Sssssså var det dagsss igen.......061228

Desssssssssssa tänder......................nu är det minssst två ssssssom är borta i överkäken!!!! Tugga julklappsssssben är ju bara att glömma :-( - jag ssssssom fick sssssssssså många!!!

Matte har varit ledig i flera dagar och vi har varit i ssssskogen och gått riktigt långa sssssssvängar! Matte kasssssstar både bollar, dummisssssar och lekssssaker med sssssssnören å det är sssssssssssååååååååååå kul! Jag sssspringer sssssså fort jag kan både för att hämta och ssssåklart även tillbaka till matte. Nä jag tror att matte får ssssskriva sssså är det enklare att lässssa för er.

Jo i går så kom Mixo och Viska med sina mattar så vi gick en rejäl promenad med apporteringsinslag lite då och då. Tycker att alla hundar är kanonduktiga - kanske speciellt Mixo som inte hade något direkt il för sig. Däremot så jobbade han tillsammans med både Vira och Amber, vi körde enkelmarkeringar växelvis och han fixade det galant.

Snart är vi inne i januari och alla sommarens begivenheter börjar närma sig. Smolket i bägaren är att det har varit vinter sägs det men knappt någon snö - skittråkigt!

Trött som bara den i kväll så nu ska jag försöka ta mig i säng för en gångs skull innan klockan är 2!!! Ska åka till Sundsvall med Hans & Sandra i morgon och shoppa lite - dom fick presentkort i julklapp så vi ska väl försöka göra av med dom slantarna :-)

Gunatt och sov gott!


I väntan på tomten 061223

Brorsan Jokk var på besök i går - va kul dom hade! Han är klart hanhund ser man om inte annat på storleken. Bakom sitter en Amber och kikar :-)

Jokk & Jod 22 dec 29005


I dag har vi varit till Inger på Frösön och till Anna, Anders, Rebecca & Trixa i Brunflo. Det har bytts lite julklappar men framför allt hälsats på lite.
Alla hundarna var med men hos Inger kan dom inte följa med in pga av allergi så då  blev det "ligga-i-bilen-träning" för den lilla och det gick jättebra - hon sov hela tiden (ca. 1 tim). Så åkte vi vidare till Brunflo och där kan man hänga med in, gissa om Trixa blev glad!?!?! Sandra tog med sig Amber & Trixa på en liten bus/pinkpromenad och sedan knallade jag iväg med Vira & Jod. Där finns en ganska stor äng som vi gick till och bära eller brista - inga bilar på lååååååååångt håll så jag släppte dom båda. Ja inte gick dom ifrån mig inte, kom omedelbart när jag kallade - Vira är ju säker men även Jod lyfter öronen och tittar upp och tar första stegen samtidigt mot mig och dom övergår snabbt i full fart in!

Var in på fiskeaffären i Brunflo och nu hade han fått hem dom nya flytoverallerna så nu har husse fått sin födelsedagspresent äntligen. På presentkortet fanns det även utrymme för ett  par nya varma vinter/fiskestövlar till hans stora glädje skratt

Jobbet ja, jodå det ordnade sig - jag ska jobba som kommunens informatör under ett år när Terese (ordinarie informatör) är barnledig. Det ska bli jättekul, ska gå bredvid Terese hela januari så jag hoppas att jag kan ta in allt hon har att lära mig, misstänker att det är en hel del.

Det har i alla fall slutat regna men nu STORMAR det istället, fy för den lede vilken jul :-(

Nu är det dags för uppesittarkväll med Rickard Olsson på 4:an

Förbasssssskat! 061220

Ssssäger Jod - inga tänder att tugga julmaten med :-( Båda framtänderna i underkäken är borta - jäkla ssssskit, man kan knappt tugga och man bara lässssssspar när man sssska ssssäga nå't! Det är inte lätt att va liten *ssssuck*
/Hälsssssningar från en tandlössss Jod

Nåväl, i morgon ska jag (hoppas jag) nås av något besked om mitt jobb - äntligen! Dom skulle ha förhandlingar från 8 i morgonbitte.......................det håller verkligen på att vara dags! Nu har det gått så lång tid sedan regeringen beslutade att lägga ner Datorteken så det känns som att det är dags för nästa steg. Vet att någon/några i kommunen har blivit varslad redan och eftersom jag inte har hört något sånt så borde jag ha nån typ av jobb kvar, frågan är VAD???? Ryktena som surrar säger  mig att det kan bli ett riktigt kul jobb och om ryktet blir av är det mycket hedrande att just jag..............- vi håller en tumme så får vi se om det finns ett beslut i morgonkväll att förkunna.
Jag har fått  julklapp av en elev, och i dag fick jag en jättefin ros av en annan elev på Datorteket - sån't förgyller tillvaron och lyfter upp en ur djupa klyftor. Just dom här var riktiga överraskningar och dom kom verkligen i "rätt ögonblick"! Det har varit extra tråkigt nu ett tag, (inte bara med jobbet) men kanske kan det börja vända så fötterna får landfäste igen - känns som jag stått på gungfly sista tiden. Undrar vad man skulle göra utan familjen, hundarna och dom riktiga vännerna en sån här gång??? Ja, förmodligen gunga vidare på gungflyn mycket längre :-)

I kväll har vi varit på barnens skola på "Öppet Hus" - jättetrevligt!! Både elever och personal hade lagt ner tid och energi, vilket resulterade i en trevlig stämning i huset. MASSOR med folk - det kändes verkligen som att eleverna fått med sig inte bara mammor & pappor utan även mormor, morfar, farmor & farfar m. fl. KANON!!
Skolan är ganska mycket upprustad sedan jag gick där men visst kommer det små härliga minnen när man strövar runt i korridorer och salar :-)

Hihi, matte kan ju tala om att lilla Joddan är sssssså ssssssssöt med ssssin
tandlösssa mun :-).............................................åååååå regnet det bara öser ner, bläääääääääää vad tråkigt det är!

God Jul snart 061219

Hmmmm.................har skickat ut det här kortet till en del kamrater men jag har tyvärr inte lagt in alla mailadresser sedan den nya datorn kom på plats så det får bli så här.

Hundtomtar
SVCH Tonight's Elvira Fattigan - "Vira"
Maihaugens Entry Of The Chameleon - "Amber"
Viltvårdarns Jod - "Jod"

Vissa småttingar ville inte riktigt ha tomteluvan på sig le 
Lägg märke till att vi har snö igen - nu kanske tomten tar sig fram ändå skratt

All alone............nästan 061215

I dag har jag och husse varit till Sundsvall och försökt infria lite av det som fanns på önskelistorna till tomten - det är inte det lättaste vill jag lova! För det första borde vi helt klart ha varit miljonärer men det kanske vore det enklaste för dom flesta föräldrar :-)
Vi släppte av Hans & Sandra på skolan, åkte över Ragunda och lämnade 3 vovvar hos mamma & pappa. Där har dom det kanon, Jod lade beslag på mamma - hon har en hemsk hosta så hon gick och la sig för att vila lite då och då under dagen.....................Jod hade full koll så när "mormor" försvann så gick minsann Jod efter för att hoppa upp bakom ryggen och lägga sig där och mysa! Hon kan den där lilla :-)

I kväll funkade inte "hissen" uppför trappen för Jod (hissen = husse bär mig): Husse gick upp utan henne och vips kunde den lilla ta sig upp för egen maskin. Hon ligger just nu uppochner och snarkar - hör henne väl ut hit dit jag sitter och skriver.

Nä, nu ska jag smyga ner och försöka slå in dom klappar som är kvar.................

061210 hästbiten??????

Efter ettårskalaset hos barnbarnet i fredags så har jag tillåtit mig själv att slappa! I lördags sov jag till klockan var 10.00!! helt otroligt. Husse åkte och fiskade tidigt så han var ut med hundarna och efter det så kröp dom ner hos matte alla tre, mmmmmmm då är dom goa le

Efter uppvakningen så gick jag och Sandra en promenad med vovvarna och sedan for jag - fortfarande med vovvarna - ner till brukshundklubben för att kolla in avslutningen på tävlingslydnadskursen. Vira fick kliva in i ett lag när dom skulle spela luffarschack för det saknades en deltagare. Spelade två omgångar och det blev oavgjort.
Efter det så hängde jag och Jod med dom in och fikade, DET var läskigt första stunden men sedan var det en ganska trevlig tillställning - alla som var där var trevliga människor som klappade henne så läskigheten övergick snart i ett finare tiggeri på alla bullarna skratt Efter det så la hon sig och sov på soffan bredvid matte, fullständigt avslappnad!

I dag söndag så har vi varit och kikat på lite hästar borta hos Sigge, Åsa & Lina i
Håsjö. Dom jobbar helt med PNH (Parelli Natural Horsemanship) - MYCKET spännande! Jag har sett den "metoden" användas förut och jag minns att jag var lika imponerad då. Ska åka dit och kika nästa söndag när Lotten & Tove är där för att se om det är något för Sandra

Till veckan så är det fullt upp - hoppas innerligt att det blir nå't besked om jobbet, det tar nog mer krafter än jag tror. Tre jultallrikar blir det nog i veckan *suck* - kommer nog att vara lagom less på julmaten innan det är jul. Måndag inventera möbler mm, tisdag är det möte hela dagen i Östersund, onsdag är det än så länge ganska lungt men torsdag är det möte igen och på fredag ska husse och jag åka till Sundsvall på den årliga julklappsresan alldeles för oss själva. Mamma & pappa ska ta hand om djur och barn. DEN dagen är värdefull - det händer väldigt sällan att vi kan åka alldeles ensamma!

Träff för Ragunda Retrievers på onsdagkväll - lucia -hoppas det kommer några.
Kl. 19.00 på LärCentrum om någon funderar le

/M

Tisdag 061205

Har inte gjort mycket de senaste dagarna, varken på jobbet eller hemma. På jobbet är det tyst, har fortfarande inte nån aning om vad som ska hända om 3 veckor. Har hört en del förslag/gissningar och det är väl trevliga sånna men jag VET inget än - eller rättare sagt INGEN vet något än..............det är trist!
Vet att cheferna är kallade till fackligt möte nästa vecka och då ska det väl disskuteras mig bl.a och därefter ska då väl jag vara med själv i egen hög person och kanske tycka till om vad som erbjuds. Jaja, hur som helst så är jag inte uppsagd och kommer heller inte att bli som tur är.

Joddan hostar ingenting och ingen annan heller har börjat. Det har gått över en vecka nu så jag kommer nog att smyga mig/oss ut bland andra snart. Jod behöver nog till att börja med bara sitta och titta på för hon har lätt till "pip" och förmodligen behöver hon koppeltränas en del. Kanske kan vi smyga ner och tjyvtitta lite på kursen på torsdagkväll, för visst var det då det var lydnadskurs Lotten?

Satt och funderade på sommarens alla begivenheter och kunde lätt konstatera att det är 5 månader tills vi är på valpträff i Tulka, härligt! :-) Efter den starten så matas det bara på med hunderier!! Kan man annat än längta när det spöregnar varenda dag snart?!?!?!

I alla fall Hans väntar på snö & tomten till sig själv och sin favorit :-)

Hans skoter

Marcus idolvinnare 2006 061202

MARCUS VANN!! och det är jag nöjd med. Dom var riktigt duktiga båda två men vinnarlåten fixade Marcus bättre tyckte jag - han fick som liv en en ganska tråkig låt. Ja och med det slut på fredagsnöjet tyvärr :-(

I torsdags vaccinerade jag, eller rättare sagt Birgitta Jod. Det gick bra, hon skrek till lite när Birgitta satte sprutan men i övrigt så tyckte hon nog att det var lite kul att få "komma hemifrån" en stund. Vi har ju försökt att hålla oss hemma på gården under hosttiden så allt utanför är ju en ny värld för Jod. Vi var även in på ortens hårsalong och pussade på
frissan lite. Var där och klippte mig innan jag hämtade Jod och lovade då att komma med henne medans hon var liten - i torsdags var det läge när barnen skulle klippas.
Nu när hostan har gett med sig så har hon även börjat äta bättre - igår sopade hon i sig 8 dl. Hon har ätit dåligt har vi tyckt och nog är hon allt lite mager men det verkar som det vänder och som det är nu så får hon äta nästan så mycket hon vill ett tag.

I dag följde jag med runt berget, laddad med bollar och smådummies. Jag bara måste få prova nu när hostan är borta och inte blev jag besviken, återigen - vilken hund! Jag gör allt som man inte ska göra men man får väl sticka ut  hakan och påstå att jag vet vad jag gör :-) Har kastat hejvilt åt alla tre, och alla tre hämtar och kommer in - och Jod är både snabbast och har mest focus. Kan man önska mera?

Nu ska jag försöka hämta lite inspiration och möblera om i vardagsrummet med allt vad det innebär.........

Byebye!