Helgen som var..........081124

Har väl inte varit så himla lat som i helgen på länge - jo, säger nog många, det var väl på tiden :-P

Var till Håsjö i fredagskväll och fick i mig lite vin och skrattade nånting så enormt - vet inte när jag skrattade så gott sist! Troligen var det rätt galningar runt omkring mig för att all galenskap skulle släppa - inte bara på mig, vi var 3 st som inte var ett dugg bättre än den andra. Tack brudar för garven - DOM var välbehövliga!

Lördagen bara var vi, Anna, Rebecca & Trixa var hit en sväng så farmor fick kramas lite. Söndagen befann jag mig i min morgonrock tills klockan var nästan halv 1!!! duschning och så in i bilen för en resa till Östersund - styrelsemöte för SSRK. Joddan och Henning Mankell följde med mig som sällskap!

I dag var det jobbet igen, ganska skönt faktiskt. I morgon ska jag vaccinera mina små voffsingar hos Birgitta och så ska vi hämta kokosbollar nere hos Stig & Eva i Halån. Sandras klass ska sälja för att få ihop lite slantar till klassresan. På onsdag ska jag åka till Sollefteå, ska äntligen få träffa Carola som jobbar som administratör på GB-skolan. Många gångar har vi pratat i telefon och äntligen ska vi väl ändå får träffas - ska bli kul å se hennes arbetsplats!
Torsdag är det klassmöte efter att barnen har haft sin "bakdag" med Eva P på skolan och på fredag ska vi hjälpa till med serveringen på Centrum. Där finns Gösta & Lena Linderholm och ska ha en livsnjutarkväll, det ska kokas soppa ur Lenas nya kokbok och vi ska som sagt hjälpa till med kringjobbet, duka, servera och diska. Efter det ska det minsann buggas en stund, så våran fredagkväll är räddad :-)

Nästa fredag, den 5:e är det då äntligen dags för lite hundträning igen, eller rättare sagt på lördagen den 6:e men vi åker ju på fredagen. Har beställt sängplats på vandrarhemmet i Malmköping och dit kommer även brorsan Jäger med husse & familj - det ska bli riktigt riktigt kul!

Fick just samtal från Monica, Nils-Olov kommer i morgonkväll efter att han hämtat sin födelsedagspresent i Strömsund. Välkommen Nils-Olov och kör försiktigt!!!

Diplom & fest......081116

Fredagen gav en stunds arbete på förmiddagen, ett utvecklingssamtal i Östersund, kurs på Frösön, hämtning av utställningsdomare på flyget (som jag dock "slapp" för dom fick plats i en bil så jag fick åka tillbaka till Östersund) flytta in i ett rum på hotell Jämteborg! Kursen var avslutet på en för mig flera år lång ledarskapsutbildning som drivits av Studiefrämjandet. Den här gången fick man ett diplom som bevis för att man genomfört alla 4 delarna.  

På lördagem landade jag här hemma strax före 17.00 och samtidigt startade då kvällens höjdpunkt - BYFESTEN! Japp, jag var in och lämnade min väska och så åkte vi bort på skolan för att delta i just byfesten. Trevlig som bara den var det, god Nikkalouktasoppa (jodå, du hade ju rätt Bosse :-D) och baren var öppen där det fanns det mesta - gissar att alla hittade något som passade!
Familjen Svenningsson underhöll oss som ingen annan kan - tack än en gång å nästa gång blir väl nya låten "Mercy", eller hur Berit?!?! När klockan var strax före 22 var fröken Söderström slut i luvan, hemmet nästa! Jag hoppas du fick någon hjälp med släckningen och låsningen Berit :-)

I dag söndag har jag inte gjort många knop - jätteskönt! Ätit tårta hos mamma, hon fyllde ju år i går - GRATTIS MAMMA!

I morgon är det dags för en resa till Östersund igen, föreläsning hela dagen om hur handlingar/papper/e-post mm skall hanteras - låter ju lagom lattjo känns det som!

Dags för lite dansbandsmusik - repris från i går.......

Häftigt!!!..........081105

JÖSSES vad med folk som läser min blogg - TOPPENKUL!!! Att så många lämnat några grattisrader gör mig extra glad - TUSEN TUSEN TACK! Kkl-dagen på Sundsta var en av dom häftigaste dagar jag varit med om - jag kommer att minnas den länge, av alla möjliga skäl :-D

Här kommer bilderna som jag lovade


Här syns det en äkta andblodsfläck på mina "provbyxor" - den första i mitt/vårt liv :-D.

     
Några bilder från min post på sista såten, där alla 45 änder hämtades av våra duktiga vovvar!

Den 6-7 dec åker jag och Joddan till Maria Sundberg, www.retrieverjakt.se på ökl-kurs. Vi tar tåget till Örebro på fredagen den 5, där vi blir hämtad av brorsan Jäger m. husse å släktingen Lots m. matte. Där lånar vi en bädd över natten och åker vidare till Malmköping på lördagmorgon. Som det ser ut nu så hyr vi en stuga på lördagkvällen så är vi nästan på plats på söndagmorgon då kursen har sin andra dag. Tillbaka till Marcus & Jenny på söndagkväll för att nassa igen och hoppa på tåget på måndagmorgon för hemfärd. Ser fram emot en härlig hundhelg till innan året är slut :-)

På lördag är det MÅNADSDANS för linedancers på Texas, Bispgården. Start kl. 13.00 - alla är välkomna dit och prova på en härlig dansstil till ljuvlig musik!! Arrangeras av Jamtline dancers

Nu ska jag försöka att överlista min dator, ska lägga in en ljudbok på en MP3 - få se hur det går för filerna måste packas om till MP3 och det har vi inte gjort förut men det ska väl gå det med (hoppas jag) :-D

YES, det gick vägen.....081101

Nu är det gjort - vi har i dag gått kkl på Sundsta. Dömde gjorde Lasse Johnsson och det gör han ju med en förmåga att läsa hund som vi alla kan avundas! Helt otrolig att få en att känna sig värdefull och kunna saker som man egentligen inte har en susning om. Vi gick tillsammans med Eva & Printer och vi båda gjorde ett bra jobb som resulterade i att vi blev Godkända. Känns alldeles underbart skönt kan jag säga.

Jod plockade nog in mellan 25 - 30 änder under eftermiddagen. Sista såten sköts det omkring 45 änder och när dom låg i båten funderade jag ett tag på om den skulle bära oss alla tillbaka - oss alla bestod av mig & Jod, Lasse & Totte, Eva & Printer + då 45 änder!! inte var det mycket att spela på upp till relingen inte :-D

Har lite bilder i telefon, lägger in dom när jag kommit hem. Nu ska jag kika på vem som åker ut i "Stjärnor på is", därefter är det godnatt och så åker vi hem i morgon. Ska stanna lite i Valbo och shoppa en sväng är det tänkt så vi ska ta det lungt.

TUSEN TACK Monica & Nils-Olov för er enorma gästfrihet som jag & Jod än en gång fått uppleva - aldrig någonsin kommer jag att ångra hundköpet Jod :-)............man funderar på hur man någonsin ska kunna återgälda.......