Gott......081231

.......Nytt År till alla jag känner - ingen nämnd och ingen glömd!

Tips på tidsfördriv, eller om man vill......
vägen till träsket :-)

Goda vänner?.....081230

Jamen man får ju fundera på vad det är för vänner man har? Jag har nog trott att vänner, det är "sånna som vet allt om en och ändå tycker om en" men nu vet jag faktiskt inte.................................

Jag har, eller hade i alla fall några som har dragit ner mig ordentligt i träsket och hur jag ska komma upp vete gudarna :-/
TRÄSKET, är det f-e Bubble Shooter!! Det har pratats vitt och brett om detta en längre tid nu och jag har varit ståndaktig och hållit emot men efter gårkvällen så hade dom lyckats få mig att sätta ner en fot och sögs ner på direkten!!!! Är det vänner som lurar ner en i fördärvet på detta vis????

Meddelande från sekretariatet att poängen en av gångerna i dag låg på nästan 80 000, haha - hörde nåt om höga poäng i går och dom låg på 79 000 vill jag minnas! HAHAHA!!!

Kram på er brudar och tack för i går - speciellt då till Sigrid :-)


En härlig vinterbild från i söndags på vår förmiddagspromenad, innan livet i träsket började!

Nu ska jag bara ta en omgång till......innan jag lägger mig!

God fortsättning.....081226

Ja, då var julafton över för den här gången. Tomten hade varit här med en hel del paket :-) Mamma & pappa kom strax efter Anders, Anna, Rebecca & Trixa och när alla var samlade drog paketutdelningen. Jag fick det jag hade önskat - extraljus till bilen - underbart, äntligen kan jag köra i mörkret och se nå't :-) Flest paket fick såklart lilla Rebecca men det är ju så det ska vara, minst ska ha flest!

I dag har jag och Lotten tagit en rejäl promenad medans döttrarna red. Ett underbart väder och samtalsämnet var för dagen hund för ovanlighetens skull :-P. Ett nytt år är på G och det måste ju struktureras upp lite, både med proven och naturligtvis även träningshelgerna om man nu ska ha tag i någon instuktör/träningsuppläggare som man verkligen vill träna för. Det gäller och ligga i om man ska ha som man vill........ :-D

Joddan löper för fullt - en fantastisk vovve att ha koll på när det är bäst med löpen - i julhelgen och så i juli. I juletider vill ingen träna och i juli är det inga prov, alltså dom tider på året när man helst vill ha henne med sig så är det inga löp som stör - helt perfekt!!! Promenad med Mixo gick alldeles utmärkt eftersom han är kastrerad, sånna här gånger är det riktigt bra - inte behöva bry sig alls! Han märkte inte ens att det var någon som löpte - han hade bara ögon för Trixa, dumluvan! :-)

Husse kom just hem och har varit på fiskepremiär i Hornsjön utanför Stugun i dag och fått sitt livs första prisfisk - 500:- rikare blev han - KUL!

Nu ska jag gå och luta mig ovanpå sängen en stund - är man ledig så är man :-) I morgon är det nog en påhälsning hos mormor Olga där moster Karin & Kurt är och hälsar på över julen.

God Jul & Gott Nytt År.....081221

Önskar alla en God Jul och ett riktigt Gott Nytt År!


Många mil & sena kvällar.....081214

Ja, vart ska jag börja? Äh, jag tar det lite från början.............

Fredag 5 dec åkte jag, Jod, Eva & Korall söderut. Landade i Malmköping där vi mottogs av en trevlig campingvärd som berättade att vi måste byta vårt rum till en liten lägenhet för samma pris - tja, det gör väl inte så mycket tänkte vi! Vilket lyckokast måste jag ju säga, vi hade ju eget kök, egen toa/dusch och en dubbelsäng som hette duga - ja, vi bäddade ner oss både jag och Eva i den till hundarnas stora glädje :-)



Efter en stund kom Marcus, Jenny, Jäger, Lots och Konrad med medhavda potatisar och rådjurskött - vilken fröjd, mmmmmmmmmmm vad det smakade gott, TACK!! Efter maten så gladdes framför allt Marcus av att han fick se på Idol :-)

Lördag 6 dec drog vi iväg till Maria Sundberg på ökl-träningen. Känns överdrivet att skriva om den när Marcus och även Charlotte har skrivit ner hur träningen var upplagd. Vad jag kan tillägga är väl att Jod är väldigt vid i sina markeringar - speciellt på öppna ytor, det blir till att lägga upp träning med mycket referenser. Börja med korta och öka avståndet till nedslagsplatsen som då är densamma.

Lördagkvällen avslutades i vårt egna kök där Eva gjorde en älgköttsgryta som jag sällan smakat, inte är det ofta som kött formligen smälter i munnen - alltså ännu en matupplevelse som Charlotte avslutade med en AfterEight-tårta. När det var över så fick vi än en gång glädja Marcus & Jenny med en TV-upplevelse, nämligen "Stjärnor på is".

Söndag 7 dec var det dags att åka till Maria igen - även dom övningarna finns att läsa om på Marcus & Jennys blogg och såklart även på Charlottes, där det även finns en hel del härliga bilder. I dag gjorde Jod helt otroligt bra övningar - på den första övningen var det nästan lite tårar i ögonen på matte när hon stannade direkt på första stoppsignalen - guldhund! Vad som ska finslipas är väl i vanlig ordning mattes tecken. Var på ett kalhygge på eftermiddagen och det är känd terräng för Jod så där fixade hon markeringarna precis som dom ska!
Vad vi ska lära oss är två nya signaler, en för att "söka-nära-först" på ett fält och så en för att stoppa upp i "en gata" få en signal som säger "sök-i-gatan-närmare-å-närmare-matte".

Maria & Maggan (den andra instruktören) gav oss alla plus/minus att tänka på/ta till oss och när det var min & Jods tur att få vårt utlåtande så var det inte så mycket dom hade att säga *rodnar lite då*, det var två ord - "Har känslan"! Med det menade dom att jag hade alltid en plan inför ett skick. Det vi ska träna på då är just markeringarna men den planen hade jag ju redan åxå :-) och även hur dom ska tränas - båda instruktörerna höll med mig!

Söndagkväll drog vi ner till Evas mamma i Mariestad - det blev lite drygt 20 mil.

Måndag 8 dec var vi till Skövde och hälsade på Evas pappa och så efter lite felkörningar så hittade vi även fram till hennes nyhittade halvbror Björn och hans mamma & barn!

Tisdag 9 dec drog vi iväg till Lidköping för att träffa ännu ett nyhittat halvsyskon, nämligen Kristina. Åkte på en lite sightseeing efter det och när klockan var 16.00 var det dags för nästa halvsyskon - Conny!
Det var lite häftigt att få delta i dessa möten måste jag säga och jag kan då säga att ni har mycket roligt att uppleva och många år att ta igen. Jag hoppas att jag kanske får chansen att få träffa er alla 8 tillsammans. Jo, det är ett nytt halvsyskon som vi inte träffade - han var nämligen på semester i Indien.
Det går att läsa mera om dessa dagar på Evas egna blogg

Onsdag 10 dec åkte vi hem - många mil är det men det gick jättebra, vi hann faktiskt hem så vi fick se "Bonde söker fru" - såg ni det Marcus & Jenny? :-)

Torsdag 11 dec jobbade jag och där hade det hopat sig lite arbete när jag semestrat. Kvällen var vikt åt dans - sista gången med alla härliga buggare innan jul. Marita hämtade mig och Sandra och vi dansade som bara den tills klockan var 22.00. STORT TACK TILL ANN, ÖRJAN OCH ABBE för alla härliga kvällar - vi ses igen efter jul!

Fredag 12 dec var vi först till kyrkan och tittade på Sandras luciatåg. Dit kom Anna & Rebecca och kikade åxå - Rebecca var lite brydd över varför alla hade "lattlinnen" på sig, ja hur förklarar men det för en 3-åring? :-). Sedan var det då dags för det hemliga luciatåget. Anne hade önskat ett luciatåg på sin 50-årsdag och självklart får man sina önskningar uppfyllda. Vid 23-tiden samlades vi hos Eva och klädde om och klockan 00.00 knatade vi iväg. John sköt 5 skott och vi andra skred fram på stigen och sjöng för full hals - Eva var lucia och en av tomtarna hade lite för stora skor :-)

 

Familjen Edblad var vaken och nog blev dom snopen - hihi - det var ju det som var meningen så det var en lyckad kupp!

Lördag 13 dec sov jag länge trots att jag var ordentlig och hade med mig bilen i natt som var. Vid 11-tiden träffades Lotten & jag för att bl.a färdigställa kvällens sånghäften. Det mesta jäklades men till slut hade vi överlistat alla tekniska prylar men då var vi ordentligt försenade i vår planering så den byggde vi snabbt om. Snabbt oss hem för att snygga till oss lite. Vi var på plats strax efter 17 och var nog bra precis klar med det som skulle prepareras innan dom andra gästerna dök upp vid 18-tiden.. En himla trevlig kväll blev det - klockan var 03.15 när husse och jag landade i Pålgård!

En ny firma uppstod under kvällen, systrarna Bindefäldt - B1 & B2! Vi får väl se om den får några fler uppdrag - kan vara nåt på G hörde jag :-)

Söndag 14 dec hade en riktigt seg morgon - kom upp väldigt nära lunchtid :-) Men vad gör väl det när man är ledig!

Nu är det Dansbandskampen på TV:n..............ännu en höjdare Marcus :-D