Ja man får väl hänga med......080228

..........och det gör man ju gärna när det gäller våra grabbar från byn :-)

Kolla in länken - filmtajm :-)

http://www.youtube.com/watch?v=Vn9H4xkqYy8


Kika även på deras hemsida Allt för byn

Snart bowlingdags........080225

Nu är det nära - på lördag är det dags! Har länge sett fram emot en glad kväll bland RR-gänget. Det är ju oftast en ganska allvarlig ton på träningstillfällena (helt naturligt, focus och koncentration) och jag är ju den som tycker att det är så viktigt att även skratta tillsammans och äntligen är det då dags. Synd att inte fler kan hänga med, vi är just nu 10 st och jag har hört i kväll att det kanske tillkommer 2 st till - vilket jag hoppas. Dom hör liksom till - saknar dom båda, länge sen dom var med...........

Har haft flera träningskvällar nu på slutet och jag känner att alla har utvecklats - behöver finslipa lite här och där men det kan dom bara göra själva. Jag har delat med mig av dom tips och råd jag har och ska jag bedömma så kan alla ta sig dit dom vill bara dom är konsekventa och inte blandar en massa olika träningssätt - måste bestämma sig för ett sätt och hålla på med det ett tag innan man kan säga om det funkar eller inte, men det fixar dom!

Dags är det i alla fall att gå vidare, jag har fått upp gnistan för att lägga ner tid på min egen träning nu. Ulla & Pärla, Ylva & Viska åsså jag & Jod ska med coachning av Lotten träna för ökl. Innan sommaren är slut så ska vi väl ha fått till en start i ökl - gärna med ett pris :-). Känns skönt att ha lite hjälp med tänket - det är lätt att man fastnar i sin egen träning och vår coach har mååååååååånga idéer :-) Tack Lotten för att du nappade på mitt förslag!

Sandra hängde med oss i kväll och självklart Amber då. Dom har i 2 veckor hållit på med lite freestyleövningar och dom är så himla duktiga båda två!!! Först lärde sig Bamber att snurra åt båda hållen, på det så blev det slalom, efter det så hoppar hon fyrfotahopp över Sandras ben, hon kan "gå runt" och nu i kväll har hon då lärt sig att backa in mellan Sandras ben (på kommandot "gurka" :-D). Ja som sagt, dom är otroliga - Sandra är så himla duktig på att lära Amber. Hon kan tända lampan, hämta tofflor ja jag vet inte allt - bara Sandra visar så kan hon sedan. Att kalla Amber för apportör/jakthund är en överdrift men som servicehund är hon fullständigt outstanding - i alla fall så länge Sandra är i närheten och visar henne vägen. 

Dags att surfa runt på lite websidor och kolla nyheter innan man går och nattar, hörde att Gottands fått bäbisar i dag - Grattis Cindra!

Mors!

Frågor med svar.......080217

Känner att jag har flera gånger fått frågan om jag har startat en kurs, nja jag vet inte det direkt och samtidigt så har jag väl det. Själv kallar jag det nog att jag har en träningsgrupp som jag helt och hållet själv har plockat ut pga av att dom som är med har bett mig om hjälp med sina hundar. För att inte ta kål på mig själv så slog jag ihop dom människorna med hundar och så tränar vi samtidigt. Kanske någon kallar det för kurs, tja - så kan det kanske vara, vad vet jag.......... Vi tränar på allas "egnanivå" och även om min ambition är att alla ska komma till start i nkl så får det kanske stå för mig :-) men nog skulle det vara kul!

I fredags åkte då mamma och jag till Sundsvall på "Allt för byn" - hade en kanonkväll! Dansade till kl. 02.00 och hamnade sedan med "Byns pojkar" och surrade en stund. Mamma gick och la sig tidigare så när klockan var 02.30 så ringde hon och undrade om jag inte skulle ta och komma hem.................ja se mammor :-)
Kom hem i går och var bra trött, såg festivalen och somnade gott efter det.

I dag har vi tränat på Plassen inför marknadsdagen. Gick bra, vi håller nog på att få till ett litet program, ska ses igen till helgen å finslipa! Efter det så tog Eva, Elvy, Lotten å jag en promenad till Kolldéns och grillade årets första korv. Hans & Sandra körde upp ved och våra ryggsäckar med skotern och tände upp elden så det var mest klart att grilla när vi kom upp. Vi njöt av ett härligt väder, tränade lite till (tänk att det är så svårt att låta bli :-)) - gick hemåt och konstaterade att klockan hade blivit nästan 16.00!!!
En riktigt ljuvlig dag ute i ett underbart "vårväder"!

Nu ska jag gå och lägga mig, det är visst måndag i morgon :-)

Jaktväst.............080214

...........har jag eller rättare sagt Jod fått i kväll - TACK SÅ JÄTTEMYCKET ALLIHOPA - Ulla, Lena, Sara, Eva & Elvy!!! Jätteglad blev jag och jag lovar att den ska användas och som ni kan se så satt den som en smäck :-) Skickar ett litet tack även till Henry som hjälpte till så att det blev rätt storlek!

    

Det var ju inte riktigt meningen att det skulle utdelas "julklappar" men om jag säger att det var en fånig idé så är det såklart en lögn :-) - tusen tusen tack än en gång!

Dom här hundarna/förarna som är med på "kursen" är så himla duktig att föra sina hundar och det man kan se på dom här gångerna är att alla har utvecklats - jag är jätteimponerad! Innan vi är färdiga så är i alla fall min ambition att alla ska vara startklar för Nkl, eller hur? :-)

Nu ska jag gå och krypa ner, i morgoneftermiddag hämtar jag mamsen och vi drar till Sundsvall och Södra Berget för att än en gång kika på "Allt för byn". Bjuden av mamma på en kväll med show, mat, dans och övernattning som då avslutas men en underbar hotellfrukost på lördagmorgon. Känner mig riktigt bortskämd, först västen till Joddan i kväll och så en härlig kväll i glada vänners lag i morgon - ser fram emot att umgås med mamma en "festkväll" faktiskt - ska bli jättekul!

Jag har alltså haft en riktigt bra Alla hjärtans dag!
Kram på er allihopa!!


Alla Hjärtans dag........080214

Nog är dom väl för söt han Nalle Puh med alla sina vänner :-)

Kram till alla jag känner!
image82

En extra grattiskram till Korall och hennes syskon som fyller 1 år i dag!

Ny hemsida.......070202

Så var den då utlagd - SSRK-JH:s hemsida som jag började tillverka i mellandagarna. Den har varit uppe på senaste styrelsemötet och godkändes där så i går så fick jag inloggningen av Towe. Jag plockade bort den gamla och körde ut den nya och INGENTING syntes mer än "Sidan kan inte visas" :-(
Trött som bara den gick jag och la mig - orkade inte tänka på vad som kunde vara fel................när jag vaknade i morse satte jag mig och tänkte till och......................minsann så överlistade jag "el-datore" *haha* så nu ligger nya sidan ute - känns skönt!
Ska nu jobba vidare med dom sidor som inte är klara ännu. Tyckte att det var viktigt att få ut info om framför allt årsmötet och närmaste sidan är om Gällöprovet..............har börjat med den åxå men är inte klar - få se om den landar till nästa helg kanske.

Sidans adress är:
http://www.ssrk-jh.se. Gå gärna in och kika, skriv gärna en rad i gästboken åxå.

I dag har vi haft en härlig dag i blåsten - har tränat med "min egna" lilla grupp. Vi har varit hos Eva & Korall på deras plan och hade Anne & Windy som gäst :-).
Ser en enormt stor skillnad från första gången - ALLA har klivit fram en bra bit, självklart på sina egna vis men som sagt ALLA har utvecklats! Vi har kört linjetag med inlagda minnesbilder dom sista gångerna och man kan klart se att själva övningen har fastnat i hundarna. Ni som läser det här - JAG TYCKER NI OCH HUNDARNA ÄR JÄTTEDUKTIGA!! I dag har vi dessutom utsatt dom för många olika nya störningar - kan räkna upp.......ny plats, älgskånkar, skotrar, ny hund i gänget mm mm - ALLA fixade det!!!

Ha det gott alla, nu är det godnatt - ska åka till Brunflo och käka tårta i morgon och ska ha med släpvagn med en säng till Rebecca. Anna fyller år i morgon och Anders på onsdag - jösses vad tiden går..........ticktack-ticktack :-)