Spårhunden......080906

Så har det då gått en vecka sedan provet i Stockholm. Bad husse på vägen hem från storstan att ta upp en kanin för som sagt, här skulle tränas spår :-)

Måndagkväll - nja, inte fattade hon något mera än vad hon gjorde där på provet......märkligt?!?!? :-)
Tisdag - hade inte tid att träna något alls, kvällen vikt för Linedance
Onsdag - ingen tid den kvällen heller, Mittlabbens styrelsemöte i Härnösand
Torsdag - men nudå. Iväg det bar med lite blod i en flaska - tömde nog ut nästa en cl uppdelat på hela spåret :-)Jomenvisst, nu gick näsan ner på Joddan - fortfarande så fattade hon inte mycket av vad hon höll på med men jag drog ett par stycken till (helt utan blod) innan kvällens träning var över och tro eller ej så började hon fatta lite. Men det går fort när hon drar iväg - tänka till lite då här!
Fredag - kanin och jag upp i skogen där vi tar en kortare promenad. Tanken var att skogen skulle hämma hennes fart lite. Hämtar Jod och sätter henne på startplatsen och vips så kunde Jod spåra, farten något lägre och näsan i backen - YES!! Denna lilla jycke, hon är bara för ljuvlig!!! La ett par stycken till varav det sista på ett kalhygge så jag såg riktigt vad hon gjorde - inga bekymmer, hon spårar som aldrig förr. Hon är lättlärd den lilla :-)

Jag hade ju chansen redan i Tulka på provet att följa henne ända fram till kaninen. Alltså vi började lite bakifrån -  hon fick veta vad som var i slutet innan vi började inlärningen av vad som skulle ske i början.

Härhemma så fick hon även se när jag drog ett spår men det var lönlöst - sprang hon i 150 km innan så ökade hon farten till det dubbla när hon hade sett så den tanken var ju bara att lägga ner - jag ville ju att farten skulle dämpas lite, inte ökas!

La även ut ett dummiefält - ett rejält ett - som dom fick hämta in och det gick med glans, där går det ju fint att dra runt i 150 knyck :-) och där har hon näsan med sig hela tiden!

Så är det vila ett par dagar för Joddan, matte åker till Stockholm med X2000 i eftermiddag och ska delta på ordförandemötet som går av stapeln i morgon i Upplands Väsby. Kommer hem i morgonkväll så på måndag kör vi igen så får vi se om det har landat och fastnat något av veckans övningar.

Kommentarer
Postat av: Birgitta med Goldentjejerna

Då vinkar vi åt dig imorgon bitti när vi passerar Väsby för att åka till Knivsta och tävla lydnad :)

Nästa gång du är i Stockholmstrakten kanske du får lite tid över så du kan komma förbi på en fika.....

Postat av: Jannike

Vad roligt det låter att ha ett så gediget intresse!!



Kram och ha det bra på mötet!!

2008-09-06 @ 15:02:06
URL: http://pyret07.blogg.se/
Postat av: Susanne

Du är utmanad i min blogg! :-)

2008-09-07 @ 21:43:08
URL: http://blackbeauties.webblogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback