Long time...........070328

Nog är det väl på tiden att man skriver några rader..............det händer så mycket just nu och tiden räcker inte till tyvärr.

Var till Tulka på "Brimbarnträff" den 17-18 mars. Bertil hakade på husvagnen, lastade hundar & tanter - skjutsade oss till Tulka, satte upp husvagnen och åkte själv vidare till Stockholmstrakten...........var det kanske Liiiiiiidingö!?:-) Snacka om att bli bortskämd!!! Allt serverat på fat, bara att åka med - fantastiskt!

Kom ner på fredagen och åt en god middag som Elvy gjort iordning tillsammans med Monica och Nils-Olov. Medans vi käkade gott kom Inga-Lena och Bengt så även dom fick avnjuta Elvys kokkonst. Efterhand kom det några till lite senare på kvällen, 4 st Brimbarn från Djurbergas uppfödning.

Jokk och Jod har varit själva i husvagnen en del och dom har varit jätteduktiga men lördagförmiddag när vi var inne och presenterade oss så tyckte dom nog att dom hade en del energi över så då rök det en prydnadskorg, vi samlade ihop delarna..........................

image38

lördagförmiddag samlades alla för en presentation och sedan bar det iväg ut till hagarna som var helt snöfria, nåja en del vatten men som sagt snöfritt. Alla började med att bekanta sig med att gå slalom. Jod skötte sig underbart bra, ja det gjorde alla men jag känner mig lite partisk när det gäller Jod :-)
Därefter delade vi på oss i två grupper, 1-åringarna för sig och halvåringarna för sig - tror nog att dom äldre var en bit längre på väg........:-)
Vi gjorde några kortare inkallningar och det gick ganska bra för Jod - jag har ju inte hållit på så mycket med sånna övningar så dom är lite svåra. Däremot så har jag kastat en del och låtit henne "växa" med att inte ha några förbudsövningar alls nästan. Det har helt klart gett resultat - hon är både pigg, vill en massa och är framåt, vilket för mig i dag är beviset på att jag har tänkt i "rätt" banor.
Hon gjorde ett fantastisk sök på en markering, dummien landade i ett stenröse där Jod sökte bra men hittade inte.......hon drog sig då bort till nästa röse men hittade inget där heller - då for hon tillbaka till det första och sökte lite noggrannare och se där, där fanns den. Ja som sagt, ett riktigt bra jobb!

På det blev det lunch och sedan åkte vi ner till andvattnet. Där provade vi skott och även att provbära fågel - båda delarna gick jättebra. Vi avslutade dagen med att gå på linje tillsammans med ettåringarna, gick också kanon. Joddan var med på varje kast men var lugn och fin hela tiden. Kast och kvack fjärrstyrdes från den beryktade Bumper Boykastaren - vilken härlig pryl, en sån skulle man ha!

image37
Här ser ni från vänster Maja med Louie (Joker), Malin med Inqa (Jade), Monica med gnista, Elvy med Jokk och Marcus med Jäger

Kvällen avnjöts med god mat bland härliga människor! Trött som en liten gnu med huvudvärk gick fröken Söderström till sängs vid 22-tiden.

Söndagen hade bjudit in kung Bore med det blötaste han hade att ge, blääääää! Vi gick till hagarna och hade lite fotgående över stock och sten - toppenvovvar även i dag. På det så gick vi omkring och sparkade en tennisboll framför oss som inte hundarna fick ta - gick kanon för Jod, hon fixade det till och med utan koppel. Vi gjorde även ett närsök på en boll för att se hur dom kunde få ner näsan. Gick galant! Avslutningsvis så gick vi igenom ett linjetag - ja även det gick kanon.
Därefter gjorde vi lunch och även avslut för valparna var totalt slut i luvan då.

När vi kom tillbaka då till lunchen hade Bertil återvänt från Stockholm och hade hakat på vagen på bilen. Vi åt lunch och åkte hemmåt mot ett snöigt vinterland. Allt gick bra och vi var väl hemma vid 21.30.

Kan bara än en gång säga tack till er alla som fixade till den här helgen. Speciellt till Bertil & Elvy för skjuts, bostad & mat. Monica & Nils-Olov för en enorm gästfrihet & en underbar hund. Inga-Lena för bra tips & träningshjälp!
Längtar redan efter valpträffen i maj, kanske får jag hälsa på en gång i mellan :-)

Måste visa min fina födelsedagspresent från mina käraste kamrater Ylva & Lotten - vet inte, men man undrar var dom jobbar som stavar så bedrövligt :-) Det är Jod som manekängar.

image35


Till sist...........................
har jag fått nytt jobb igen - det blir lite dubbelt hela den här sommaren men från september jobbar jag som skoladministratör på gymnasieskolan i Bispgården - på min egen tjänst :-)

/Marie

4 mars 2007

Vilken härlig dag vi hade i går på Pålgårds marknad. Massor med duktiga hundar och gissa om vi hade publik - toppenroligt!!
61232-33
Jod och Vira deltog, Jod fick en enkelmarkering i djupsnön - hon är så duktig, man undrar var det ska sluta med henne, förhoppningsvis en jaktchampion :-)
Vira fick en dirigering som hon löste så att publiken lät  "åååååå vad duktig" - då är det kul att va matte! Sedan gick hon ut på ett sök där det fanns diverse saker att hitta, allt från mobiltelefoner, handväskor, hinkar och dummies - det gick också jättebra. Tänk om hon kunde hålla/orka så här på ett helt prov - då har hon varit champion för länge sedan! Nåja, hon är en ljuvlig vovve sånna här gånger och man får väl vara nöjd med det - i dom här lägena så kan jag alltid lita på henne!

Till veckan är det sportlov för barnen - hoppas att vädret fortsätter att bete sig som vårväder, solen är bara för ljuvlig nu. Vägarna tinar så dom är bara och det droppar från taken!

Nu är det bara två veckor kvar tills vi får åka till Herräng och det ska bli så skönt. Ser verkligen fram emot att få träffa alla Jods syskon och halvsyskon - ja och mamma & pappa Jod såklart! För att inte tala om alla människor som är hussar och mattar till hundarna :-)

Dags för att åka iväg med Sandra på ridning i Håsjö......