Få se nu.......090228

...........det nya livet har börjat! Man är brydd om man klarar upp det här - jo, det ska väl gå bra hoppas jag. Från om med i dag så är jag då ordförande i SSRK-JH.
En lång dag med start kl. 12.00 med styrelsemöte med "gamla" styrelsen. Därefter årsmötet och på det konstituerande mötet - mycke möte blev det :-)
Hundarna har varit med i dag och dom är så enormt duktiga. Vira har varit i himlen - jösses det är människor överallt som man kan gnissa med. Amber har kollat av så att golvet är rent från alla smulor och Joddan har spontanhälsat på 2 st, Nathalie och Therese - känn er hedrade!!! Hon hälsar verkligen inte på "vem-som-helst". Helt plötsligt så dök det upp ett par stycken som hon känner och då formligen klättrar hon på dom, i dag var det Eva och Elvy. Hon är drypsäker på vilka hon känner och blir då överlycklig när hon upptäcker att hon känner dom.

I dag har det åxå varit Ravensmartnen - Pålgårds marknad - och med tanke på vädret som har varit så måste det ha varit en underbar marknadsdag.

I morgon börjar vi unghundskursen åt RBK - länge sedan vi hade någon kurs åt dom. Startade med 8 deltagare men det har utökats sen vi skickade ut anmälan så nu är det 12 st som vill gå - KUL!

Nä nu ska jag nog gå och nassa, känns rikitgt mör efter dagen!

Gunatt!


Promenadbilder..........090223

Det var ju inte i går...... utan i förrgår vi gick vår promenad. I går gick vi åxå men dom korten finns hos Eva - det kommer nog några av dom åxå för det blev några riktigt riktigt fina bilder.
Nåja, här kommer några från i lördags.

 Tindra har brådis :-)

 Å Jod druknar nästan i snön - stackar'n, men letar gör hon tills hon hittar!

 Sandra, Amber, Paulin, Tindra, jag, Jod, Korall, Vira och lilla Ockra

Hundpromenad......090221

Fick för mig på förmiddagen att det vore kanske trevligt att träffa lite gamla vänner så jag totade ihop ett litet sms om en hundpromenad nedanför rodelbanan vid 12.15. Jamen det dök upp en hel del människor - kul.

Det blev så vi gick i 2 grupper men det kanske var bra, mycket hundar blev det. I "första" gruppen var det 6 vovvar och i "andra" gruppen var det åxå 6 st, varav den ena var 11 veckor. Eva hade med sig Annes lilla gumma Ockra - vi gick ganska sakta och även lite kortare bit för hennes skull. En härlig liten rackare med som det ser ut, en hel del vilja - härligt :-)
Eva knäppte lite kort på Jod & Korall när vi kom tillbaka till bilarna - ska väl försöka lägga ut några av dom i morgon.

Jod höll formligen på att drunkna i dag när hon letade en markering - det är så ofantligt mycket snö så det går inte med ord beskriva, tror att Eva fick till nåt kort på henne...... Korall visade mig åxå i dag att hon har full koll på hur avlämningarna ska se ut, dvs i handen - duktig tjej!!

Nu ska jag kika lite på Hugh Grants film "Om en pojke"

Fann en gäralausgrej....... 090220

En ny utmaning! Mycké utmaningar ere, fast jag tycker dom är lite kul jag :-)
Tog den ifrån 
Paulins blogg.

Regler: Det här är svårare än du tror!
Varje svar måste börja med första bokstaven i ditt namn!
Alla svar måste vara riktiga, hitta inte på ord eller ljug!
Om personen som gjorde innan dig har ett namn som börjar med samma ord som ditt får du inte ge samma svar som han/hon gjort.
Du får heller inte skriva samma svar två gånger eller skriva ditt eget namn som svar!
Lycka till! (DETTA BLIR INTE LÄTT)


1. Vad heter du? Marie
2.
Ett ord på fyra bokstäver: Mysa
3.
Flicknamn: Maja
4.
Pojknamn: Måns
5.
Yrke: Major
6.
Färg: Mörkröd
7.
Klädesplagg: Mysbyxor
8.
Mat: Makaronpudding
9.
Sak i badrummet: Morgonrock
10.
Plats/stad: Milano
11.
En orsak att vara sen: Miss-i-planeringen
12.
Något man skriker: Mamma!!!
13.
Film: Män som hatar kvinnor - vill se!!!
14.
Något man dricker: Mjölk
15.
Band: Metallica
16.
Djur: Murvel (ett slags gosedjur bland hundleksakerna :-D)
17.
Gatunamn: Mammas gata
18.
Bil: Mazda
19.
Sång: Mercy
20
. Aktivitet med mer än en deltagare: Munhuggning


Utmanar den som vill göra den! :)


Utmanad......090218

Blivit utmanad av Jannike, gör så här:

- Gå in på "mina bilder"
- Gå till sjätte mappen
- Välj den sjätte bilden
- Visa bilden på bloggen och skriv någonting om den
- Invitera sex nya att vara med på utmaningen
- Länka till dem och låt dom veta att dom är utmanade

Så - här är då den sjätte bilden i den sjätte mappen bland "mina bilder":


Det här är Jäger, Viltvårdarns Jäger! En stilig och duktig vovve som är bror till världens bästa Jod, Viltvårdarns Jod. Jäger bor utanför Örebro med sin husse Marcus och matte Jenny och såklart deras andra vovvar Conrad & Lots.

Alla läsare är utmanad - jag kan inte välja ut någon av alla bloggar jag läser :-)

Snöat in.......090215

På vinterbilder eller rättare sagt snöbilder. Här kommer dagens skörd :-)

 Vår husvagn ser lite snöig ut

 Elefantberget i helfigur....

 ....och en massa småbjörkar i solig vinterskrud

 Jod VILL apportera...

 ....snarare sim än spring ...

 ....men glad och nöjd är hon :-)

 
Jag är löjligt förtjust i att fota i motljus och på träd/natur - tycker det blir underbart vackra bilder när man "får-till-det"

Snö, snö och åter snö.......090214

Sandra, jag och  vovvarna tog oss en promenad i dag då.
 
 
Underbart väder var det - solen sken från klarblå himmel och tempen låg väl runt 5 minus - heeeeelt perfekt, förutom att träna hund :-( 
Lägger in lite bilder så förstår ni vad jag menar.

Marcus - vad är väl 20 cm snö??? :-) Jo, jag fattar att det är en hel del hos er men det känns inte så mycket när man har en meter häruppe :-)
Monica - träna??? Ja, du ser ju hur lätt det är :-)

 
Sandra, Amber & Jod

 
Hmmm, matte ropar på mig - jag kommer sa Jod!

 
Kastade en dummie och ingen kan hindra Jod att hämta...

 
Get it!!





















Amber, Joddan & Virus

 
Jo, nog är hon liten men här ser hon ut som en microhund

 
Vägen upp

 
Jaha, ville du nåt?

 
Hitta den åxå :-)

 
Ihopskottad snö från våran gård! I bakgrunden ser man Elefantberget, det ser ut som en liggande elefant (det till höger) och så kan man faktiskt se lite av slalombacken


Av våran gamla lagård ser man inte så mycket nu.....


Alla hjärtans dag...... 090214

Ja, då är det den stora vara-snäll-å-omtänksam-med-alla-människor-dagen då och det känns bra. Ligger här i sängen och myser, var ner och såg att det var 16 grader kallt så jag tog datorn under armen och kröp ner igen :-) Bredvid mig ligger Vira och vräker sig, Amber har intagit lilla Biabädden och Jod har nog krupit ner hos Sandra.
Tror jag ska gå och hämta telefonen och ringa en vän när jag ändå ligger här vaken och inte gör nå't.

Ha en bra Alla hjärtans dag alla som jag känner!

30 grader snö......090211

...... å kallt upp till knäna! Fy bubblan vad det är kallt å snöigt! Man håller tummen för att inte bilen ska frysa när man åker till jobbet på mornarna - än har det gått bra!

Arbetet flyter på, vi har haft det kallt som f-n tills i morse när jag fick nog. Inte ofta jag fryser, sitter oftast i t-shirt men dom senaste dagarna har jag haft min fina dirigeringströja i fleece på mig hela dagarna. I morse fick jag som sagt nog och ringde vaktis igen och dom kom, konstaterade att ännu en pump hade pajjat. Dom bytte den och vips efter ett par timmar klarade man sig i sin t-shirt igen :-)

Dansade linedance i gårkväll igen - det är riktigt kul! Nu har vi hållit på ett tag så danserna blir svårare och svårare - kul är det och svetten rinner som floder :-)

I kväll blir det en tidig kväll, länge sen jag var så här trött så godnatt!

SSRK:s funktionsbeskrivning igång.....090209

Resan ner i fredags gick som smort. En timme i bilen (då man kan avlägga "spyrapporter" till varann :-D), några timmar på tåget (då man jobbar med bla nya prospekt :-D), en timme på bussen (tog lite extra tid för den måste göra ett extrastopp :-D) och en liten pyttestund i bil - sedan var vi då framme där man numera känner det som att man kommer hem!!! Går inte att beskriva bättre tycker jag, jag säger det igen - TACK Monica & Nils-Olov!!!
God mat, lite vin och Let's Dance på TV + lite hundar överallt, bla i knät gjorde kvällen fulländad!

Lördagmorgon skjutsade Monica ut oss till SBK:s kursgård
Kydingeholm - men vilket härligt ställe! Från olika delar av landet hade 18 människor samlats för att börja titta igenom och ev. revidera det materiel till den funktionsbeskrivning som Curt, Lasse & Cilla jobbat med en tid.



Vi har läst kodnyckel och tittat på alla moment som ingår. Några hundar som var med fick prova-på så vi fick se momenten in real life - mycket intressant! Många bra diskussioner blev det :-) På kvällen åt vi gott och avslutade i puben där surret fortsatte en stund!

Söndagmorgon fortsatte vi med att kika på hundarna (i regn!!!) i dom moment som var kvar. Vid 15-tiden fick vi skjuts av en deltagare som åkte förbi Uppsala station med oss så vi kunde hoppa på tåget för hemfärd. Landade i Sundsvall strax efter 20.00 och konstaterade att det hade SNÖAT!! Efter lite tips från Lottens bror som nyligt hade åkt väg 86 som var oplogad så åkte vi ut till dom och lånade säng i stället för att åka på samma väg i all snö. Kom på jobbet i morse vid 09.30 - lagomt till fikat :-)

  

Man kan då i alla fall säga att det är ett privilegium att ha fått förmånen att delta på denna utbildning. Jag är himla tacksam, och en sak är säker...........mentaliteten på hundarna är ett av det mest intressanta man kan hålla på med, i alla fall i min värld! Har nog alltid tyckt så men efter den här helgen så är det tyckande något större :-D

Nästa kurstillfälle är den 4-5 april, på samma ställe. Vi har förbokat login mellan fredag & lördag på hotell Tulka :-) Fram till dess så ska vi läsa på det materiel som vi gått igenom i helgen och så ska jag visst vara med och ha en valp/unghundskurs i RBHK:s regi, kan bli kul - det är länge sedan man var i den stugan och kursade.

Det närmar sig..... 090205

I morgon är det 26 år sedan jag blev mamma för första gången, jag fattar inte var tiden tar vägen?!?!

Stort, stort grattis till dig Anders!!


I morgon är det åxå dags att åka till Uppsalatrakterna - nu kör den igång, kursen för funktionsbeskrivarna. Lördag & söndag befinner vi oss på Kydingeholm för att lära oss en massa......vi får väl se hur det går :-)
Tåget går vid 12.30 i morr'n och hem kommer vi på söndagkväll!

Godnatt och sov så sött allihopa!

Kallt...........090201

I dag har vi packat prylar och fraktat saker fram och tillbaka åt Hans - han flyttar hemifrån i morgon, hur ska det gå nudå? Utan mamma!?!?!?! Nä, det går säkert bra - får man hoppas i alla fall :-) Frågan är hur starkt klockan ringer på morgonen, gissar att det är kruxet - att ta sig ur sängen på morgonen!

Sandra och jag drog iväg till Håsjö en sväng och det blev en hundpromenad i kylan men ack vad ork man tappat dom här dagarna man varit liggande - hua! Har upptäckt att jag hade flera samtal på min mobil som jag missat - ber er som ringt om ursäkt - jag är verkligen värdelös på mobilen på helgerna! Jag intalar mig själv att det är sunt :-D

Nu ska jag dra upp fötterna i soffan och bara vara en stund!

Klart piggare.....090201

Fick en utmaning från Susanne - vad gör man inte för att slippa gardinerna :-)

Så här stod det i hennes blogg, om regler och sånt! ;-)
Regler: Bloggaren skriver ner 8 fakta eller (o)vanor man har..... Den som blir utmanad skriver ett eget blogginlägg och uppger 8 fakta/(o)vanor den i sin tur har.... Känns som om jag är helt ute och cyklar grammatiskt nu, men jag kommer inte på nåt bättre sätt att formulera mig...  I slutet av inlägget länkar man så vidare till minst 4 personer som man utmanar. Så - här kommer 8 (o)intressanta detaljer om mig...

1. Hunderier - är det nåt som fyller mitt liv kanske.......
2. Fånigt galen i såporna på TV - typ Let's dance, Idol, Körslaget mfl (förvånad Marcus? :-D)
3. Gillar dans i alla dess former, bugg - styrdans - linedance - gamtjoa - all dans är kul!
4. Älskar att köra bil, ju större desto roligare - har körkort/förarbevis för en hel del fordon
5. Har lärt mig att tycka om rödvin.....åldern?
6. Sover med raggsockor på - endast :-)
7. Är farmor till världens goaste Rebecca
8. Njuter av att sitta på altanen med goda vänner en varm sommarkväll


Alla som läser min blogg är utmanad - jag läser så många bra bloggar nu så jag kan bara inte välja!

Jag har de sista månaderna hittat igen flera av mina gamla vänner från den gamla goda tiden (läs grundskolan för hundra år sen) som jag haft så mycket kul med, via nätet. En av dom är dig Carina N och jag tycker att det vore nog på sin plats att ha en klassträff igen - kanske nästa år!

Borde vara dags att gå och lägga sig nu så vi funderar vidare på alla roligheter i morgon..........