Återställd och semester......090625

Vira är återställd men hon var lite hängig även dagen efter - hu, vad det var otäckt!!!

Var till Hällesjö i gårkväll på premiärdans - tyckte det var riktigt kul trots att det var lite folk. I dag har jag jobbat sista dagen så nu har jag 5 v semester :-)

I morgon drar Sandra, Amber, Jod & jag till Monica i Tulka - ska bli sååååååååååååååå skönt!!! Dessutom så verkar det bli sommarväder så jag har packat mest shorts å linnen :-)

Nä, nu ska prylarna ut i bilen så vi kan åka när vi vaknar och ätit i morgonbitte.

Gonatt och sov gott!

Fy för insekter....090621

Vira har blivit biten av något nu på morgonen, hela ansiktet är uppsvullet - hon påminner mer om en boxer än om den labrador hon är. Det har gått en timme nu och det verkar inte bli värre, gav cortison som jag hade trots att det var gammalt men jag hoppas att det gjorde någon nytta. Hursom så ligger hon här vid mina fötter och verkar helt lugn men är fortfarande jättesvullen runt ögon och läpparna - stackarn! Man blir som orolig över luftvägarna när det sväller sådär runt ansiktet och nosen.

I gårkväll var vi ute och åkte en sväng, hälsade på grabbarna (ca 10 st) som grillade och sov över uppe i Gussjön. Dom verkade ha det mysigt trots att det blåste en del när vi var där i alla fall. Sedan åkte vi in till Anne & Martin på en kopp kaffe innan vi for att vattnade lite blommor hos mor & far.

Nä nu ska jag leta mig lite frukost!

Glad midsommar.....090619

Önskar alla en riktigt glad midsommar!

Här har vi grillat och varit på midsommarfirande på hembygdsgården i dag. Rebecca har ridit och fiskat fiskdamm, glad och nöjd.



Till kvällen for vi ut och åkte, kosan styrdes till Utanede och mormor Olga. Rebecca var och delade ut den absolut värdefullaste kramen på länge - tror att det var bästa medicinen mormor Olga fått på länge. Vilken härlig känsla det är så här efteråt, riktigt glad är jag för att vi åkte dit och drack kaffe med moster Karin, Kurt och mormor Olga. Karins katt Figaro ville gärna hälsa på Rebecca.



Sandra har kommit hem från sommardansskolan med mera kunskaper i dans - bugg, boogie-woogie, lindy-hop och rock har dom dansat det här året. Filmade en del, ska se om jag lyckas få till det och kan lägga upp en filmsnutt här sedan......

Nästa fredag åker Sandra och jag ner till Monica - tänk att nu är det dags, tiden går så fort!

Nu ska jag gå och krypa ner hos Rebecca och husse :-)

Å tiden den går.....090611

I dag fyller Sandra 16 år - ja, det vete 17 hur det gått till, jag är ju fortfarande "bara" 27!!!

I morse skjutsade jag Sandra på skolan, for och hämtade blommor till "mina" elever på gymnasieskolan för att sedan vid 11-tiden vara med dom och käka studentmiddag. Jisses vilka fina grabbar och vad jag kommer att sakna dom. Många härliga skratt har dom hjälpt till med!

I morgon är det avslutning i kyrkan här nere - för sista gången!!!

Jod har börjat löpa tack och lov så nu hinner hon, i det närmaste bli klar tills vi åker på
Viltvårdarns och Höghedens/Guns Choise kennelläger!

I kväll har jag lagt ut på SSRK-JH:s sida att vi kör Working Test på Fäviken även i år. Den 25 juli är det dags med Lasse, Paul å Rune som dömer.

Fyllda batterier och stadgeträning.....090607

Hemkommen från en härlig helg hos Monica & Nils-Olov känns batterierna påfyllda. Har åkt båt, fiskat strömming (ja, husse i alla fall), tränat LITE hund med Mats & Monica ute på ön. Den stora utmaningen var när måsarna hämtade fiskrenset utanför näbben på Jod - snacka om att träna stadga :-D Gick kanonbra - hon är ju världens bästa Jod!!





Liljekonvaljerna  blommade och Jod njöt i solen

 

Ännu en gång har vi välkomnats i Tulka med öppna armar - går inte med ord att tacka för allt vi får dela med er!!! Kramar i massor och tack!! I morgon står det stekt strömming på matsedeln :-)

Nu är det dags att sova.....

Helgen över......090602

Världens bästa Jod fick ett förstapris i lördags, dessutom var hon klassvinnare - GULDHUNDEN :-)



Världens bästa Jod fick ett andrapris i söndags - hon var på tå redan innan start och jobbade nog upp stressen under resan. Slarvade på landdirigeringen (lyckades dock få till den), mycket spring på söket och när det var dags för vattnet så SKREK hon medans hon simmade halva vägen till första markeringen........ å då blev priset blått......oooops :-)

Dömde gjorde Jenny Hamring och Lasse Johnsson, Jenny på lördag och Lasse på söndag



Det är sånna här gånger man inte få glömma bort att det är individer man har att göra med och inte maskiner. Inse och vara tacksam över att det fortfarande är min hund och hon är i alla väder världens bästa Jod - annat kan hon ALDRIG bli!!!



Nu ska jag gå och nassa - sov sött alla!