Hemskt vad tiden går.............070529

Vet inte vad man ska säga............det har gått en hel månad sedan jag skrev något! Ja det är inte för att det inte hänt något utan tvärtom har det varit fullt upp, tack och lov har det varit mest av hunderier :-).

Den 4 maj åkte vi till Tulka för att ha ett internat hos Monica med Karin Thunander och Lena Westerman som instruktörer. Vilken helg!!! Joddan och jag fick massor med beröm och vi fick delta i den äldre gruppen för att vi hade kommit lite längre i inlärningen. För att inte uppfinna hjulet hur många gånger som helst så finns det att läsa om den helgen på Monicas sida
http://www.viltvardarns.net/bild.index.htm

Fredag den 11 maj åkte vi till Bispgården dit Håkan Johanzon och Karina Sellén var inbjudna att ha en fortsättningskurs. Den här helgen deltog jag inte med hund utan har varit samordnare för kursen men man hinner snappa upp en hel del ändå - en toppenhelg även då.

17 maj var det dags för jaktprov i Gällö - jag var skrivare på nybörjarrutan åt Mats Närling. Jättekul att skriva och framför allt så lär man sig ju en hel del. Ett förstapris delades ut och det var till Viltvårdarns Haimon med matte Birgitta - GRATTIS till dom!!!
fredag den 18 hängde jag på husvagnen och drog till Håsjö för att invänta Lasse Johnsson som kom åkande med Elvy och Bertil. Lasse dömde åxå i Gällö och sedan tillbringade han helgen med "instruktörsgänget" - vår årliga fortbildningshelg eller vad man ska kalla det :-)
Lördagmorgon drog vi igång med träningen. Började på en lägda med markeringar före lunch, därefter åkte vi ut till holmarna för att köra vatten. Resan dit gick problemfritt och även träningen. Joddan var så himla duktig - ja det är hon ju alltid men vatten hade vi inte kört mer än ett par gånger. Hon gick ut utan bekymmer och kämpade sig genom vassen och hittade det hon sökte.
Vi jobbade igenom alla vovvar och så var det då dags för hemfärd i båten - men så vi skrattade - Helena och Cecilia hjälptes åt att ro......................det gick fint - även om det var en hel del svängar innan vi var på andra sidan :-)
Mat på lördagkvällen och mera träning på söndagen. Jod gjorde sitt första fält och det blev på vilt - inga bekymmer det heller. Jag skickade henne 4 gånger utan "reaktivering" av fältet men då gav vi oss - alla 4 kom in utan bekymmer.
Lotten & jag skjutsade Lasse till tåget i Sundsvall och själva åkte vi hem glada och nöjda efter ännu en toppenhelg!

Dessutom har nu samträningarna startat - två gånger har det varit i Bispgården och nu är det i Ammer på travbanan på måndagkväll.

Mittlabben har sitt årliga Working Test på Annedal på onsdag den 6 juni. Jag tog och anmälde Joddan - ja galen är man men det är mest för att vara där med lite press för att se hur det går - har vi tur får vi några poäng men det är långt ifrån det viktigaste!

Jag har i alla fall fått ett hedersuppdrag - jag ska döma Goldenklubbens inoff. jaktprov den 2 september i Östersund. Jättekul att få en sån fråga - hade jag nog aldrig drömt om ens :-)

Nu Anna-Lena får du fylla på :-) för nu ska jag gå och lägga mig.