya flock....man funderar över vem som är svarte Petter eller det svarta fåret? :-)



Jod, halvsyrran längst till vänster - hon är lite tjurig än...... inte dum på nåt sätt men hon vill inte busa med mig - surpuppa!!

Amber, i mitten - min alldeles egna lektant :-) Hon får jag gnaga på, leka med, ligga hos - you name it! Det enda jag inte har lyckats med är att smaka på hennes käk - hinner inte förrns det är slut, hon har liiiiite brådis när hon äter!

Vira, till höger - den gamla i huset - får man inte sladda in i hur som helst, då surar hon lite men det går fort över. Jag får när jag vill ligga nära henne och mysa. Hennes käk är ok - där har jag minsann hunnit smaka lite :-)

Å så jag Qula då längs fram - än't vi sötast så säg?

I kväll har vi varit och plockat lite lingon.

Husse, matte och vi fyra svartingar gick en liten bit upp i skogen - jag får alltid åka en bit här och där, oftast när det är lite besvärligt att gå eller om jag verkar trött säger dom. Där uppe i skogen hittade husse en skatt, en älg hade skavt av sig huden från hornen.... gissa om det luktade spännande :-)

Det är en höjdare att springa till matte när hon ropar mitt namn - snabbt som ögat tillbaka för då vankas det godis. Matte hade med sig en liten grön tygpåse till skogen i kväll som hon kastade en liten bit, den hämtade jag direkt och sprang tillbaka till matte med - slarvigt av henne att kasta saker i skogen :-)





Ibland hann inte matte knäppa något kort innan jag hade sprungit ur bild :-D


Nä, nu ska jag vila en stund - tjipptjopp!

/QanonQula


Nu är hon här.......090901

Ja, så här ser hon ut :-) Viltvårdarns QanonQula



 

Hon är busig.... precis som en valp ska va, eller nåja lite extra då :-) I gårkväll när vi kom hem så utforskade hon gården i kolsvarta mörkret helt på egen tass. Sedan sov hon hela natten till halv 6 i morse!! Helt otroligt!!

Jod startade i lördags för Anita Norrblom/Peter Nordin och slutade med ett andrapris, sååååå jäkla nära 1:an!!! Missade att få in den ena av vattenmarkeringarna (skiiiit), gissar att tassarna trasslat in sig i all växtlighet som fanns under vattenytan. I övrigt gjorde hon ett helt igenom kanonprov - jo, lite surt känns det allt. Nåja, det är väl nån mening med det åxå, vi provar igen.

Jobbade på söndagen som rutvärd hos Anita på NKL-rutan, det gick jättebra, allt flöt på och alla var nöjda. Blandad kompott av hundarna - en del nollor men även några 1:or.

TUSEN TUSEN OCH ÅTER TUSEN TACK MONICA OCH NILS-OLOV!! Lovar att sköta om lilla Qula på allra bästa sätt!
Kramar till er båda!